logo

Ataşehir’in Marka Değeri Sancaktepe’den Çok Yüksek

Ataşehir’in Marka Değeri Sancaktepe’den Çok Yüksek

Aper Yeğin, “Bir masayla konteynerde kurul Ataşehir’in marka değeri, Sarıgazi Belediyesi’in 3 aylık binasında, 3 belediyeye ait yüzlerce kadro ve kaynakla kurulan Sancaktepe’den çok daha yüksek.”

Recep Kenan/itvhaber.com

Kıyaslanmasının doğru olmadığı, Sancaktepe Belediyesi’nin Sarıgazi Belediyesine ait 3 aylık binada, Ataşehir Belediyesinin bir masayla konteynerde kurulduğunu kaydeden CHP Sancaktepe İlçe önceki dönem başkanı ve Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi Alper Yeğin, bu gün Ataşehir’in marka değerinin Sancaktepe’den çok daha yüksek olduğunu vurguladı.

SANCAKTEPE KURULDUĞUNDA 3 BELEDİYE BİNASI, 6 YÜZ PERSONELİ, KONGRE, TOPLANTI VE NİKAH SALONU VARDI

Aralarında www.itvhaber.com ‘un temsilcisi Recep Kenan’ın da yer aldığı basın mensuplarına Sancaktepe Belediyesi’nin kuruluşu ile ilgili açıklamalar yapan Alper Yeğin, açıklamasında; “İsmail Bey mazbatasını alıp göreve başladığında makam arabası, 3 belediye binası, 6 yüz personeli, belediyeye ait yüzlerce araç, onlarca iş makinesi, araç parkı, kültür merkezleri, kongre, toplantı ve nikah salonu, futbol sahası ve kapalı spor salonu vardı.” ifadelerine yer verdi.

İSMAİL ERDEM SANCAKTEPE’DE “3 AYLIK SARIGAZİ BELEDİYE BİNASI”NDA HİZMETE BAŞLADI

Ataşehir Belediyesi’ni sıfırdan kuran Battal İlgezd’inin aksine 2009 yılında kurulduğunda Sancaktepe’de İsmail Erdem’in sıfırdan bir belediye almadığını, kurulduğunda bütün kaynaklarıyla hazır bir belediye olduğunu ifade eden Alper Yeğin, Sancaktepe Belediyesi kurulduğunda birinci ayında açılışı yapılan, o dönem İstanbul’un en güzel belediye binası olan Sarıgazi Belediye Binasında hizmete başladı. Sarıgazi Belediye Binası 3 aylık bir bina idi. İsmail Bey sadece tabelasını değiştirdi.” Dedi.

İLÇE BAŞKANIYDI, BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OLDU

2014 yerel seçimlerinde Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi olarak seçilen ve göreve başlayan, 2015 yılında yapılan CHP Sancaktepe İlçe Başkanlığı Olağan Kongresinde seçilen Alper Yeğin, 2017 yılında gerçekleştirilen olağan Kongrede 2. Kez seçilerek CHP Sancaktepe İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. 4 ay önce partisinden Sancaktepe Belediye Başkan aday adayı olması nedeniyle ilçe başkanlığı görevinden istifa etti. Patisi CHP Sancaktepe Belediye Başkan Adayı olarak bir başka ismi belirlemesi nedeniyle son 4 aydır Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi olarak siyasi çalışmalarını yürütüyor.

Alper Yeğin, görev yaptığı süre içinde Sancaktepe Belediye Meclisi’nde öne çıkardığı bir çok konu ile gündem oluşturan, belediye çalışmalarını yakından takip eden isim oldu.

Sancaktepe’de 2 dönem CHP ilçe Başkanı olarak ve 1 dönem de meclis üyesi olarak görev yapan CHP Sancaktepe İlçe önceki dönem başkanı ve Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi Alper Yeğin, www.itvhaber.com ‘u temsilen Recep Kenan’ın da aralarında olduğu basın mensuplarına Sancaktepe’nin dününü bu gününü, Sancaktepe Belediyesi ve Sancaktepe Belediyesi’nin çalışmalarını değerlendirdi.

SORULARI YANITLAYAN ALPER YEĞİN, YATIRIMLARI AÇIKLADI

Sancaktepe’de Cumhuriyet Halk Partisi için ve partisinin Sancaktepe Belediyesi’ni kazanabilmesi için mücadele ettiğini kaydeden CHP Sancaktepe İlçe önceki dönem başkanı ve Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi Alper Yeğin, dününü ve bu gününü değerlendirdiği açıklamalarında; Sancaktepe Belediyesi ve Belediye Başkanlığı tarafından neler yapıldı? Hangi kaynaklar kullanıldı? Bu kaynaklar nasıl kullanıldı? Sorularını yanıtladı. Alper Yeğin açıklamasında, Sancaktepe Belediyesi’nin geliri gideri ve bütçesi, yapılan yatırım ve hizmetleri ile bu hizmetlerin hangi kurumlar tarafından, hangi kaynaklarla yapıldığına da açıklık getirdi.

CHP Sancaktepe İlçe önceki dönem başkanı ve Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi Alper Yeğin’in www.itvhaber.com ‘u temsilen Recep Kenan’ın da aralarında olduğu basın mensuplarına Sancaktepe’nin dününü bu gününü değerlendirdiği ve Ataşehir ile kıyaslanmasıyla ilgili açıklamasında şu ayrıntılar yer aldı.

SANCAKTEPE İSTANBUL’UN EN STRATEJİK KONUMA SAHİP İLÇELERİNDEN

Sancaktepe’nin 2009 yılnda üç belde belediyesi kapatılarak kurulan bir ilçe belediyesi olduğuna işaret eden Alper Yeğin, Anadolu Yakasında  8 ilçe ile sınırı olan Sancaktepe’nin İstanbul’un en güzel, en stratejik konuma sahip ilçelerinden birisi olduğunun altını çizerek; “Anadolu yakasının ortasında, önemli bir konumda, içinden eski Ankara Yolu olarak bilinen Ankara Caddesi’nin geçtiği, ilçeyi ikiye bölen otoyolun geçtiği, 3 köprü bağlantı yollarının bulunduğu bir bölge Sancaktepe. Bir tarafı dağlarla, bir tarafı barajla, bir tarafı da ormanlarla çevrili olan bir ilçe. Anadolu Yakasına otoyol, metro gibi bir hizmet yapılacaksa bu hizmetin mutlaka Sancaktepe’den geçmesi gerekiyor.”

SANCAKTEPE’DE BİR BELEDİYE BAŞKANI OLMASA DA BU KADAR GELİŞMEK ZORUNDA

“Dinamiklerinin çok kuvvetli olduğunu, çevre ilçelerden de ekonomisinin beslendiğini ifade ettiği Sancaktepe’nin Ataşehir’den Ak Parti Belediye Başkan Adayı olan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in Sancaktepe’nin geliştiği iddialarını eleştiren Alper Yeğin, Sancaktepe’de bir belediye başkanı olmasa da, başka bir ilçeye bağlı mahalle de olsa bu ölçüde ve hatta daha da fazla gelişmek zorunda olduğunu iddia etti.”

ÇEKMEKÖY, BEYLİKDÜZÜ VE ATAŞEHİR’İN MARKA DEĞERİ SANCAKTEPE’DEN ÇOK FAZLA

“Kimlerle mukayese etmeliyiz Sancaktepe’yi? Çekmeköy, Ataşehir ve Beylikdüzü ile mukayese edebiliriz. Ümraniye ile Kadıköy ile mukayese edersek haksızlık, yanlış olur. Hem nüfus hem ilçe olarak Çekmeköy’ün marka değeri Sancaktepe’den çok daha fazla. Ataşehir ile mukayese bile etmek istemiyorum. Sancaktepe’ye göre yüzölçümü çok küçük, belli bir alana sıkışmış Ataşehir’in marka değeri bizden çok çok yüksek. Aynı zamanda kurulan Başakşehir’in, Beylikdüzü’nün marka değeri oluşmuş durumda. Beylikdüzü’nün başkanı İstanbul’u yönetmeye aday. Sancaktepe bu ilçelerin hepsinden avantajlı iken, tamamının gerisinde kalmış durumda.”

SIFIRDAN DEĞİL SANCAKTEPE BELEDİYESİ SARIGAZİ BELEDİYE BİNASINDA HİZMETE BAŞLADI

“2009 yılında kurulduğunda İsmail Bey sıfırdan bir ilçe almadı. Sancaktepe kurulduğunda bütün kaynaklarıyla hazır bir ilçe idi. Sancaktepe Belediyesi kurulduğunda birinci ayında açılışı yapılan, o dönem İstanbul’un en güzel belediye binası olan Sarıgazi Belediye Binasında hizmete başladı. Sarıgazi Belediye Binası 3 aylık bir bina idi. İsmail Bey sadece tabelasını değiştirdi.”

SANCAKTEP 3 BİNADA, ATAŞEHİR KONTEYNERDA KURULDU

“İsmail Bey mazbatasını alıp göreve başladığında makam arabası, 3 belediye binası, bu 3 belediyeye ait yüzlerce personeli, belediye kadrosunda yaklaşık 6 yüz personeli, belediyeye ait yüzlerce araç, onlarca iş makinesi, araç parkı, kültür merkezleri, kongre, toplantı ve nikah salonu, futbol sahası ve kapalı spor salonu vardı. Bunların tamamı belde belediyelerinden gelen çalışır durumda hizmetler. Sarıgazi Belediyesi’nin 2 hizmet binası vardı. Sarıgazi Belediyesi’nden kalan Genco Erkal Kültür merkezi, Sarıgazı Sahası, bilgi evleri vardı. Samandıra binası Kültür Merkezi, Futbol Sahası, Yenidoğan Belediye Binası gibi kaynakları, demirbaşı, kamu binaları olan belediye Sancaktepe. Ataşehir Mazbata verilip konteynırda kurulan bir belediye.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ