logo

Ataşehir’in Merkezi Yenisahra ve Barbaros’ta İstenmeyen Görüntüler

Ataşehir’in Merkezi Yenisahra ve Barbaros’ta İstenmeyen Görüntüler

İstanbul’un marka ilçelerinden Ataşehir’in Yeni Sahra ve Barbaros mahallesinde kentsel dönüşümden kaynaklanan, boşaltılan, metruklaşan riskli binalar istenmeyen görüntüler oluştu.

İstanbulun marka ilçelerinden Ataşehir’in Yeni Sahra ve Barbaros mahallesinde kentsel dönüşümden kaynaklanan istenmeyen görüntüler oluştu.

7 SENEDİR BİR ÇİVİ BİLE ÇAKMADILAR

Ataşehir Yeni Sahra ve Barbaros mahallelerinde 2013’te başlayan kentsel dönüşüm yeni bir safhaya ulaştı. 2013 yılında 36 firmanın keşfettiği ve hızla burada yaşayan mahalle sakinlerine akıl almaz vaatler vererek sözleşme imzaladığı, fakat 7 senedir bir çivi bile çakmadıkları bu iki mahalle; şu günlerde sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Firmaların sözleşme imzalayarak “özel imar” çıkartmak için mahalle sakinlerinin oturduğu evlerden alınan karotlar neticesinde riskli yapı ilan edilen alanda özel imar aldıramadıkları biliniyor. Alınan karot neticesinde riskli yapı kararı kapsamında yıkım kararı bulunan evlerinde oturanlar bu günlerde evlerinden olmaya başladı.

BOŞALTILMAZSA, POLİS ZORU İLE EVLERİNDEN ÇIKARTILACAK

Ataşehir Belediyesi’nden gelen tebligatlarla karot alınan binalarda yaşayanlardan evlerini boşaltmaları istendi. Elektrik, su ve doğalgazı kesilecek evler boşaltılmazsa, polis zoru ile evlerinden çıkartılacağı söylendi. Ve sonunda o gün geldi… 

16 EVİN ELEKTRİĞİ, SUYU, DOĞALGAZI KESİLDİ

Evlerinde oturan mahalle sakinlerinin elektrik, su, doğalgaz kesim işlemi çevik kuvvet nezaretinde gerçekleştirilmek istendi. Şu ana kadar 16 evin elektriği, suyu, doğalgazı kesildi. Bu insanlar başka mahallelere, başka ilçelere gitmek zorunda kaldı.

KIŞ GÜNÜ, PANDEMİNİN EN ÜST DÜZEYE ÇIKTIĞI BU DÖNEMDE!…

Fakat hala bu insanlar neden evlerinden çıkartıldığını bilmiyorlar. Yetkililer bir gün gelip maliklere neden evlerinden çıkarıldıkları anlatmadı. Evlerinizden çıkarsanız kış günü, pandeminin en üst düzeye çıktığı bu dönemde; nasıl bir yaşam sürdüreceklerini bu insanlara anlatmadılar. Sadece şu söylendi; “Sizler karot alınmış binalarda oturuyorsunuz. Bu binalarda oturulmaz.” Denildi. 

“SİZLERİ BU BİNALARDA OTURTAMAYIZ” DİYORLAR VE HAKLILAR

Bu binalarda oturanlar karotun ne olduğunu da bilmiyorlar. Yetkililerin gelip karotu anlatması lazım.  Sadece burada oturanlara anlatılan; “Biz sizi depreme dayanıksız olan binalarda oturtmayız. Siz şu an depreme dayanıksız binalarda oturuyorsunuz. Sizleri yöneten bizler, sizlerin can güvenliğinden sorumluyuz. Biz, sizleri bu binalarda oturtamayız.” diyorlar. Ve oturtmamakta da haklılar. Çünkü karot alınmış, oturdukları bina çürük çıkmış. Gerçektende oturtulmaması lazım…

DAR GELİRLİ İNSANLAR NASIL YAŞAMLARINI SÜRDÜRECEKLER?

Görmemezlikten gelinen bu binalarda oturanlar asgari ücretle geçinen veya emekli olup 2300 TL. maaş alan bu insanlar nereye gidecekler. Bu aldığı maaşla nasıl yaşamlarını sürdürecekler.

FİKİRTEPE BENZERİ BİR SIKINTI YENİ SAHRA ve BARBAROS MAHALLESİNDE YAŞANACAK

Kadıköy Fikirtepe’de 10 yıl önce başlanan ve daha sonra sıkıntı yumağına dönüşen, bir ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından a “Fikirtepe’yi kurtarma planı” daha yeni açıklandı. Fikirtepe sıkıntılardan kurtulacak gibi görünüyor. Fikirtepe benzeri bir durum şu an şu an Yeni Sahra ve Barbaros mahallelerinde oluşuyor. Benzeri mağduriyetler şimdiden oluştu. Ne bekleniyor? Mahalledeki sorunlar çoğalsın,  burada yaşayan insanlar sıkıntılarla uğraşsın, on yıl geçtikten sonra gelecek bir talimatla mı burada oturanların sorunları çözülecek. Fikirtepe halkı yıllarca ciddi sıkıntılar çekti. Evleri varken kiraya çıktılar. Firmaların “kira yardımı vereceğiz” diyerek belli bir süre ödeyip daha sonra kiralarını vermediğini ve çok ciddi sıkıntılar çektiklerini duyduk, biliyoruz. İnşallah Yeni Sahra ve Barbaros Mahallesi Fikirtepe gibi olmaz!.

Kaynak: Ataşehirweb

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ