logo

ATAŞEHİR’İN MÜLKİYET SORUNU GÜNDEMDE

ATAŞEHİR’İN MÜLKİYET SORUNU GÜNDEMDE

merdan_ozerKomisyon kurularak Ataşehir’in Yeni Çamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan mahallelerinin mülkiyet sorununun çözümü için yapılan çalışmalar Meclis toplantısında gündeme geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İBB’DEN YETKİ YA DA ÇÖZÜM BEKLİYORUZ

Kurulan komisyon tarafından yapılan çalışmalar hakkında açıklama yapan CHP’li komisyon üyesi Merdan Özer; taraflar arasında iyi niyet ön sözleşmesi imzalandığını, İBB’den yetki talep edildiğini, aksi halde imar ve parselizasyon çalışmasının yapılmasının yapılarak sorunun çözüme kavuşturulmasını beklediklerini dile getirdi.

TARAFLARI BİR ARAYA GETİRİP İYİ NİYET SÖZLEŞMESİ YAPTIK

Yeni Çamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan mahallelerinin mülkiyet çözümsüzlüğüne dikkat çeken CHP Meclis Üyesi Merdan Özer; “Belediye başkanımız battal İlgezdi’nin talimatıyla Meclis başkan Vekili Sadi Özata başkanlığında kurulan komisyon, mahallelerdeki çözümsüzlükte önemli rol oynayan tarafların bir araya getirilmesiyle mülkiyet sorunlarının çözümüne yönelik iyi niyet ön sözleşmesini imzalatmıştır.

PARSELİZASYON YETKİSİ TALEP ETTİK

Bugüne kadar bütün yargı kararları, itirazlar, çeşitli gerekçeler ve saptamalar dikkate alındığında çözüm noktasında Büyükşehir Belediyesi tarafından İlçe Belediyemize yetki ve izin verilmesini, Bu mahallelerdeki parselizasyon planı yapma, kontrol etme onama yetkisinin Ataşehir Belediyesine devretmesini talep ettik. Aksi durumda Büyükşehir Belediyesinin görev, yetki ve sorumluluğunda olduğundan, söz konusu bölgeye ait uygulama imar planlarının ve parselasyon planlarının yapılması talep edildi” dedi.

5 AY GEÇTİ HİÇBİR GELİŞME OLMADI

Grupların aldıkları ortak karar sonucunda AK Parti grubundaki üyelerin bu konuyu Büyükşehir Belediyesi yetkili organlarına taşıyacaklarını söylediklerinin altını çizen CHP’li Meclis Üyesi Merdan Özer; “Buna rağmen aradan 5 ay geçmesine karşın hiçbir gelişmenin olmadığını görüyoruz. AK Parti grubundan, bu sorunun Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimlerine iletilip iletilmediğini, iletilmediyse gerekçesini, iletildiyse çalışmaların hangi durumda olduğu konusunda bizleri bilgilendirmelerini istiyoruz” şeklinde konuşarak komisyonun Ak Partili üyelerinden gelişmeler hakkında bilgi istedi.

Atasehir_meclis_ (9)

KOMİSYONUN KARARLARININ SİYASETTEN GÜNDEME GETİRİLMESİNİ DOĞRU BULMUYORUZ

Yeni Çamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan mahallelerinin mülkiyet sorununun için kurulan komisyon çalışmalarının İBB aşaması ile ilgili bilgi veren Ak Parti Grup Başkan Vekili M. Cevat Arzık; “Bizlerde bu komisyonun üyeleriyiz. Komisyonun almış olduğu ortak kararları tekrar burada siyasetten gündeme getirilmesini doğru bulmuyoruz. Bu sorunun çözülmesi için Büyükşehir’de ilgili Daire başkanlığı ile bir toplantı yaptık. Bu toplantıda belediyenin teknik elemanları tarafından Ataşehir Belediyesi’nden de teknik elemanlar çağırılarak bu sorunu tartıştık. Karara bağlanması noktasında da bir irade ortaya koymuştuk. Sanırım bu ay bu toplantı da gerçekleşir. Ortaya konulan çözümleri hep birlikte destekleriz. Bizimde en büyük isteğimiz, temennimiz bu mülkiyet olayının çözülmesi. Bu konuda da parti olarak üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ