logo

Ataşehir’in Susuz ‘Su Havzası’ Ferhatpaşa Mahallesi

Ataşehir’in Susuz ‘Su Havzası’ Ferhatpaşa Mahallesi

Ataşehir’in en sorunlu mahallelerinden biri olan Ferhatpaşa Muhtarı Hüseyin Uzun’un tespitleri ile başlıyoruz Ataşehir’in mahallelerini tanımaya.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’in en sorunlu mahallelerinden biri olan Ferhatpaşa mahallesinden başlıyoruz Ataşehir’in mahallelerini tanımaya. 1983’te kurulan Giresun, Kars, Sivas ve Ordu ağırlıklı 19 bin kişinin yaşadığı Ferhatpaşa Mahallesi’nin seçmen sayısı 13 bine yakın.

Su havzası gerekçesi ile yükseltilmeyen imar emsali gelişmesindeki en önemli engel. Kullanılmayan Elmalı Barajı’nın su havzasında olmanın imar engeline takılan Ferhatpaşalılar, İstanbul’u besleyen Ömerli Barajı havzasındaki yerleşimlerde imardaki yüksek emsalleri gördükçe durumlarına bir anlam veremediklerini ifade ediyorlar.

Muhafazakar seçmen yapısına rağmen Ataşehir Belediyesinin ayrım yapmadan hizmet verdiğini söyleyen Ferhatpaşalılar, Necmettin Erbakan Parkı, asfalt çalışmaları, kaldırım temizlik hizmetleri ve yağmur suyu kanallarının yapımının bunun önemli örnekleri olduğunu söylüyorlar.

Muhtar Hüseyin Uzun aracılığı ile Ferhatpaşa Mahallesi ve sorunları;

“En önemli sorunumuz imar.” diyerek, Ferhatpaşa mahallesindeki imar sorununun önemine dikkat çeken mahalle muhtarı Hüseyin Uzun, gerekçe olarak gösterilen “Su Havzası”nda kaynağa daha yakın bölgelerdeki emsallerin Ferhatpaşa’dan daha yüksek olmasının altını çizdi. İkinci olarak gösterilen gerekçe; sosyal donatı alanı azlığının da Büyükşehir tarafından, Ataşehir Belediyesi’nin çözmesinin istendiğini ifade eden Muhtar Hüseyin Uzun, bu ekonomik yükün altından ilçe belediyesinin kalkmasının mümkün olmadığının altını çizdi. İkisinin de gerekçe olmadığını, Ferhatpaşa’ya istenirse diğer mahalleler gibi imarın verilebileceğini söyledi.

Su havzasında üçüncü derece uzaklıktayız. Elmalı Barajı havzasındayız. Elmalı Barajı kullanım dışı. Aslında havza değiliz yani. Resmi olarak havzadayız ama havza konumumuz da kalmamış. Havzada bize kadar; Kavacık, Dudullu, Çekmeköy var. Bizden yakın su havzası olan yerlere verdiler. Halen kullanımda olan Ömerli Barajı havzasındaki Sancaktepe gibi yerlere yüksek emsalde imar verdiler.

Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyesinden; cami, okul, yeşil alan gibi sosyal donatı alanlarının kamulaştırmasını istediğini söyleyen Muhtar Hüseyin Uzun Ataşehir Belediyesi’nin bu kamulaştırma maliyetinin altından kalkamayacağını ifade etti.

Mahallelerinden üç tane yüksek gerilim hattı geçtiğini söyleyen Muhtar Uzun, ilavelerinin de olduğunu, sorunun; havai hatların TEAŞ tarafından yer altına alınarak ya da tesisler şehir dışına çıkartılarak çözülebilineceğini söyledi.

Eğitim kurumu eksikliğinin önemli sorunlar arasında olduğunun altını çizen Hüseyin Uzun, mahallelerinde lise olmadığını, ilköğretim okullarının da yetersiz olduğunu söyledi. Bu konuda en önemli engelin yersizlik olduğunu, Milli Eğitim’in kendilerinden yer gösterilmesini istediğini belirtti.

Başıboş, sokak köpeklerinin mahalle için tehlike arz ettiğini söyleyen muhtar Hüseyin Uzun, vatandaşların; sokak köpeklerinin toplanarak barınaklara yerleştirilmesini istediklerini, İlçe belediyesinin barınak açmasını beklediklerini iletti.

Ferhatpaşa’ya yapılan en önemli yatırımların başında Necmettin Erbakan parkını gösteren Muhtar Hüseyin Uzun belediyenin asfalt, kaldırım, kanal yatırımlarının da önemli boyutta olduğunu, düzenli temizlik yaptığını ve çöplerini de düzenli aldığını söyleyerek Ataşehir Belediyesi’nin hiçbir ayrım yapmadan seçmen yapısına bakmadan mahallesine hizmet verdiğinin altını çizdi.

Ataşehşir Belediyesi tarafından Ferhatpaşa’ya yapılan en önemli yatırımın 20 dönüm üzerine kurulu, içerisinde; Taziye Evi, Belediye birimleri, Muhtarlık ve diğer birimlerin bulunduğu “Hizmet Binası”nın da olduğu Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı olduğuna dikkat çeken Muhtar Uzun, yapılan parkın aynı zamanda genel olarak mahallelinin de en beğendiği hizmet olduğunu söylüyor. Ferhatpaşa’ya Necmetin Erbakan Parkı dışında daha birçok park yapıldı.

Önemli miktarda asfalt, kaldırım, trotuar, yağmur suyu kanalları yapımı ile birlikte temizlik ve çöp hizmetlerinin belediyelerin asli görevi olduğunu ama bunların aksamadan yapılıyor olmasının önemli olduğunu söyleyen Hüseyin Uzun periyodik belediye hizmetlerinden halkın memnun olduğunu ifade etti.

İmar konusunda halkın çok sitem ettiğini söyleyen Muhtar Hüseyin Uzun, imar ve altyapı kapsamında Büyükşehir’in 5 yıldır Ferhatpaşa’ya kayda değer hiçbir hizmeti olmadığını, toplu taşıma ve İSMEK’in hizmetinden halkın memnuniyetini dile getirdiğini söylüyor. Büyükşehir’den en büyük memnuniyetsizliklerin imar konusundan kaynaklandığı ifade ediliyor. İlçe belediyesinden memnuniyetsizlik ise çok sayıda ve kontrolsüz hurdacılar ve çevre kirliliği yaratan diğer benzeri işyerlerinden olduğu ifade edilirken, bu işyerlerinin iyi denetlenmesi ve düzen getirilmesini istiyorlar dedi.

Bu tespitler kendisi tarafından dile getirilse de genel olarak mahallelinin düşüncelerinin de bu doğrultuda olduğuna dikkat çeken Ferhatpaşa Mahalle Muhtarı Hüseyin Uzun, sokaktaki vatandaşlara sorulursa bunun görüleceğinin altını çizdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ