logo

Ataşehirli Öğrencilerden Otizmli Çocuklara Destek

Ataşehirli Öğrencilerden Otizmli Çocuklara Destek

Ataşehir Belediyesi, CarrefourSa, Tohum Otizm Vakfı, AGİD ve Exitcom’un projesinde Ataşehirli öğrenciler topladıkları elektronik atıklarla otizmli çocukların eğitimine destek oldular. 

Ataşehir Belediyesi, CarrefourSa, Tohum Otizm Vakfı, AGİD ve Exitcom’un ortaklaşa gerçekleştirdiği projeyle kullanılmayan elektronik eşyalar CarrefourSa’larda toplanarak otizmli çocukların eğitimine katkı sağlanıyor.

Uygun biçimde toplanmadığı, geri kazanılmadığı veya bertaraf edilmediği taktirde içerdikleri tehlikeli maddelerle doğaya büyük zararlar veren atık elektrikli ve elektronik eşyalar; 2 Ekim’de başlayan projeyle, önce toplanıyor ardından yetkili firma tarafından geri dönüşümü sağlanarak ekonomiye kazandırılıyor. Ekonomik olarak elde edilen değer de daha sonra otizmli çocukların eğitimleri için bursa dönüşüyor.

Bu projeye destek olmak isteyen Ataşehir Celal Yardımcı Ortaokulu öğrencileri, topladıkları elektronik eşyaları okullarının koridorunda bir araya getirdiler. Topladıkları 500 kilogram elektronik atığı geri dönüşüme ve otizmli çocuklara katkı sağlamak üzere Ataşehir Belediyesi’ne teslim ettiler.

Teslim törenine katılan Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal, CarrefourSa Marka Uzmanı Pelin Kaya, AGİD İşletme Müdürü Zeynep Akkaya, Celal Yardımcı Ortaokulu Müdürü Ebru Tuna, öğrencilerle buluşarak projeye destek olan çocuklara teşekkür etti.

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Otizmin Farkındayız, Geri Dönüşümle Yanınızdayız sloganıyla başlattığımız projemiz kapsamında, Celal Yardımcı Ortaokulu öğrencileri, bir buçuk ay boyunca atık elektronik eşya topladılar ve  projemize destek oldular. Bu bizim için çok kıymetli. Farkındalıklarını daha çok arttırabilmek amacıyla, Ataşehir Belediyesi olarak atık toplayarak projeye destek olan çocuklarımıza çeşitli hediyeler verdik. En çok atık toplayan öğrencimizi de tabletle ödüllendirdik.”

Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği (AGİD) İşletme Müdürü Zeynep Akkaya, bu projenin çok değerli olduğunu belirterek, “Herkesin emeğiyle oluşan bu sinerji çok önemli. Bu projenin çocukların eğitimlerine katkı sağlaması ve farkındalıklarının arttırılması yönünden de çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Celal Yardımcı Ortaokulu Müdürü Ebru Tuna, atıkların toplanmasına destek olan velilere, çocuklara, öğretmenlere ve proje sahibi Ataşehir Belediyesi ile proje ortağı firmalara teşekkür etti.

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal, projeye desteklerinden dolayı Okul Müdürü Ebru Tuna’ya plaket takdim etti. Ardından elektronik atıklar torbalara doldurarak geri dönüşümlerinin sağlanacağı fabrikaya götürüldü.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ