logo

Ataşehirlilerin Başkan İlgezdi İle Engelsiz Yeni Yıl Kutlaması

Ataşehirlilerin Başkan İlgezdi İle Engelsiz Yeni Yıl Kutlaması

engelliEngelliler ve yakınları Hababam Sınıfı oyuncuları ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin  katıldığı bir etkinlikle Ataşehir İçerenköy’de yeni yılı kutladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Niyazi Yaman ve Özgür Özdemir öncülüğünde Battal İlgezdi Gönüllüleri tarafından Ataşehir İçerenköy Royal Düğün Salonunda Ataşehir’de yaşayan engelliler ve yakınlarının katıldığı yılbaşı etkinliği düzenlendi.

Bazı Hababam Sınıfı oyuncularının da katıldığı 700’ün üzerinde engelli ve yakınının katıldığı yılbaşı kutlamasında Türk Halk Müziği’nin genç ve güçlü sesi Özgür Akdemir sahne alarak sevilen türkülerini seslendirip engellilerin yılın son gününde neşeli vakit geçirmelerine katkı verdi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürü Duygu Övür, Ataşehir Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Volkan Aslan CHP Ataşehir Belediye Meclis üyesi aday adayları Metin İnce ve Abdulah Ece, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon öğretmenleri ve öğrencileri, çok sayıda engelli ile yakınları katıldı.

Battal İlgezdi Gönüllüleri tarafından düzenlenen yeni yıl programının düzenlenmesine katkı veren Yaren Gülen Gözler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Kurum Müdürü Mustafa Aytaş, Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Anadolu Güvercin Derneği Başkanı ve Battal İlgezdi Gönüllüleri Yöneticisi Niyazi Yaman’a engelliler katkılarından ve desteklerinden dolayı plaket takdim etti.

Hababam Sınıfı oyuncuları Tuncay Akça, Ercan Gezmiş, Ahmet Arıman’ın yoğun ilgi gördüğü ve birlikte fotoğraf çektirdiği etkinlikte katılımcılarla bol bol sohbet etti.

Burada olma amacının, engellilerin toplumdaki yeri ve önemini bir kez daha vurgulamak olduğunu belirten Yaren Gülen Gözler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Kurum Müdürü Mustafa Aytaş,  “engelli bireylerin toplumda varoluşunu vurgulamak, onları topluma kazandırmak ve sosyal hayata dahil etmek adına düzenlenen sosyal faaliyet ve organizasyonların arttırılması, engelli bireyler ve aileleri için oldukça büyük önem taşımaktadır” dedi. Mustafa Aytaş, “Bizlerin desteği ile gerçekleştirilen bu tür organizasyonlara dahil olmak, engelli bireylerin toplumsal yaşamda daha aktif ve daha güçlü olmalarını da beraberinde getirecektir diye düşünüyorum” diye ifade etti düşüncelerini.

“Engelleri aşmasını bilen bu yürekli insanlara selam olsun” diyen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Altınkaynak, “2013 yılındaki engellerin bir kısmını burada bırakarak 2014’e daha umutla, coşkuyla ve daha çok dayanışma duygusu içerisinde, yan yana olmamızı dileyerek bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Engelli Öğretmenlerin Hakkı Ödenmez

Özel eğitim kurumları öğretmenlerine teşekkür eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Çünkü onların emekleri asla ödenmez.  Onlar bizim evlatlarımızı topluma kazandırmak anlamında çok büyük emek veriyorlar. Engelli arkadaşlarımızı topluma kazandırmak, onlara katkı sunmak bizim için çok önemlidir. Eğitim camiası ayakta durduğu müddetçe, annelerimiz onların yanında durduğu müddetçe her şeyin en iyisini, en güzelini yapacağız. Öğretmenlerime de çok teşekkür ediyorum çünkü onların emekleri asla ödenemez” dedi ve “Burada bulunan tüm evlatlarımızın, annelerimizin ve basın mensuplarımızın yeni yılını kutluyorum, sağlıklı, mutlu günler diliyorum” sözleri ile yeni yıl kutlama mesajını iletti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ