logo

ATAŞHİR KENT KONSEYİ FSM HASTANESİ İÇİN TOPLANDI

ATAŞHİR KENT KONSEYİ FSM HASTANESİ İÇİN TOPLANDI

Ataşehir Cemal Süreya Etkinlik Salonu’nda toplanan Ataşehir Kent Konseyi (AKK), bağlı dernek ve STK temsilcileri ile FSM Eğitim Araştırma Hastanesi’ndeki gelişmeleri değerlendirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Mahalle muhtarları ile Tabipler Odası yetkilisinin de konu hakkında görüşlerini dile getirdiği toplantıda gelişmelerle ilgili değerlendirmeleri yapmak, kurumlarla iletişimi yürütmek ve toplantı organizasyonlarını düzenlemek üzere komisyon belirlenmesi görüşü benimsendi.

Gerekirse imza kampanyası başlatılabileceğini dile getiren Ataşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Turan Dolu, çalışmaları yürütmek üzer komisyon belirlenmesi önerisinde bulundu, Yenişehir Muhtarı Mustafa Arı, FSM (Fatih Sultan Mehmet) EAH (Eğitim Araştırma Hastanesi) yetkilileri ile yaptıkları görüşmeler ve sonrasında yaşana süreçle ilgili katılımcılara bilgi verirken, bilgi taleplerinin olduğunu, çalışmaların gelecek açıklamaya göre berlilenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ataşehir İnönü Mahallesi Muhtarı Songül Ercan Tulunay da süreçle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, gelişmeler karşısında yapılması gerekenlerle ilgili görüşünü dile getirdi.

Bakırköy Kadın Doğum ve Bakırköy Devlet hastanelerinde de benzer durumlarla karşı karşıya kalındığının altını çizen İstanbul Tabipler Odası yetkilisi, gerekli girişimlerin zamanında yapılmasının altını çizerek, kurumlardan gelecek bilgilendirme yada açıklamaların beklenmesi durumunda geç kalınabileceğini kaydetti.

Hastanelerin taşınmasının doğru bir tanımlama olmadığını, “Hastane taşınmaz, kapatılır. Hastanelerin ekip ve ekipmanları taşınır ve bir başka bölgede, taşındığı bölgeye hizmet verir” ifadeleri ile açıklayan İstanbul Tabipler Odası yetkilisi, Fatih Sultan Mehmet (FSM) Eğitim Araştırma Hastanesi (EAH)’nin de taşınmadığını söz konusu bölümlerin kapatıldığını ve Şehir Hastaneleri uygulaması kapsamında FSM’nin tamamen kapatılmasının beklenebileceğini, yapılacak çalışmaların bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Hastanenin Kadın ve Kadın Doğum ile Çocuk bölümlerinin Sancaktepe Şehir Hastanesi’ne taşındığını duyuran FSM EAH yetkilileri bu bölm hastalarına sağlık hizmetlerinin Sancaktepe Şehir Hastanesi’nin ilgili bölümlerinde verileceğini duyurmuştu. Bu duyuru sonrası FSM’de bu bölümlerde hasta kabulü ve randevu durdurulmuştu.

SAĞLIK HİZMETİ SANCAKTEPE’DE

İAKKHB tarafından yapılan açıklamada ise FSM’nin igili bölümlerinin bulunduğu binaların deprem riskli raporu nedeniyle taşındığını, hastalara kesintisiz sağlık hizmetinin Sancaktepe Şehir Hastanesi’nde verileceği belirtilmişti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ