logo

ATATÜRK’ün Çankırı’ya Gelişinin 93. Yılı Kutlandı

ATATÜRK’ün Çankırı’ya Gelişinin 93. Yılı Kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankırı’ya gelişinin 93’ncü yıl dönümü Çankırı Valisi Hamdi Bilge AKTAŞ, Garnizon Komutanı  ve Çankırı Belediye Başkanı Boz’un katıldığı törenle kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankırı’ya gelişinin 93’ncü yıl dönümü törenle kutlandı. Atatürk Anıtı alanında gerçekleştirilen törende Atatürk’ün Çankırı’da yaptığı konuşma okundu.

Atatürk’ün Çankırı’ya gelişinin 93’ncü yıl dönümü nedeniyle düzenlenen kutlama törenine Çankırı Valisi Hamdi Bilge AKTAŞ, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet KURUMAHMUT, Belediye Başkanı Hüseyin BOZ ile birlikte; Cumhuriyet Başsavcı Vekili Figen GÖK, Vali Yardımcısı Abdullah ASLANER, İl Emniyet Müdürü Sadettin AKSOY,  İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hıdır AYÇİÇEK, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk’ün Çankırı’ya gelişinin 93’ncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene Çankırı Milletvekilleri Muhammet Emin Akbaçoğlu ve Salim Çivitcioğlu da katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlamalarda genç sporcular Çankırı Valisi Hamdi Bilge AKTAŞ’a Türk Bayrağı takdim etti. Belediye Başkanı Hüseyin BOZ’un çelenk sunumunun ardından Atatürk’ün Çankırı halkına hitaben yaptığı konuşma okundu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankırı’ya gelişinin 93’ncü yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Çankırı Belediye Başkanı Hüseyin Boz, açıklamasında; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yaranlar Diyarı şehrimize teşriflerinin ve Şapka İnkılabının 93. yıldönümünü demokrasisine sahip çıkan Çankırılılar olarak coşku ve heyecan içinde kutluyoruz” ifadesine yer verdi.

Çankırı Belediye Başkanı Hüseyin Boz, açıklamasın “Çankırılılar olarak Cumhuriyetimizin temelini oluşturan demokrasimize ilk günkü sadakat ile sahip çıkmaya ve demokrasi dışı her hareketin karşısında olmaya devam edeceğiz.

Bu duygularla başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu ülke yoluna canını koymuş herkese minnetlerimi sunuyor, Çankırı’nın yiğit insanlarını en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” ifadeleri ile tamamladı.

Belediye Başkanı Hüseyin BOZ’un kısa konuşmasından sonra protokol mensupları, Atatürk’ün Çankırı’da kaldığı Ahmet Mecbur Efendi Bilim ve Sanat Merkezi’ndeki odayı ziyaret ettiler. Katılımcılar etkinlikler sonunda Ulu Önder’in Çankırı’daki günlerini anlatan fotoğraf sergisini gezdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ