logo

ATAYED’İN AMACI “HAYIRLI EVLATLAR YETİŞTİRMEK”

ATAYED’İN AMACI “HAYIRLI EVLATLAR YETİŞTİRMEK”

atayedAtaşehir Yetimleri Koruma Derneği (ATAYED)’in düzenlediği kahvaltıda Başkan Hüseyin Bayır basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü’nü kutladı. 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü’nü kutlamak amacıyla basın mensupları ili bir araya gelen Ataşehir Yetimleri Koruma Derneği kahvaltısında Başkan Hüseyin Bayır, aralarında Muammer Ayvalı’nın da bulunduğu yönetim kurulu üyeleri dernek gönüllüleri ve basın mensupları katıldı.

BAYIR; “AMACIMIZ KARANLIK KÖŞELERDEN ALMAK”

2014 yılında Ataşehir’de kurulan ATAYED, geçen bir yıl içinde birçok etkinliği gerçekleştirerek yetim çocukların hayata tutunmalarına yardımcı olma gayreti içinde olmuştur. Dernek Başkanı Hüseyin Bayır; “Amacımız bu çocuklarımızı karanlık köşelerden alıp iyi yerlere taşımak. Ülkemiz için iyi ve hayırlı vatandaşlar olarak yetiştirmektir” dedi.

Ataşehir Yetimleri Koruma Derneği hem bir yıllık faaliyetlerini anlatmak hem de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlamak amacıyla basın mensuplarını kahvaltıda ağırladılar.

ATAYED Başkan Yardımcısı Muammer Ayvalı ve ATAYED Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Parlakkılıç ile birlikte bir yıllık faaliyetlerini basınla paylaşan ATAYED Başkanı Hüseyin Bayır şunları söyledi: “ Bir yıllık çalışmalarımız sürecinde Ataşehir’in 16 Mahallesi’nde 987 hanede yaşayan 1516 yetim yavrumuza ulaştık. Bu yetim yavrularımıza dokunarak, onlara sevgimizi aşıladık ve ATAYED çatısı altında bir aile olmayı başardık.  Ataşehir’de büyümek istiyoruz. Diğer ilçelerden şube açma istekleri var. Bu konuda da çalışmalarımızı yoğunlaştırarak devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

atayed-

Bayır; “Çocuklarımızın gelecekteki umutlarını kırmamak adına hayallerini gerçekleştirerek onları memlekete hayırlı birer evlatlar yetiştirmek için ATAYED olarak elimizden gelen gayreti gösterdik göstermeye de devam edeceğiz” dedi.

Bayır; bir yıllık süre içinde yaptıkları faaliyetleri şöyle sıraladı:

28 kahvaltı programı

80 çocukla hayvanat bahçesi gezisi

50 çocukla Çanakkale gezisi

1435 çocuğu Ramazan Bayramında giydirmek

600 çocuğa iç giysisi

18 eve adak eti dağıtmak

1500 çocuğu Kurban bayramında giyindirmek

100 eve kurban eti

300 çocuğa kışlık giysi

2 çocuğa saz ve gitar

1 çocuğa yaş günü kutlaması

10 çocuğu sinemayla tanıştırmak

250 çocuğu oyuncakla sevindirdik

28 çocuğu hayırseverler giydirdi

3 ailenin yıllık gıda ihtiyacı karşılandı

47 üniversite öğrencisine burs bağlandı

32 çocuğu özel lisede okutuyoruz

3 çocuğu özel ilköğretimde okutuyoruz

1 çocuğu kreşe verdik

5 çocuğu akşam lisesinde okutuyoruz

5 iftar programı

30 çocukla Bursa gezisi

348 Ramazan kolisi

2 çocuğa bilgisayar

1 bebeğe beşik

2 çocuğa yatak

Hayırsever vatandaşlar için ATAYED irtibat telefon numarası: 0 216 574 33 44

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ