logo

Ateşi Yükseldi: Altın Fiyatları Rekor Üstüne Rekor Kırdı

Ateşi Yükseldi: Altın Fiyatları Rekor Üstüne Rekor Kırdı

Türkiye ve dünyadaki pandemi koronavrüs salgınındaki gelişmelerin etkisiyle yüksek seviyede seyreden altın fiyatlarında yaşanan artış devam ederken rekor üstüne rekor kırılıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Artan koronavrüs salgınındaki vaka sayıları ile ortaya çıkan ikinci dalga pandemi endişeleri ve merkez bankalarının salgının ülke ekonomilerinde yarattığı hasarı azaltmak üzere aldığı tedbirler karşısında güvenli liman arayışına giren yatırımcılar altına hücum ediyor.

1.980 doların üstüne kadar yükselen ons altın, iç piyasada gram altın fiyatlarının da artmasına neden oluyor. 445 TL seviyesine kadar yükselen gram altın daha sonra ons fiyatında yaşanan düşüşe bağlı olarak 443 TL’ye çekildi.

YAKLAŞIK ALTIN FİYATI: GRAMI 443, ÇEYREK ALTIN 745

Gramı yaklaşık 443 liradan işlem gören altının ons fiyatı 1976 TL. 22 ayar bilezik gram fiyatı 412 TL’den işlem görüyor. Altın piyasasındaki yaklaşık fiyatlar şöyle: Cumhuriyet altın 2.961, Yarım Altın 1.485, çeyrek Altın 745, Reşat 2.994 liradan işlem görüyor.

Uluslararası piyasada yükseliş eğilimi ivme kazanan altının ons fiyatı, Temmuz ayında yüzde 10’un üzerinde artış kaydetti. Rekor üstüne rekor kıran altın yıl başından bu yana yatırımcısına yaklaşık yüzde 30 getiri sağladı.

TEMMUZ AYINDA 1.983 DOLARLA TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle dünya ekonomisine ilişkin belirsizliklerin devam etmesi, gelişmiş ülke merkez bankalarının eşi görülmemiş büyüklükteki genişleme adımları ve ülkelerin borç stoklarındaki artış gibi nedenlerle artan altın talebi, ons fiyatını, Temmuz ayında 1.983 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine taşıdı. Altının ons fiyatı tarihi zirvesini görmesinin ardından temmuzu 1.972 dolardan tamamladı.

2001 YILINDAN BU YANA EN UZUN RALLİ

Yurt içinde, yükseliş serisini üst üste 8’inci aya taşıyarak, bu anlamda 2001 yılından bu yana en uzun soluklu rallisini gerçekleştiren altının gram fiyatı, temmuzda rekor üzerine rekor kırdı.

Haziran ayını 392 liradan tamamlayan gram altın, Temmuz ayında 444,5 lira ile rekor seviyeyi gördü. Altının gram fiyatı temmuzda bir önceki ay kapanışına göre yüzde 13 değer kazanarak 443 liradan kapanış yaptı.

Ons altındaki yükselişin ivme kazanması ve bu hafta dolar kurundaki artışın etkisiyle son iki haftadaki değer kazancı yüzde 11’e ulaşan gram altın, Temmuz ayında, 2019 kapanışına göre ise yüzde 53 prim yaptı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ