logo

Avrupa Devlet Taşra Temsilcileri Günleri İstanbul’da

Avrupa Devlet Taşra Temsilcileri Günleri İstanbul’da

eastr22. Avrupa Devlet Taşra Temsilcileri Günleri 28-30 mayıs 2015 tarihlerinde Vali, İçişleri Bakanı ve 14 ülke temsilcisinin katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirilecek.

“Meslek Olarak Devlet Taşra Temsilciliği- Yeni Yönetim Anlayışı Çerçevesinde Rol ve Fonksiyonlar” temalı 22. Avrupa Devlet Taşra Temsilcileri Günleri, İçişleri Bakanı Sayın Sebahattin ÖZTÜRK’ün himayelerinde ve İstanbul Valisi Sayın Vasip ŞAHİN’in ev sahipliğinde 28-30 Mayıs 2015 tarihleri arasında Steigenberger Hotel Maslak İstanbul’da gerçekleştirilecektir.

Avrupa Devlet Taşra Temsilcileri Birliği (EASTR), Brüksel’de (Daimi Sekretaryası Paris’te)  1993 yılında  kurulmuş olan uluslararası bir sivil toplum kuruluşudur. Türk İdareciler Derneği 2010 yılında Avrupa Devlet Taşra Temsilcileri Derneği’ne üye olmuştur.

Avrupa Devlet Taşra Temsilcileri Birliği’nin Başkanlığı 1 Temmuz 2014 tarihi itibariyle Türk İdareciler Derneği Genel Başkanı Sayın Saffet Arıkan BEDÜK tarafından yürütülmektedir.

EASTR, Avrupa Birliği politikaları ve mevzuatının ülke sınırları içerisinde daha iyi uygulanması için üye ülke temsilcileri arasında bilgi ve deneyimlerin paylaşılmasını ve Devlet Taşra Temsilcileri arasındaki bağların güçlendirilmesini hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda 1994 yılından bu yana her yıl düzenli olarak Avrupa Devlet Taşra Temsilcileri Günleri Toplantıları düzenlenmektedir.

Söz konusu organizasyona Almanya, Belçika, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsviçre, İtalya, Litvanya, Macaristan, Norveç, Polonya’dan Valiler, üst düzey kamu görevlileri ile akademisyenler ile Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi ve OECD gibi uluslararası kuruluş temsilcileri katılım sağlayacaktır.

28 Mayıs Perşembe günü saat 14.00 de başlayacak olan Programda İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve İstanbul Valisi Vasip Şahin birer konuşma yapacaklardır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ