logo

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA İNDİRİM VAR!

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA İNDİRİM VAR!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikler dolayısıyla  toplu ulaşımda %50 indirim uygulayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. Çevreci ve sürdürülebilir ulaşım çözümleri konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan etkinliklerde, İstanbul’da 22 Eylül 2017 Cuma günü, 06:00-20:00 saatleri arasında toplu ulaşım %50 indirimli olacak.

Kartal-Bostancı sahil yolu, Bostancı istikametinde motorlu araç trafiğine kapatılarak; yaya, bisiklet ve toplu taşıma araçlarına tahsis edilecek. “Avrupa Hareketlilik Haftası”, 2002 yılından bu yana Avrupa ve dünya genelinde birçok şehirde kutlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önderliğinde yapılacak etkinliklerle, çevreci ve sürdürülebilir ulaşım çözümlerine farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası’na bu yıl 48 ülkeden 2310 şehir katılıyor.

Etkinlik haftası boyunca katılımcı şehirler, şehir merkezlerinde motorlu taşıt trafiğinin kısıtlanması, toplu ulaşım ve sürdürülebilir hareket alternatiflerinin teşviki ile farkındalık oluşturmak amaçlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından organize edilen etkinlikler kapsamında, 22 Eylül Cuma günü, 06.00-19.00 saatleri arasında Kartal-Bostancı sahil yolu Bostancı istikametinde motorlu araç trafiğine kapatılarak; yaya, bisiklet ve toplu taşıma araçlarına tahsis edilecek.

Etkinlikler, Kartal İDO İskelesi ile Bostancı arasında Saat 14.00’te başlayacak ve Bisiklet Turu ile devam edecek. Toplu ulaşıma teşvik ve farkındalık oluşturmak amacıyla, 22 Eylül Cuma günü İstanbul’da toplu ulaşım %50 indirimli olacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ