logo

‘Avukat Aytaç Ünsal, Evlilik Yüzüğünü Boynuna Astı’

‘Avukat Aytaç Ünsal, Evlilik Yüzüğünü Boynuna Astı’

HALK TV’de Şimdiki Zaman programda konuşan Barış Yarkadaş: “142 gündür ölüm orucunda olan Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik, bir deri bir kemik kaldı. Bu insanlar ölmesin” dedi.

‘Avukat Aytaç Ünsal, evlilik yüzüğünü boynuna kolye yapıp astı’

Barış Yarkadaş: “142 gündür ölüm orucunda olan Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik, bir deri bir kemik kaldı. Bu insanlar ölmesin…”

HALK TV’de yayımlanan Şimdiki Zaman adlı programda konuşan Gazeteci Barış Yarkadaş, barolara çağrı yaparak “Ölüm orucundaki meslektaşlarınızın taleplerine sessiz kalmayın” dedi.

Gürkan Hacır’ın sunduğu Şimdiki Zaman programında ölüm orucuna giren Avukat Aytaç Ünsal ile Barkın Timtik’in 142 gündür eyleme devam ettiğini anlatan Barış Yarkadaş, çarpıcı ifadeler kullandı.

Yarkadaş, “Aytaç Ünsal’ın babası Nihat Ünsal, oğlunu 3.5 ay sonra görebildi. Nihat Bey, ‘Oğlumun yarısı gitmiş’ diyor. Ebru da Aytaç da bir deri bir kemik kaldı” ifadesini kullandı.

Aytaç Ünsal’ın eşi Didem Ünsal’ın anlatımlarını da aktaran Barış Yarkadaş, şöyle konuştu:

“Aytaç Ünsal, 142 gündür ölüm orucunda… Didem Ünsal, eşinin çok zayıfladığını, bu yüzden evlilik yüzüğünün parmağında durmadığını, yüzüğü kolye yapıp boynuna astığını söyledi. Keza Ebru Timtik’in akrabaları da Ebru’nun durumunun iyi olmadığını dile getirdi. Timtik ve Ünsal’ın çağrısına kulak verilmelidir.”

Yarkadaş, ölüm orucu eylemini benimsemediğini ancak avukatların kendi iradesiyle bu eylemi yaptığını da sözlerine ekledi. Yarkadaş, Timtik’in ve Ünsal’ın dosyalarının 1 Haziran’da Yargıtay’da görüşülecek olmasına rağmen hala bir sonuç çıkmamasının da dikkat çekici olduğunu söyledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ