logo

‘AYDINLIK BİR ÜLKE İÇİN BİR ÖĞRENCİ DE SİZ OKUTUN’

‘AYDINLIK BİR ÜLKE İÇİN BİR ÖĞRENCİ DE SİZ OKUTUN’

Çankırı Vakfı ve ÇANDEF’in ortaklaşa düzenlediği iftar programında burs alan öğrenciler adına konuşan Vakıf Gençlik Kolu Başkanı Halenur Koçyiğit eğitime desteğin devamını istedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İ.B.B. Miniatürk Sosyal Tesislerinde Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı ve İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen iftar programında burs alan öğrenciler adına konuşan Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Gençlik Kolları Başkanı Halenur Koçyiğit, Çankırı Vakfı’ndan burs alan öğrencilerin duygularını aktararak; “Çok değerli büyüklerimiz İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı öğrenci gençlik kolu yönetimi olarak, burs alan bütün öğrenci arkadaşlarımız adına bu mübarek ramazan ayının ülkemize barış, huzur, sağlık, mutluluk ve bol kazançlar getirmesini diler Ramazan ayınızı kutlarım” şeklinde konuştu.

HER FAALİYETTE GENÇLİK KOLU OLARAK YERİMİZİ ALDIK

Burs alan öğrencileri adına seslenen Halenur Koçyiğit, duygularını; “Sevgili büyüklerimiz, bizlerde sizlerin bir evladı olarak vakfımızdan burs alan öğrencilerin sesi olarak içimizdeki duygularımızı sizlerle paylaşmak istedik. Ben bu yıl mezun olduğum için Vakfımızın Gençlik Kolu Başkanı olarak tüm arkadaşlarımı son kez temsil ediyorum. Vakfımızdan 300’ün üzerinde arkadaşlarımız burs almaktadır. Bizler burs almak için vakfımıza başvurduğumuzda şunu gördük, burs alan öğrencilerin iki katı kadar başvuru yapıldığını, her öğrencinin tek tek incelenip bir komisyon tarafından mülakata tutulduğunu çok ince elemelerden sonra hak eden her öğrencinin siz değerli büyüklerimizin yaptığı burs katkıları çerçevesinde bu bursları aldığımızı biliyoruz. Bizler sadece vakfımızdan burs almadık; her eğitim dönemi başında, Vakıf Yönetimi tarafından kahvaltı tanışma toplantısında beraber olduk. Yeni arkadaşlarımızla tanıştık. O dönem için öğrenci Gençlik Kolu Yönetimini seçtik. Bu öğrenci komisyonlarının görevi kendi okullarındaki Çankırılı öğrencileri bulup vakfımıza kazandırmaktı. Gençlik Kolu Yönetimi olarak vakfımızın her ay yapılan Yönetim Kurulu toplantılarına katıldık. Her ay burs alırken verilen seminerleri Vakıf Yönetimimizle belirledik. Eğitim dönemi için vakfımızın desteği ile birçok sosyal faaliyetler düzenledik, vakfımızın yaptığı her faaliyette gençlik kolu olarak yerimizi aldık.” Şeklinde ifade etti.

BURS ARAÇ, AMAÇ; ÇANKIRI SEVGİSİNİ ÖĞRETMEK

Burs alan öğrenciler olarak Vakıf çatısı altında bir aile olduklarının altını çizen Halenur Koçyiğit, “En önemlisi de bizim buradaki kazandıklarımız.” Diyerek ve; “Neler mi kazandık? Sorusunu yönelterek; “Bizler Vakfımızda en büyük değer olan maneviyatı kazandık.” Dedi.

“İlk burs toplantımızda vakıf yöneticilerimizin bize söylediği şu sözleri şimdi daha iyi anlıyoruz.” Diye konuşan Koçyiğit, kendilerine; ’’Sizlere verilen bu burs bir araçtır, esas amaç sizlerin birlikteliğidir, Çankırı’nın tarihini, töresini, geleneklerini, göreneklerini, Çankırı sevgisini öğretmektir. Yarın bu vakfı sizler yöneteceksiniz’’ denildiğinin altını çizerek; “Evet, bu dört yıllık eğitim döneminde bu değerleri öğrendik.” Diye konuştu.

ÇANKIRI GENÇLİĞİ OLARAK VAKFIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ

Koçyiğit konuşmasında, “Bizler, yeni hayata atılacak Çankırı Gençliği olarak bundan sonra bu değerleri yaşatmak için vakfımıza sahip çıkacağımıza söz veriyoruz.” İfadelerine de yer verdi.

VERDİĞİNİZ DESTEK HİÇBİR ZAMAN KAYBOLMASIN

Eğitim gönüllülerinin verdikleri bursların eğitimdeki önemine işaret eden Halenur Koçyiğit, eğitime katkının ve bursların devamını dilediği konuşmasının son bölümünde şu ifadlere yer verdi:
“Çankırı Vakfı Gençlik Kolları Başkanı Sevgili, değerli büyüklerimiz, verdiğiniz her bir burs bizlere maddi, manevi büyük katkılar sağlamıştır. Çankırılı her bir öğrencinin bu değerleri yaşamasını ve öğrenmesini sizlerin varlığıyla olacaktır. Sizlerden talebimiz, bizlere verdiğiniz desteğin hiçbir zaman kaybolmaması artarak büyümesidir. Sizlerden vakfımıza burs vermenizi ve bizlere destek olmanızı istiyoruz.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ