logo

AYEDER Erzincan Kurtuluşu ve Şehitleri Andı

AYEDER Erzincan Kurtuluşu ve Şehitleri Andı

Gürsel Sarımaden başkanlığındaki AYEDER (Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği) yönetimi, Erzincan’ını 100’cu kurtuluş yıldönümü ve şehitler için mevlit okundu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği (AYADER)’nin Küçükbakkalköy’deki dernek merkezinde, AYEDER Başkanı Gürsel Sarımaden, yönetim kurulu üyeleri ile dernek başkanları ve dernek üyelerinin katıldığı mevlitte Kuran okunarak dualar edildi.

Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği, 13 Şubat Erzincan’ın Kurtuluşunun 100’cu yıldönümü vesileyle, Gazi Mustafa kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitler için “Dua Beklemez” diyerek Kuran-ı Kerim okutuldu ve dualar edildi.

Son günlerde gelişen süreç ve gelen şehit haberleri nedeniyle 18 Şubat’ta planladıkları 6. Geleneksel Erzincanlılar Şöleni’nin şehitlere saygı amacıyla ileri bir tarihe ertelediklerini hatırlatan AYEDER Başkanı Güresel Sarımaden, “Bildiğiniz gibi 18 Şubat’ta Şenliğimiz vardı.  Birbiri ardına gelen şehit haberlerine kayıtsız kalamazdık. Konuyu kuruluşlarımızın başkanları, üyelerimiz ve yönetim kurulumuzla değerlendirerek bu şenliğimizi iptal ettik. Bugün Erzincan’ını 100’cu kurtuluş yıldönümü. Bundan dolayı etkinliklerimiz bugün itibariyle Türkiye’nin her yerinde var.  Bizde burada bu vesile ile tüm şehitlerimiz için bir anma töreni düzenledik.  Mevlit okutarak tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Okunan Kuran ve duaların ardından Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği (AYADER) Kadın Kolları üyeleri tarafından hazırlanan helvalar şehitlerin ruhlarına katılımcılara ikram edildi. Mevlide CHP Ataşehir Kadın Kolları’nı temsilen Kadın Kolları Sekreteri Pınar Kılbaş ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ