logo

AYM Kararı Laiklik İlkesine Aykırı

AYM Kararı Laiklik İlkesine Aykırı

Cumhuriyet_kadinlari_basinCumhuriyet Kadınlar Derneği Ataşehir Şubesi ‘Resmi nikah olmadan, dini nikah asla’ sloganıyla resmi nikahsız dini nikaha cezanın iptali ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhuriyet Kadınlar Derneği üyelerinin Küçükbakkalköy Mahallesi Prestij Caddesi’nde yaptığı basın açıklamasına CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Vatan Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Feyzullah Güneş, ADD Ataşehir Şubesi Başkanı Ulaş Kılıç ile Cumhuriyet Kadınları Derneği Ataşehir Şubesi üyesi kadınlar katıldı.

Cumhuriyet Kadınlar Derneği Ataşehir Şubesi Başkanı Sevgi Güğümcüoğlu tarafından okunan açıklamada; Resmi nikâh olmadan, dini nikâh kıyan imam ve çiftlere 2 aydan 6 aya kadar hapis cezası öngören maddenin Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından iptal edilmesi de protesto edildi.

IMG_0004

“Bu karar anayasanın laiklik ilkesine aykırıdır. Cumhuriyet devrimlerine ihanettir. AYM görev ihlali yapmış, kendini inkâr etmiştir” ifadeleri ile Anayasa Mahkemesi’nin dini nikah ile ilgili kararına tepkilerini dile getiren Cumhuriyet Kadınlar Derneği üyeleri yaptıkları açıklamada; Bu karar ile çocuk gelinlerin, çok eşliliğin, muta nikâhının önü açılacak, zaten mustarip olduğumuz kadına şiddet daha da artacaktır. Bu kararla kadınlar resmi nikâh elde edecekleri miras, nafaka, velayet, tazminat haklarından mahrum kalacaklar, çocukların soy bağı ve diğer hakları yönünden hukuki sorunlar çoğalacaktır” dedi.

Türkiye genelindeki 86 şubesinde de eş zamanlı olarak imza kampanyası başlatıldığının altını çizen Cumhuriyet Kadınlar Derneği üyeleri yaptıkları açılmada; “Bu karar ile kadınların cumhuriyet devrimleriyle kazandığı haklar ellerinden alınmakta, kadın yok sayılmakta, cumhuriyet öncesine dönülmek istenmektedir. Bu açıkça kadın düşmanlığıdır” ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri, TBMM’den AYM’nin iptal ettiği cezanın alt sınırının iki yıldan fazla olarak belirlenmesi ve Türk Medeni Kanunu’nda evlenme yaşının 18 olması için yasal düzenleme yapılmasını talep ettiklerini de ifade ettiler.

Anayasa Mahkemesi (AYM)’na üç kez “Boş Ol” diye slogan atan Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri aldığı karar karşısında Anayasa Mahkemesi’ni boşadıklarını kaydettiler.

Cumhuriyet Kadınları Derneği üyelerinin yaptığı basın açıklamasında; CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Vatan Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Feyzullah Güneş, ADD Ataşehir Şubesi Başkanı Ulaş Kılıç’ta yaptıkları kısa konuşmalarda desteklerini dile getirdiler.

IMG_0032IMG_0048IMG_0043IMG_0034IMG_0033

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ