logo

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE ‘BADEM’E DANIŞ

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE ‘BADEM’E DANIŞ

badem_acilis_iakb (1)Türkiye’nin Bağımlılıkla Mücadele İlk Ayaktan Tedavi, Rehabilitasyon ve Danışma Merkezi (BADEM) Sancaktepe Belediyesi ve proje otakları tarafından hizmete açıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bünyesinde psikolog, psikiyatrist, hemşire ve çeşitli sağlık çalışanlarını barındıracak olan Bağımlılık Danışma ve Eğitim Merkezi (BADEM) Türkiye’de ilk, tek ve model uygulama oluyor.

Sancaktepe Belediyesi, ‘Sosyal Belediyecilik’ anlayışıyla, sağlık yatırımlarından Bağımlılık Danışma ve Eğitim Merkezi (BADEM)’nin açılışı, Ak Parti milletvekilleri İsmet Uçma, Azmi Ekinci, Osman Boyraz, Ak Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Sekreteri Doç.Dr.Kemal Memişoğlu, davcetliler ve Sancaktepeliler katıldı.

badem_acilis_iakb (3)

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİR İLK

İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneler Birliği ve Sancaktepe Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü proje ile Türkiye’de bir ilke imza atılıyor. Türkiye’nin Bağımlılıkla Mücadele İlk Ayaktan Tedavi, Rehabilitasyon ve Danışma Merkezi (BADEM), belediye başkanı ve milletvekillerinin katıldığı açılışla hizmete girdi.

Son zamanlarda halk sağlığını tehdit eden en önemli sağlık problemlerinden biri olan madde bağımlılığı Türkiye’nin gündeminde de çokça yer alıyor. Bu kapsamda yapılan projelere bir yenisi daha eklendi.

badem_acilis_iakb (4)

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE ÖRNEK PROJELER ARASINDA

Madde bağımlılığına yönelik ayakta tedavi, rehabilitasyon, danışma ve eğitim hizmetlerini bir arada sunan Sancaktepe Bağımlılık Danışma ve Eğitim Merkezi – BADEM projesi, bağımlılıkla mücadelede şimdiden örnek projeler arasına girdi.

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında kurulan BADEM, psikiyatrist, psikolog, hemşire ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan uzman bir ekip hizmet verecek.

BAĞIMLILIKLA ETKİN MÜCADELE İÇİN ORTAK PROJE

Proje kapsamında bağımlılıkla etkin mücadele için yerel yönetimlerin tüm aktörleriyle güçlü bir koordinasyon ağı kuruldu. Sancaktepe Kaymakamlığı, Sancaktepe İlçe Müftülüğü, Sancaktepe İlçe Sağlık Müdürlüğü, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeniden Sağlık ve Eğitim Derneği’nin de ortak olduğu proje ile özellikle madde ve alkol bağımlısı olan ya da risk altında bulunan gençlere tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmetleri verilecek. Gençler, bağımlılık tedavilerini sürdürürken bir yandan da sosyal hayata katılım noktasında mesleki eğitimler alacak. Bununla birlikte aileler ve eğitimciler için düzenlenecek bilgilendirme ve eğitim programları ile tüm toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi ve farkındalığın artırılması hedefleniyor.

badem_acilis_iakb (2)

BADEM’E BİR DANIŞ

Projenin bir diğer örnek faaliyeti ise www.bademedanis.com web sitesinde hizmet vermek üzere kurgulanmış olan “BADEM’E BİR DANIŞ” platformu… Merkeze gelmekten kaçınan bireyler, internet ortamında, merkezde görev yapan uzman bir psikolog ile iletişime geçerek online olarak danışma hizmeti alabilecek.

Bu yıl içerisinde faaliyete başlayacak olan Sancaktepe Bağımlılık Danışma ve Eğitim Merkezi’nin ilk yılında 20 bin kişilik kitleye ulaşması bekleniyor.

badem_acilis_iakb (5)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ