logo

BAKAN BAYRAKTAR ‘FİKİRTEPE’DE MEVCUT İNŞAATLARA DOKUNULMAYACAK’

BAKAN BAYRAKTAR ‘FİKİRTEPE’DE MEVCUT İNŞAATLARA DOKUNULMAYACAK’

fikirtepeBakan Bayraktar CHP Mv. Kadir öğüte verdiği yanıtta, ‘Riskli Alan’ ilan edilen Fikirtepe bölgesinde devam eden projelere dokunulmayacağını, emsal çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Recep kenan/itvhaber.com

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın önerisi ve Bakanlar Kurulu kararıyla İstanbul’un Kadıköy İlçesi’ne bağlı Fikirtepe, Eğitim, Dumlupınar ve Merdivenköy mahallelerini kapsayan bölgenin “riskli alan” ilan edilmesi kafaları karıştırmış, birçok soruyu da beraberinde getirmişti.

En çok merak edilen sorulara yanıt ise, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’dan geldi. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’ün ilgili soru önergesini yanıtlayan Bayraktar, bölgede halihazırda inşaatı tamamlanmış ya da devam eden projelere dokunulmayacağını söyledi.

Kamuoyunda en çok merak edilen” Bölgede satışa çıkan projelerin akıbeti ne olacak” sorusuna Bakan Bayraktar, ” Mevcut durumda inşaat ruhsatı almış ve inşaata başlamış veya inşaatını tamamlamış firmaların işlemlerine devam etmesinde bir sakınca bulunmamaktadır” yanıtı verdi.

CHP’li Öğüt’ün bölge için bundan sonraki süreçte de 4.14 emsalin geçerli olup olmayacağı sorunu da yanıtlayan Bayraktar, emsalle ilgili ön çalışmaların yapıldığını ve bu çalışmalar neticesinde gerekli kararın verileceğini söyledi.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ