logo

Bakan Fahrettin Koca 60-65 Yaş Grubuna Aşı İçin Tarih Verdi

Bakan Fahrettin Koca 60-65 Yaş Grubuna Aşı İçin Tarih Verdi

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önümüzdeki haftadan itibaren 60-65 yaş grubunun aşılarına başlanacağını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Video konferans yöntemiyle yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haftaya aşılarına başlanacağını açıkladığı 60-65 yaş grubunun dikkatini çekerek; “Gelecek haftadan itibaren 60-65 yaş grubunun aşılarına başlanacak. Yaşınız 60-65 arasındaysa lütfen telefon mesajlarınızı dikkatle takip edin.” Dedi.

 “GELECEK HAFTADA 60-65 YAŞ GRUBUNUN AŞILARINA BAŞLANACAK”

65 yaş üstü ve sağlık çalışanlarının aşılarının tamamlandığını belirten Sağlık Bakanı Bakan Fahrettin Koca, “Gelecek haftadan itibaren bir alt grubun, yani 60-65 yaş grubunun aşılarına başlanacak. Yaşınız 60-65 arasındaysa lütfen telefon mesajlarınızı dikkatle takip edin.” Hatırlatması yaptı.

SON 15 GÜNDE ÇOĞU İLİMİZDE VAKA ARTIŞI GÖRÜLDÜ

Bilim Kurulu toplantısında normalleşme tedbirlerinin değerlendirildiğini belirten Bakan Koca, yaptığı açıklamada, “Bilim Kurulumuz bu hafta toplanarak, normalleşme sürecimizin 15 günlük yansımalarını ve aşı konusundaki gelişmeleri değerlendirdi: Son 15 günde, maalesef çoğu ilimizde, vaka artışı görüldü. Sonuçlar henüz hastanelere fazla yansımaya başlamadı.” İfadelerine yer verdi.

TEDBİRLER İLDEN İLE FARKLILIK GÖSTERİYOR

 Devlete güvenilmesini isteyen, Bilim Kurulu kararları, bakanlık, kentlerde salgınla mücadeleyi yöneten makamların rehber alınmasını isteyen Bakan Fahrettin Koca, açıklamasında, “Yakından takip etmediğiniz ülkelere kıyasla ülkemiz gayet iyi bir durumda. Riskleri azaltmaya dönük bir strateji uyguluyoruz. Strateji, riskin bütün ülkede eşit olmadığı gerçeğine dayanıyor. Tedbirlerin ciddiyet derecesi de ilden ile farklılık gösteriyor.” Dedi.

YERLİ AŞI ÇALIŞMALARIMIZDA NET ADIMLAR ATMAKTA

Türkiye’nin aşı tedariki noktasında yaşanacak muhtemel sorunları öngörerek erken harekete geçtiğini vurgulayan Koca, “Aşıya erişim konusundaki küresel sorunların aşılması, yerli aşı çalışmalarımızdaki gelişmeler açısından yeni, net adımlar atmakta olduğumuzun da bilinmesini isterim.” dedi.

“BİONTECH AŞISININ İLK 5 BİN 800 DOZU ÜLKEMİZE ULAŞTI”

Aşı konusunda şu an olduğundan daha da fazla emniyette olmayı sağlayacak bilgiler vermek istediğini vurgulayan Bakan Koca, “Halihazırda kullandığımız aşıdan farklı bir aşı olan BioNTech aşısının testlerde kullanılacak olan ilk 5 bin 800 dozu ülkemize ulaştı. Uygulanmak üzere bu ay 4,5 milyon doz daha gelecek. Bu sırada aşının testleri tamamlanmış olacak. Bu aşı da aşı sırası gelenlere yapılacak.” Diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ