logo

Bakan Koca, ‘En Zayıf Noktamız, Tedbirsiz İyimserlik’

Bakan Koca, ‘En Zayıf Noktamız, Tedbirsiz İyimserlik’

Kovid 19 güncel takip verilerini açıklayan Bakan Fahrettin Koca, koronavirüsün yayılma hızına dikkat çekerek, “Hedeften uzaklaşıyoruz. En zayıf noktamız, TEDBİRSİZ iyimserlik.” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İyileşen hasta sayısının yeni vaka sayısının altına düştüğüne işaret eden ağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Yoğun bakıma ve solunum cihazına ihtiyaç artıyor” dedi.

SALGININ CİDDİYETİNİ KORUDUĞU GERÇEĞİYLE HEPİMİZİ YÜZLEŞTİRDİ

Sağlık Bakanlığı Kovid 19 takip verilerini açıklayan, virüsün yayılma hızına dikkat çeken Bakan Fahrettin Koca,“ Dünkü vaka tablomuz, salgının ciddiyetini koruduğu gerçeğiyle hepimizi yüzleştirdi. Geri adım atmayacak kadar güçlü ve tedbirlerde deneyimliyiz. Başladığımız gün, yarın için güven verici bir gün olsun.” Dedi.

EN ZAYIF NOKTAMIZ, TEDBİRSİZ İYİMSERLİK

Sağlık Bakanlığı yeni tip koronavirüs (Kovid 19) günlük takip verilerini paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı kısa açıklamasında, “İyileşen hasta sayımız yeni vaka sayısının altına düştü. Yoğun bakıma ve solunum cihazına ihtiyaç artıyor: Hedeften uzaklaşıyoruz. En zayıf noktamız, TEDBİRSİZ iyimserlik. TEDBİRLİ İYİMSER olalım. Kontrollü Sosyal Hayat dönemine yarın tam olarak geçelim.” ifadelerine yer verdi.

TOPLAM TEST SAYISI 2.6 MİLYONU AŞTI

Sağlık Bakanlığı 14 Haziran 2020 Pazar günü Koronavirüs takip verilerine göre uygulanan toplam test sayısı 2.6 Milyonu aşarak, 2 milyon 632 bin 171 oldu. Toplam kovid 19 tanılı kayıp sayısı 4 bin 807 oldu.

VAKA SAYISINDA ARTIŞ SÜRÜYOR

Bu gün kaydedilen kovid olgusu 1,562 oldu. 15 hastanın kaybedildiği 14 Haziran 2020 Pazar günü iyileşen hasta sayısı 1,330 olarak gerçekleşti.

TOPLAM KOVİD 19 TANISI 178 BİNİ AŞTI

Toplam kovid 19 olgusu sayısı 178 bin 239 oldu. Bu gün uygulanan test sayısı 45 bin 176 olarak gerçekleşti. Yoğun bakımdaki hasta sayısı 717, entübe (solunum destekli) hasta sayısı 290 oldu.

150 bini aşan toplam iyileşen hasta sayısı ise 151 bin 417 olarak gerçekleşti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ