logo

Bakan Koca, ‘Sağlık Personelimizin 166’sı COVID-19’a Yakalandı’

Bakan Koca, ‘Sağlık Personelimizin 166’sı COVID-19’a Yakalandı’

Sağlık Bakanı Koca, “Acilen pandemi hastanesi olan Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi sağlık personelimizin 166’sı hastalara hizmet verirken COVID-19’a yakalandı.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nin açılış töreninde konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlığa verdiği önem ve sürekli artan desteğiyle Türkiye’nin bugün alt yapısıyla iftihar edilen bir sağlık sistemine sahip olduğunu söyledi.

TOPLAM YATAK KAPASİTESİ 1.105, POLİKLİNİK KAPASİTESİ 3,5 MİLYON

Bakanı Fahrettin Koca, açılıştaki konuşmasında, hazırlıkları tamamlanan, COVID-19 sebebiyle ertelenen, resmi açılışı yapılan İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nin toplam yatak kapasitesinin 1.105, ayakta hasta poliklinik tedavi kapasitesi 3,5 milyon olduğunu kaydetti.

SAĞLIK PERSONELİMİZİN 166’SI HİZMET COVID-19’A YAKALANDI

Bakan Koca, Bu gün resmi açılışı yapılan Şehir Hastanesi kimliği kazanan hastanemizi, süreçte acilen Pandemi hastanesi olarak hizmete almıştık. Buradaki sağlık personelimizin 166’sı hastalara hizmet verirken COVID-19’a yakalandı.” Dedi.

HASTANE, ADIYLA BİZE YAKIN TARİHİMİZİ DE HATIRLATMAKTA

Hastaneye adı verilen Dr. Lütfi Kırdar’ın hikayesine dikkat çeken Bakan Koca, “ Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi, adıyla bize yakın tarihimizi de hatırlatmaktadır. Dr. Kırdar’ın hayatı Kerkük’ten İstanbul Tıp Fakültesine, eğitimi esnasında katıldığı Balkan Savaşı, ardından Birinci Dünya Savaşı ve sonrasıyla örnek bir hayattır.” Diye konuştu.

HEDEF: KALİTELİ SAĞLIK HİZMETİNE ERİŞİMDE SORUN YAŞANMAYAN BİR TÜRKİYE

Başta gelişmiş ülkeler olmak üzere tüm dünyanın zor bir sınav verdiği pandemi döneminde ülkemizde  sağlığa verilen önemin her zamankinden daha iyi fark edildiğini kaydeden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, herkesin sağlık hakkının korunduğunu, ihtiyaç halindeki tek bir vatandaşın bile vaktinde ve kaliteli sağlık hizmetine erişimde sorun yaşanmayan bir Türkiye hedefine yaklaştıklarını vurguladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ