logo

Bakan Kurum, ‘İstanbul’da 1,5 Milyon Riskli Konutu Taşıyacağız’

Bakan Kurum, ‘İstanbul’da 1,5 Milyon Riskli Konutu Taşıyacağız’

İstanbul’daki riskli yapı stoku ile ilgili açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “1,5 milyon riskli konutu belirlediğimiz alana taşıyacağız.” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Hatay‘da önceki gün açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada, “İstanbul’da 1,5 milyon riskli konutu belirlediğimiz iki rezerv alana, hem Anadolu hem Avrupa yakasına taşıyacağız” ifadesine yer verdi.

Deprem bölgesinde kentsel dönüşümle ilgili İstanbul ve diğer bölgeleri içeren açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Hatay’da açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, “1,5 milyon riskli konutu belirlediğimiz alana taşıyacağız” dedi.

BAKAN KURUM KENTSEL DÖNÜŞÜMLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Bakan Kurum, kentsel dönüşümle ilgili hem deprem bölgesi hem diğer iller ve İstanbul’la ilgili açıklamalarda da bulundu. Hatay merkezi özelinde aynı yoğunlukla yapılaşmanın olmayacağını kaydeden Kurum, gerekli imar düzenlenmeleri ve kısıtlamalar getirileceğini açıkladı.

İSTANBUL’DA 1,5 MİLYON RİSKLİ BİNAYI REZERV ALANLARA TAŞIYACAĞIZ

İmar ile ilgili yeni düzenlenmeler ve kısıtlamalar planlandığını kaydeden Bakan Kurum, açıklamasında, “Marmara Bölgesi’ne ilişkin kentsel dönüşüm hedefimizi, oluşturulacak yeni rezerv alanlardaki uydu kentlerimizle birlikte ilave nüfus getirmeden, örneğin İstanbul’da dönüşmesi gereken 1,5 milyon bağımsız bölüm var. Bunlardan acilen dönüşmesi gereken 300 bininin dönüşmesi için şu an İstanbul’da sadece bakanlığımızın devam ettirdiği 94 bin bağımsız bölümden oluşan projelerimiz var. O riskli 1,5 milyon konutu dönüştüreceğimiz rezerv alanları var. Şehrin içindeki 1,5 milyon riskli binayı belirlediğimiz iki rezerv alana, hem Avrupa hem Anadolu yakasına taşıyacağız.” Dedi.

SANAYİ ALANLARIMIZ DEPREME KARŞI GÜÇLENDİRİLECEK

Bu kapsamda çalışmaların tamamlandığını kaydeden Bakan Kurum, “Ulusal mekânsal strateji planımızı tamamladık ve yeni lojistik planlarıyla sanayi alanlarımızı da depreme karşı güçlendirecek adımları atacağız.” Diye konuştu.

CUMHURBAŞKANIMIZ ÖNEMLİ PROJELERİMİZİ AÇIKLAYACAK

Deprem bölgesi ile ilgili çalışmaları da paylaşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, açıklamasında “Şehrin içinde ağır hasar görmemiş ama gerçekten yeni yapılacak tasarımla birlikte kentsel dönüşüm proje alanı içine alınması gereken binalar var. Şehrin merkezinde tüm deprem bölgelerinde o anlayışla hasar görmemiş olsa bile, o alanları projeye dahil edeceğiz. Ülkemiz bir deprem ülkesi, bugüne kadar 140 bin canımızı depremlerde kaybettik, ocaklara ateş düştü. Aynı acıların bir daha yaşanmaması ve bir seferberlik anlayışıyla kentsel dönüşüm sürecini yürütmek zorundayız. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız önümüzdeki günlerde önemli projelerimizi açıklayacaktır.” İfadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ