logo

Bakan Kurum, ‘Yeni Sahra ve Barbaros’ta Taşın Altına Elimizi Koyacağız’

Bakan Kurum, ‘Yeni Sahra ve Barbaros’ta Taşın Altına Elimizi Koyacağız’

Ataşehir’de Yeni Sahra ve Barbaros mahalleleri Kentsel Dönüşüm sorunları ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Murat Kurum, yapılaması gerekenlerin takipçisi olacağını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bakan Murat Kurum, Yeni Sahra ve Barbaros mahalleleri Kentsel Dönüşüm sorunları ile ilgili taşın altına elini koyacaklarını belirtti.

MURAT KURUM YENİ SAHRA VE BARBAROS’TA

14 Mayıs seçimleri çalışmaları kapsamında Ataşehir’i ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve 1. Bölge milletvekili adayı Murat Kurum Yeni Sahra ve Barbaros mahalleleri Kentsel Dönüşüm sorunları ile ilgili taşın altına elini koyacaklarını belirtti.

SIKINTIYI BAKANLIĞIN ÇATISINDA FİRMALARLA ÇÖZMEYE HAZIRIZ

Yeni Sahra ve Barbaros mahalleleri Kentsel Dönüşüm sorunları ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, bölgedeki hak sahiplerinin sıkıntısını Emlak Konut Genel Müdürlüğü, Bakanlık ile birlikte Bakanlığın çatısı altında, güveni altında inşa sürecini anlaşılan firmalarla çözmeye hazır olduklarını söyledi.

BÖLGEYİ “REZERV ALAN” İLAN EDİLECEĞİZ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bölgede Kentsel Dönüşüm çalışması yapılan adalarda yaşanan çözümsüzlük ve kilitlenmeye çözüm için destek talebi üzerine, bölgenin “Rezerv Alan” ilan edileceği, bu kapsamda vergi ve harçlarda da avantaj sağlanacağı açıklamasını yaptı.  

Ataşehir’den, Yeni Sahra’dan ve Barbaros’tan 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhur İttifakı için destek isteyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve 1. Bölge milletvekili adayı Murat Kurum’a Barbaros Mahallesi’ndeki toplantısına Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Burak Çifci, milletvekili adayları, ilçe yöneticileri, partililer ile vatandaşlar katıldı.  

ATAŞEHİR’İN MUHTARI, BELEDİYE BAŞKANI, BAKANIYIZ

“Ben sizin komşunuzum. Ataşehir için, İstanbul ve bölgemiz için yapılması gerekenleri yapmak üzere buradayım.” Diye konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “TOKİ Başkanlığımızla, Emlak Konut Genel Müdürlüğümüz ve Emlak Katılım bankası ile birlikte Ataşehir’in yanındayız. Ataşehir’in muhtarıyız. Ataşehir’in Belediye Başkanıyız. Ataşehir’in milletvekiliyiz. Ataşehir’in Bakanıyız.” Dedi.

YENİ SAHRA VE BARBAROS’TA TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYACAĞIZ

Yeni Sahra ve Barbaros mahallelerinde imar planı sorunu kalmayan alanlarda taşın altına elini koyacaklarını kaydeden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bölgede imar planı sorunu olan, anlaşılan firmaların sorunları veya Bakanlık desteği isteyen firmaların sorunlarının çözümü için çalışacaklarını kaydetti.

DEVLET BU PROJENİN İÇİNE GİRER, İRADEYİ ORTAYA KOYAR

Bakan Kurum açıklamasında, “Burada hak sahiplerimizin sıkıntısı varsa; Emlak Konut Genel Müdürlüğümüz, Bakanlığımız ile birlikte ne sorun varsa Bakanlığımızın çatısı altında, güveni altında inşa sürecini anlaştığınız firmalarla yürütmeye hazırız. Firmalarımızla anlaştı vatandaşlarımız, ama istenilen hızla ilerlemedi. Dediler ki; ‘bu güne kadar bize yardımı oldu, kira yardımı verdi, taşınma yardımı verdi. Elinden geleni yaptı. Burada devletin güvenini istiyoruz.’ Devlet bu projenin içine girer mi? Girer ve sizi sonuna kadar burada güven içinde inşaatın yapılması adına, anlaştığınız firma ister olsun ister olmasın, sizin projenizin gerçekleşmesi adına gerekli iradeyi ortaya koyar.” Dedi.

Bölgede 2 firma ile çalışma yürüttüklerinin altını çizen Murat Kurum, “Burada 60 bin metrekare alandaki, iki proje ile ilgili Emlak Konut görüşmeleri yürütüyor. Yaklaşık Bin 600 konut kapasiteli bir proje. 2 firmamız burada vatandaşlarımızla görüşmüş. Bu görüşmeler sonucunda firmalarımız ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda Bakanlığımız güvencesi altında Emlak Konut güveni ile 1.600 konutu yapacağız.” Diye konuştu.

FİKİRTEPE’DE DE AYNISINI YAPTIK

Yeni Sahra ve Barbaros mahallelerinde çıkmaza giren Kentsel Dönüşüm çalışmaları ile ilgili devletin iradesini koyacağını vurgulayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, açıklamasını şu ifadeler ile sürdürdü:
“Aynısını Yeni Sahra’da ve Barbaros’ta hangi adada yaparız istiyorsanız. ‘Firmalarımızla birlikte gelin süreç bizi bu noktaya getirdi, bu yüklenici ile devam etmek istiyoruz. Biz vatandaş olarak elimizden geleni yaptık. Yüklenici firma bize olan taahhüdünü yerine getirmedi.’ Derseniz. Duruma biz de bakalım. Fikirtepe’de de aynısını yaptık.”

RESEN, SÖZLEŞMEYİ KENARA KOYARAK, ANLAŞTIĞINIZ ŞARTLARDA YAPMAYA HAZIRIZ

 “Eğer burada vatandaşımızın dışında gelişen bir olay varsa, yüklenici firma vatandaşlarımıza verdiği sözünü yerine getirmemişse, biz de resen girip; sözleşmeyi kenara koyarak, Bakanlığımızın çatısı altında, biz devlet olarak yüzde 50 oranında anlaştığınız şartlarda TOKİ’mizle, Emlak Konut’umuzla yapmaya hazırız. Burada ada ada çalışıp, yapan firmalara deste olmak lazım. Uğraştılar didindiler, yaparlarsa beraber yol yürüyelim. Onları da devletin, Bakanlığın çatısı altına alalım olası risklere karşı.”

GENELDE ANLAŞMA ORANI YÜZDE 50 KAT KARŞILIĞI İLE YAPARIZ

“‘Biz bekledik. Her türlü sabrı da gösterdik ama olmadı.’ Diyorsak eğer; burada vatandaşın da bir suçu, kusuru yoksa, genelde anlaşma oranı olan yüzde 50 kat karşılığı TOKİ ile, Emlak Konut ile yaparız. Hayırlı olsun.”

EMLAK KONUT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE OFİS AÇILIYOR

“Bu konuya ilişkin süreci Emlak Konut Genel Müdürlüğü’müzde Cuma günü itibariyle ofis açılacak. Ofiste, müteahhitle anlaşan vatandaşlarımız gelsinler, Bakanlığımızın güvencesini devam ettirebilirler. Anlaşamadılar, problem var. Dosyalarını verin.  Biz onları inceleyelim. Vatandaşın suçu günahı yoksa biz orada devletin güvencesini ortaya koyalım. İnşaat sürecini hep birlikte başlatalım. İnşaat, proje sürecine hemen başlamaya biz razıyız. 2 firmayla görüştüğümüz 1600 konutluk proje inşaatını en kısa sürede başlayacağız.”

Açıklamalarını tamamlayan Bakan Kurum vatandaşlardan gelen soruları yanıtladıktan sonra bölgeden ayrıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ