logo

Bakan Nevzat Ayaz, Çandef’in ‘Bahar Kahvaltısı’na Katıldı

Bakan Nevzat Ayaz, Çandef’in ‘Bahar Kahvaltısı’na Katıldı

Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF)’nun Küçük Çamlıca’da düzenlediği ‘Bahar Kahvaltısı’ Milli Savunma Ve Milli Eğitim Eski Bakanı Nevzat Ayaz’ın katılımı ile gerçekleşti.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu’nun GOLDHAUSE sponsorlüğünde Küçük Çamlıca O Ağacın Alt’nda Bahar Kahvaltısı düzenlendi.

Eski Bakan Nevzat Ayaz, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Vakıf – Federasyon kurucu üyelerinin de katıldığı, ÇANDEF’in düzenlediği Bahar Kahvaltısı’na, Vakıf ve Federasyon başkanları ile birlikte; Sivil Toplum Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Ekşi, Çavundur Belediye Başkanı Bayram Yukarıdere, birlik ve dernek başkanları, yöneticileri, Çandef delegeleri, diğer sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve yöneticileri, davetliler ve çok sayıda İstanbul’da yaşayan Çankırılı katıldı.

Yaptığı açılış konuşmasında, İstanbul’un ilçelerinde il derneğinin kurulmasına, kadın kollar ve gençlik kollarının önemine dikkat çekip; başkanlığındaki yönetimin göreve geldiği günden bu güne yaptıkları çalışmaların geniş bir özetini çıkartan, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Vahap Yartaş ve birlik beraberliğin önemine dikkat çeken Çankırı Vakfı Başkanı Eşref Harmandar; Bahar Kahvaltısı’nın sponsorlüğünü yapan Goldhause ve Altın-iş’in sahibi Mehmet Güneş’e teşekkür edip, katılımcıları selamladılar.

“Kahvaltıda bizi bir araya getiren Federasyona teşekkür ediyorum.” diye sözlerine başlayan İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt; “25 yıldır, bir siyasetçi olarak benim dile getirdiğim, Çankırılıların siyasette bir yerlere gelmesi gerektiği konusunun, toplantılarda 2 yıldır konuşuluyor olmasından mutluluk duyuyorum. Hangi partide, hangi siyasi görüşte olursa olsun, Çankırılıların oralarda etkin olması gerektiğini söylüyordum. Bizim hemşerilerimiz bu tip işlere pek girmezdi. Son iki yıldır biraz daha atak olmaya başladılar. Kendilerine başarılar diliyorum.” dedikten sonra. Çankırı’nın ve Çankırılının sorunlarını mecliste dile getirmeye, sözcüsü olmaya devam edeceği taahhüdünde bulunarak; Çankırılıların, sorunlarını dile getirmediklerini ve kendisine ulaştırmadıklarına dikkat çekip hemşerilerinin bu konudaki eksikliklerden şikayet etti.

Sivil Toplum Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Ekşi, Bahar Kahvaltısı’nı düzenleyen İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) yönetimine teşekkür ederek başladığı konuşmasına, Çankırılılarla bir arada olmaktan onur duyduğunu ifade etti.

“Sizleri bir arada, burayı doldurmuş olarak ve mutlu görmek ne güzel. Sizleri tebrik ediyorum.” diyerek organizasyonu yapanları ve katılanları kutlayan Hasan Ekşi; Çok güzel çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarımız var. Çankırı da bu çalışmalarda önde gelmektedir. Çankırı Türkiye’nin merkezlerinden biridir. Çankırı insanı mert, çalışkan insandır.” diye konuştu.

İstanbul’a vali olarak geldiğinde Çankırı’yı kapsayan beraberliğin olmadığını söyleyerek konuşmasına başlayan Milli Savunma ve Milli eğitim Eski Bakanı Nevzat Ayaz, 1980 yılında İstanbul’da Çankırı Vakfını kurduklarını ifade etti. Ayaz, sonraki yıllarda vakıflar ve derneklerin, federasyon yada konfederasyon şeklini aldığını söyledi.

“Bu gün görüyorum ki, Vakıf ve Federasyonun gayretleri ile Çankırı için büyük çalışmalar yapılıyor. Bundan 15 – 20 yıl önce hemşerilerimiz Çankırılıyım demekten geri duruyorlardı. Bugün artık göğsünü gere gere Çankırılıyım diyorlar.”diyen Nevzat Ayaz; “Çankırı için önemli çalışmalar yapan Vakıf, Federasyon ve derneklerimize teşekkür ediyorum.” dedikten sonra başarılı çalışmalarının devamını dileyerek sözlerini tamamladı.

Kahvaltı organizasyonunun düzenlenmesinde sponsor olan Altın-iş ve Goldhause firmaları adına, Mehmet Güneş’e “Bahar Kahvaltısı” organizasyonuna katkılarından dolayı, Çandef Genel Başkanı Vahap Yartaş tarafından plaket verildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ