logo

Bakanı Koca, ‘SMA Hastaları İçin Gen Terapisi Başlıyor’

Bakanı Koca, ‘SMA Hastaları İçin Gen Terapisi Başlıyor’

İstanbul’da nadir hastalıkların tedavisi için hastane kurulduğunu açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “SMA konusunda son derece hassasız.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

SMA’nın da olduğu nadir hastalıkların tedavisi ile ilgili SMA Bilim Kurulu kararını açıklayan Bakan Fahrettin Koca, uygulamanın yakında başlayacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul’da nadir hastalıkların tedavisi için hücre ve gen terapilerinin uygulanmasına yönelik özel bir hastane kurulacağını duyurdu. Bakan Koca, kampüste hücre ve gen tedavisinde kullanılan ilaçların da üretileceğini açıkladı.

SMA’nın da olduğu nadir hastalıkların tedavisi ile ilgili gelişmeleri açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “SMA hastaları için gen terapisi ile ilgili planımızı yaptık yakında uygulamaya geçecek.” dedi.

Yeni dönemin ilk Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında açıklama yapan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, SMA Bilim Kurulu’nda yeni alınan kararları duyurdu. Bakan Koca, SMA Bilim Kurulu’nun gen terapisini kimlerde kullanabileceğini tespit ettiklerini açıkladı.

İstanbul’da nadir hastalıkların tedavisi için yeni bir hastanenin kurulduğunu da açıkladı.

SMA Konusunda Son Derece Hassasız

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca nadir hastalıkların tedavisi kapsamında SMA Bilim Kurulu’nda yeni alınan kararlar ile ilgili açıklamasında, “SMA konusunda son derece hassasız. Bu hastalığın istismar aracı olarak kullanılmasına tahammülümüz yok. SMA Bilim Kurulumuz faydası ispat edilmiş olan ilacın temini sağlanıyor. SMA Bilim Kurulu gen terapisinin kimlere uygulanabileceğini belirledi, hangi hasta grubunda kullanılabileceğini tespit etti. Etkili olduğu bir hasta grubu var. Uygulanmak üzere planımızı yaptık.” İfadelerini kullandı.

NADİR HASTALIKLAR İÇİN İSTANBUL’DA HASTANE KURUYORUZ

Bakan Koca, açıklamasında, yakında uygulamaya geçileceğini vurgulayarak; “Bu konuda önemli bir gelişme var; nadir hastalıkların tedavisi için İstanbul’da yeni bir hastane kuruyoruz. Bu hastane hücre ve gen terapilerinin uygulanmasına özel olacak. Hastane ile aynı kampüste bir de hücre ve gen tedavisinde kullanılan ilaçları üretecek tesis bulunacak. Böylelikle ilacı kendimiz üretip, tedaviyi de kendimiz uygulayacağız.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ