logo

Bakanlık Çevrimiçi ‘Engelsiz STK Buluşma’ toplantısı düzenledi

Bakanlık Çevrimiçi ‘Engelsiz STK Buluşma’ toplantısı düzenledi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle 10 Mayıs 2021 tarihinde çevrimiçi  “Engelsiz STK Buluşma” toplantısı düzenledi.

10- 16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle 10 Mayıs 2021 tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün düzenlediği  “ Engelsiz STK Buluşması” nda Bakan Derya YANIK, engellilik alanında ülke çapında faaliyetleri bulunan sivil toplum temsilcilerinin başkanları ile bir araya geldi.

Çevrimiçi, görüntülü olarak yapılan bu toplantı hem bir tanışma hem de interaktif düzeyde bilgi paylaşımı şeklinde sıcak bir ortamda gerçekleşti.

Bu toplantı, yeni kurulan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ilk STK buluşması olarak kayıtlara geçti.

Bütün engel gruplarını temsil eden Konfederasyon ve Federasyon başkanları ile engellilik alanında faaliyet gösteren Dernek ve Vakıf başkanları bu toplantıda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı  Derya YANIK ile bakanlığın hizmetleri ve engellilik alanında yapılabilecek çalışmalar ile alanda karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri konusunda oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirildi.

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının gerçekleştirmiş olduğu bu  ilk STK buluşmasına SADEFE (Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu) adına Nadir Hastalıklar Dernek Başkanımız Prof. Dr. Ayşegül Neşe ÇITAK ile Müzik Terapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Burçin Uçaner ÇİFDALÖZ bakanlığın davetlisi olarak katılım sağladı. Hem SADEFE hem de SADEFE’ye bağlı dernekler ve başkanı oldukları dernekler ve faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunmuşlardır.

“HAYATA DOKUNAN ADIMLARI BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”

“ENGELSİZ STK BULUŞMASI” toplantısında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya YANIK Ak Parti hükümetleri döneminde adeta devrim niteliğinde hayata geçirdikleri hizmetleri ve sosyal hizmetlerdeki tarihi dönüşümü anlattı.

 Aile odaklı hizmet anlayışı ile engelli bireylerin aileleri ve sosyal çevreleri ile mutlu ve sağlıklı yaşamalarını sağlamak İçin “Bütünleşik Bakım Modeli” ile hizmetlerini hayata geçirdiklerini ifade etti.

İlk defa 2007 yılında başlattıkları evde bakım uygulamasından bu gün itibari ile 535 bin engelli vatandaşımızın hizmet aldığını açıkladı. Engelsiz Gündüz Yaşam Merkezleri ile de  adeta adanmış hayatların omuzlarındaki yükü bir nebze hafifletmeyi hedeflediklerini ifade etti.

 Bu gün itibariyle 127 Engelsiz Gündüz Yaşam Merkezinin hizmet verdiğini belirten Bakan Derya yanık, bu merkezlerde gün içinde engelli bireyler ve ailelerine iş uğraşı terapisinden sanat terapiye, tarımsal terapiden sanat ve spora kadar bir çok alanda faaliyet yaptıklarını anlattı. Ayrıca gündüz yaşam merkezlerin sayısını ve yaygınlığını daha da artıracaklarının müjdesini verdi.

Kurumsal bakıma ihtiyacı olan engelli bireylerin Engelsiz Yaşam Merkezlerinde insan onuruna yaraşır bir hizmet sunulduğunu ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya YANIK, bu tür istişare toplantılarını sık sık yapacaklarını ve sivil toplum kuruluşlarından gelen geri bildirimleri önemsediklerini ifade ederek;  “Hayata dokunan adımları birlikte inşa edeceğiz .” dedi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ