logo

Bakanlık Yenisahra ve Barbaros’ta Hak Sahipliği Tespitine Başladı

Bakanlık Yenisahra ve Barbaros’ta Hak Sahipliği Tespitine Başladı

Bakanlık tarafından Yenisahra ve Barbaros Mahallelerinde yaklaşık 192 hektarlık alan rezerv yapı alanı olarak belirlendiği ve tespit çalışmasının başladığı belirtildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Ataşehir ziyareti sırasında kendinse iletilen kentsel dönüşüm düğümünü çözmek amacıyla Yenisahra ve Barbaros mahallelerindeki yaklaşık 192 hektarlık alanın “rezerv yapı alanı” ilan edileceğini açıklamıştı.

Bakan Murat Kurum’un yaptığı açıklama üzerine İstanbul Çevre İl Müdürlüğü “İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü” Bakanlık tarafından hak sahipliği tespit çalışmalarına başlandığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, olası afet risklerine karşı, vatandaşların bir an önce güvenli konutlarına kavuşturma hedefiyle; ÇŞB Murat Kurum’un talimatları doğrultusunda Yenisahra ve Barbaros Mahallelerinde yaklaşık 192 hektarlık alan rezerv yapı alanı olarak belirlendiği ve söz konusu alanda Bakanlık tarafından hızla hak sahipliği tespit çalışmalarına başlandığı kaydedildi.

Bakanlık tarafından Yenisahra ve Barbaros Mahallelerinde yaklaşık 192 hektarlık alan rezerv yapı alanı olarak belirlendiği ve tespit çalışmasının başladığı belirtilen açıklama:

YENİSAHRA VE BARBAROS MAHALLELERİMİZDE HAK SAHİPLİĞİ TESPİT ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Sayın Bakanımız Murat KURUM’un vatandaşlarımızla bir araya geldiği Ataşehir ilçe ziyaretinde iletilen Yenisahra ve Barbaros Mahalleleri’nde çıkmaza giren kentsel dönüşüm sürecindeki sorunlara çözüm üretmek, fen ve sanat norm ve standartlarına uygun, sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerini teşkil etmek amacıyla talimatları doğrultusunda Yenisahra ve Barbaros Mahallelerinde yaklaşık 192 hektarlık alan rezerv yapı alanı olarak belirlenmiş ve söz konusu alanda Bakanlığımız tarafından hızla hak sahipliği tespit çalışmalarına başlanmıştır.

Olası afet risklerine karşı, vatandaşlarımızı bir an önce güvenli konutlarına kavuşturma hedefiyle çıktığımız bu yolda, vatandaşlarımızın da desteği ile en kısa sürede sahadaki tespit çalışmalarımızı tamamlayarak kentsel dönüşüm sürecini hızlandıracak adımlara devam edilecektir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ