logo

BALKANLILAR İDDİALI BAŞLIYOR

BALKANLILAR İDDİALI BAŞLIYOR

Kartal Merkez’de yaklaşık 25 yıllık bir geçmişe sahip olan Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği yeni şubesini Ataşehir’de açıyor. Hedef bin üye…

Türkiye’de bulunan Balkan nüfusu ile birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla kurulan Balkanlılar Kültür ve Dayanışma derneği yeni şubesini Ataşehir’de açıyor. 25 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Ümraniye, Üsküdar, Kadıköy ve civarındaki Balkan nüfusu için Ataşehir’de hizmet vermeye başlayacak.

“ATAŞEHİR’DE YOĞUN BİR BALKAN NÜFUSU VAR”

Balkanlılar Derneği Ataşehir şube başkanı  ve NCT grup yönetim kurulu başkanı  Mesut Solak derneğin neden Ataşehir’de açıldığını şu şekilde açıkladı: “Aslında gerek Ataşehir gerek Türkiye’de çok yoğun bir Balkan nüfusu var. Ama toplu göç şeklinde olan bölgeler olmadığı için ilk akla gelen ilçe Ataşehir olmuyor. İlk bakışta Ataşehir’de yoğun bir balkan nüfusu yok gibi gözüküyor. Çalışmalarımıza baktıktan sonra bunun öyle olmadığını gördük. Ataşehir’de 2. hatta 3. kuşak balkan nüfusu bulunuyor. Burada tek bir fark var. Orada bulunan bölgeler mahalle tarzında olduğu için bunu çok yoğun bir şekilde yaşayabiliyor. Ataşehir ve civarında ise daha dağınık bir şekilde .”dedi. Derneğin amacını ise açıklarken sözlerine şu şekilde devam etti. ”Birinci amacımız Balkanları , geldiğimiz o topraklardaki yaşamı bizden sonra gelecek nesile aktarmaktır. Göç edenler çok büyük acılarla, çok ağır bedellerle hayatını buraya taşımışlardır. O yüzden vatan nedir çok iyi biliyoruz.”

“25 YILLIK KÖKLÜ BİR DERNEĞİZ”

Balkanlılar Derneği’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Mesut Solak; “Biz Kartal Merkez’de kendi müstakil sosyal binası olan, sosyal   faaliyetlerin yürütüldüğü bir çok hizmeti verebilecek köklü bir derneğiz. Bu oluşumda dernek başkanımız sayın Olcay Özgün ve yönetimine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Buradaki çalışmalarımız daha çok yeni. 1 ayda 4 toplantı yaptık. Yaklaşık 30 kişilik bir kemik kadromuz var. Kültürel faaliyetler yapacağız. Üyeler arasında birlik ve beraberliğimizi sağlayacak çalışmalar. Bu amaçta ilk çalışmamamız 14 Mayıs Anneler Günü’nde bir Bursa gezisi olacak. Bursa hem Balkan nüfusunun çok yoğun yaşadığı hem de buraya çok yakın bir ilimiz. Burada Balkanlara ait sivil toplum kuruluşları ile görüşmelerimiz olacak. Ramazan ayında Kartal’da bir iftarımız var. Öncesinde 13 Mayıs Cumartesi keşkek günümüz var. Yine Kartal’daki şubemizin bir Eskişehir programı var. Bayramdan sonra panel programlarımız var. Bu faaliyetler kaynaşmayı sağlayacaktır” diyerek yoğun bir çalışma sürecinde olduklarını vurguladı.

“ÇOK YOĞUN VE AKTİF BİR DERNEK OLACAĞIZ”

“Şuan da Ataşehir bölgesinin çalışma gruplarını oluşturmaya başladık. Bu gruplar kendi komisyonlarını oluşturarak kadın, eğitim, sağlık, iş geliştirme, network oluşturabilme gibi çalışmalarda bulunacaklar” diyen Solak çok yoğun ve aktif çalışan bir dernek olacaklarını ifade etti.

“YIL SONUNA KADAR ÜYE HEDEFİMİZ 1000”

2017 yılının sonuna kadar üye hedeflerinin 1000 kişi olduğunu da açıklayan Solak şöyle devam etti: “Bizim birinci amacımız Balkan nüfusu ile Ataşehir başta olmak üzere bir birliktelik sağlamak, bir araya gelmek. Toplantılarımız katılmak isteyen herkese açık. Toplantı gün ve saatlerini sosyal medya adreslerimizden duyuruyoruz. 31.12.2017 ‘ye kadar üye hedefimiz 1000 kişidir. Şuanda sadece oluşum çalışmalarımızda 100’e yaklaştık. Yıl sonunda Balkanlar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin 1000’e ulaşacağına inanıyoruz.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ