logo

Barış Aydın: İnovasyon Ekonomide Temel Önceliğimiz

Barış Aydın: İnovasyon Ekonomide Temel Önceliğimiz

Barış Aydın: “AK Parti’nin dış saldırıların hedefindeki Türkiye ekonomisini güçlendirip büyütmede inovasyonun öneminin bilinciyle bu konuya büyük bir önem ve öncelik veriyor.”

AK Parti Ankara Milletvekili Barış Aydın: “AK Parti, dış saldırıların hedefindeki Türkiye ekonomisini güçlendirip büyütmede inovasyonun öneminin bilinciyle bu konuya büyük bir önem ve öncelik veriyor”

Aydın: “Türkiye’nin hedefi ihracatla büyüme; ihracatın geleceği ise inovasyon kapasitesine bağlı. Savunma sanayiinde yerli-milli üretim için de İnovasyon hayati önemde”

AK Parti Ankara Milletvekili Barış Aydın, dünya ekonomisinde sorunların kronikleştiği bu dönemde AK Parti’nin, dışsal şoklar ve dış saldırıların hedefindeki Türkiye ekonomisini güçlendirip büyütmede “inovasyon”un taşıdığı önemin bilinciyle bu konuya büyük bir önem ve öncelik verdiğini bildirdi.

Barış Aydın, 5. Türkiye İnovasyon Haftası dolayısıyla yaptığı değerlendirmede; ürün, metot veya hizmet gibi alanlarındaki yeni fikirleri değer yaratan çıktılara dönüştürme süreci olan inovasyonun, günümüzde ekonomik büyüme ve istikrar için en temel önceliklerden biri olduğunu vurguladı.

AK Parti olarak, ülke ekonomisini büyütme, Türkiye’yi dünyada sözü geçen bir ülke yapma yolunda yıllarca izledikleri politikalarda inovasyon konusuna büyük önem verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

“İnovasyon süreci, yeni ve yaratıcı fikirlerin ortaya çıkması; ortaya çıkartılan yeni ve yaratıcı fikirlerin ticarileştirilmesi, başka bir deyişle katma değer yaratan ürün, metot veya hizmetlere dönüştürülmesi şeklinde iki temel süreç oluşturur. İnovasyon, bir ülke için sürdürülebilir büyüme, toplumsal refah ve artan iş olanakları demek. İnovasyon için gereken ortamın oluşturulması devletler için birinci öncelik. Bu da başarıyla çalışan bir sistemin kurulmasını ve etkin politikaların tasarlanıp uygulanmasını gerektiriyor. İşte AK Parti bunun bilinciyle inovasyon konusunu hep ön plana almış, sistem yaklaşımı ile bunu ekonomi politikalarının odağı yapmış, bu konuda kurumlar arasındaki etkileşime önem vermiş, reel sektörümüzü hep teşvik etmiş, hep yanında olmuştur. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanlığımıza bağlı dijital dönüşüm ofisi kuruldu ve bu alanda çalışmalar yürütülüyor.”

İHRACATLA BÜYÜME İNOVASYONA BAĞLI

Aydın, Türkiye’nin hedefinin ihracatla büyüme; ihracatın geleceğinin ise İnovasyon kapasitesine, inovasyona dayalı kalkınmaya bağlı olduğunu belirterek, “Yeni fikirler, yeni buluşlar, yeni icatlar ve yüksek teknolojili üretim olmadan, ihracatın katma değerini artıramayız. AK Parti döneminde ihracat alanında kaydedilen başarıda inovasyona verdiğimiz önceliğin büyük payı var. Ancak biz bunları yeterli bulmuyoruz, daha fazlasını yapma gayretindeyiz” dedi.

Türkiye’de 200’e yakın üniversitede inovasyon ateşini yaktıklarını dile getiren ve ihracatçı firmalar başta olmak üzere reel sektörü inovasyona yönlendirerek bu alandaki faaliyetlerini desteklediklerini belirten Aydın, firmaların kurumsal inovasyon sistemlerini tasarlaması ve hayata geçirmesinin güçlü bir ihracat artışı açısından büyük getirileri olacağını kaydetti.

SAVUNMA SANAYİİNDE İNOVASYON HAYATİ

Barış Aydın, Türkiye’nin son yıllarda en fazla gelişme kaydettiği alanlardan birinin savunma sanayii olduğunu; bunun temelinde de inovasyon ve yerli-milli ürün geliştirme ve üretme bilincinin yattığını belirtti. Savunma sanayiinde yerli üretimin payının AK Parti döneminde yüzde 20’den yüzde 68’e çıktığına işaret eden Aydın, bunun da ülkenin bağımsızlığı, dış politikadaki yaptırım gücü, dünya siyasetindeki karar alma yetisi ve dik duruşu açısından çok büyük anlamlar ifade ettiğini dile getirdi. Aydın, Türkiye’nin daha fazla inovasyona ağırlık vererek, kendi harp silah, araç ve gerecini kendisinin üretmesinin, hayati önem taşıdığının altını çizdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ