logo

BARIŞ YARKADAŞ ‘HAYDARPAŞA SATILAMAZ!’

BARIŞ YARKADAŞ ‘HAYDARPAŞA SATILAMAZ!’

haydarpasa_satilamazBaşbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Haydarpaşa Garı ve liman sahasını satma hazırlığı için Kadıköy Belediyesi’nden 400 bin metrekare alan hakkında bilgi istedi.

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, tarihi Haydarpaşa Garı ve liman sahasını satmak üzere harekete geçti. 9 Ağustos’ta Kadıköy Belediyesi’ne yollanan yazıda “özelleştirme kapsam ve programına alınmasına yönelik çalışmalar çerçevesinde” 400 bin metrekare alan hakkında bilgi istendi.

Yazıya sert tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Türkiye’nin ve İstanbul’un tarihi simgelerinden Haydarpaşa Garı, liman ve geri sahasını satmayı düşünmek bir akıl tutulmasıdır. Haydarpaşa Liman ve Geri Sahası’nın özelleştirme kapsam ve programına alınmasına yönelik çalışmalar yapmak yangından mal kaçırma anlayışıdır. Biz yıllardır tarihi Gar’ın aslına uygun kalması için mücadele veriyoruz. Değişik yollar denendi, projeler üretildi bu bölgeye dokunulmasına ve yeni rantlar oluşturulmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

‘DARBE FIRSATÇILIĞI YAPILMASIN’

Ülkemizin şu anda ana gündem maddesi FETÖ ile mücadele, diğer yandan PKK eylemlerine devam ediyor. Ülke de OHAL getiriliyor. Bir yandan da Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı arazi peşine düşüyor. Bakın, Kurbağalıdere’yi ıslah edemeyen bir AKP Belediyesi var, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir yaz daha Kadıköylüleri kötü kokuya mahkum etti. Kadıköy halkı adeta feryat ediyor. Bunlara kulak tıkayan AKP, arsa ve arazilerin peşine düşüyor. Bu tarz eylemler Yenikapı ruhuna yakışmamaktadır.

hp

İŞTE O YERLER:

Bilgi istenen alanların hepsi kamu alanı ve bu alanlar TCDD, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş., Toprak Mahsulleri Ofisi ve Maliye Hazinesi mülkiyetinde görünüyor. Başkanlığın, imar planı, haritaları, imar durumu belgelerini istediği alanlar şöyle:

* Haydarpaşa Garı ve arkası.

* Haydarpaşa Gar limanı.

* Et-Balık Kurumu’nun yeri.

* Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ