logo

Battal İlgezdi ‘2.5 Emsal İçin Birleşmelisiniz’

Battal İlgezdi ‘2.5 Emsal İçin Birleşmelisiniz’

batal _barbarosAtaşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Barbaros Mahallesi’nde toplanan mahalleliye askıdaki Barbaros’un 1/5000’lik Nazım İmar Planı ile ilgili bilgi verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Barbaros mahallesinde bir dernekte mahalle sakinlerine beraberinde Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin muhtarları Şeref Uzun ve Ercan Ersin ile birlikte askı süresi 2 Mayısta askıdan inecek ve itiraz süresi sona erecek olan Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile ilgili bilgi verdi.

Vatandaşların itirazlarının yoğunlaştığı konulara dikkat çeken Başkan İlgezdi, itirazların son gün olan 2 Mayıs akşamına kadar yapılması gerektiğini bu tarihten sonra itiraz yapılamayacağını belirtti.

Bu tarihten sonra yapılacak itirazların dikkate alınmayarak mahkeme yolu ile itiraz edileceğini söyleyen İlgezdi, kendilerinin de belediye olarak plana gerekli itirazlarının yapılacağını, Büyükşehir’den mahalleli tarafından plana yapılan itirazların dikkate alınmasını beklediklerini dile getirdi.

“Planı yaptığı için Kadir Bey ve ekibine teşekkür ediyorum.”diyerek plan çalışmasını yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve ekibine teşekkür eden ve mahallelere teşekkür afişleri astırdığını hatırlatan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi sözlerine şöyle devam etti:

Plan bölgenin % 40’nın yol ve yeşil alan olmasını ön görüyor. Planı Ak Parti İlçe Başkanı ile Meclis üyeleri yaptı. Plan yapma yetkim yok. Yetkim olsa planı ben halkın önünde şeffaf olarak çoktan yapmıştım. Arsalarında sorun olanlar itirazlarını mutlaka yapsınlar.
İmar hakkı transferi uygulamasında ve kesintilerle % 60 a yakın hak kaybı oluyor. Bu adaletsizliğin Büyükşehir tarafından düzeltileceğini düşünüyorum. Mahalle ada bazında anlaşıp birleşerek müteahhide giderse daha kazançlı olur. Çocuklarının gelecekleri için bir araya gelmeliler. Planda yeşil alanı ve donatı alanlarını toplu vermişler. Bu doğru değil. Dağıtılmalıydı mahallelere.

Şimdi 1/1000 lik planları yaparken adaları belirleyeceğiz. Adadaki arsa sahiplerin bir araya getireceğiz. Ama aranızda anlaşmanız lazım. Anlaşmazsanız kaybedersiniz. Anlaştıktan sonra da istediğiniz müteahhide verin.

 

 

Paylaşın:
Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ