logo

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Tüm Etapları Açıldı

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Tüm Etapları Açıldı

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve  Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin video konferans ile katıldığı tören ile açıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İlk etabı 20 Nisan’da açılan, kalan etaplarının açılışı bu gün yapılan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi tam kapasiteyle hizmet vermeye başladı.

Dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemi sürecinde de sağlıkta hizmet kalitesini en üst seviyeye çıkaran şehir hastaneleri, sahip olduğu en son teknoloji, fiziki altyapı ve nitelikli yatak kapasitesi ile en büyük katkıyı sunan sağlık üsleri arasında yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Japonya Başbakanı Abe’nin açılışını yaptığı Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde 596 hekim ile 2 bin 48 hemşirenin hizmet vereceği, 1275 yardımcı sağlık ve 2 bin 230 destek personelinin görev alacağı belirtiliyor.

2 bin 682 yatak kapasiteli hastanede, 1174 tek kişilik, 464 çift kişilik oda, 456 yoğun bakım servisi, 90 ameliyathane, 982 poliklinik (257 destek odası ile) bulunuyor.

Günde 7 bini acil serviste olmak üzere 35 bin, aylık ise 1 milyon hastaya hizmet verebilecek kapasiteye sahip hastane binasının “GOLD LEED Sertifikalı Enerji ve Çevre Dostu” olduğu, 1 milyon 21 bin metrekare kapalı alana sahip olan hastanede 654 kişilik 2 konferans salonu ve 3 heliport alanı bulunduğu kaydediliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ