logo

Başbakan Binali Yıldırım, “Çankırı’ya Hizmeti İbadet Bildik”

Başbakan Binali Yıldırım, “Çankırı’ya Hizmeti İbadet Bildik”

Başbakan Binali Yıldırım katıldığı Ak Parti Çankırı 6. Olağan İl Kongresindeki konuşmasını “Türkiye’ye, Çankırı’ya hizmeti ibadet bildik ve bu hizmetleri tamamladık” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çankırı Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu’ndaki Ak Parti Çankırı 6. Olağan İl Kongresi’nde, Türkiye’de 80 yılda 6 bin, 15 yılda ise 20 bin kilometre yol yapıldığını Vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım, 2002’de 6 bin kilometre bölünmüş yol olduğunu anımsatarak, 15 yılda 20 bin kilometrenin üzerinde bölünmüş yol yapıldığını ve bunun 26 bin kilometreye çıkarıldığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte Ak Parti Çankırı milletvekilleri, Ak Parti Çankırı İl Başkanı Celal Kaman, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Ak Parti il, ilçe yöneticileri ve ilçe belediye başkanları ile teşkilat mensuplarının da katıldığı AK Parti Çankırı 6. Olağan İl Kongresi’nin yapıldığı salona girmeden önce dışarıda kendisini bekleyen vatandaşları selamladı.

SİYASETİMİZ; MİLLETİMİZİ, ÜLKEMİZİ, BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI HALİNE GETİRMEK

2002’de uçuşa açılan havaalanı sayısının 26 olduğunu, bugün bu sayının 55’e çıkarıldığını belirten  başbakan Yıldırım, Ak Parti Çankırı İl Kongresinde yaptığı konuşmada, “Biz, Türkiye’nin umudunu, itibarını, aşını, ekmeğini büyütmek için yola çıkmış bir iktidarız. Bizim siyasetimiz; milletimizi, ülkemizi, bölgenin parlayan yıldızı haline getirmektir. 80 milyon insanımızın, 81 ilimizdeki her vatandaşımızın sorumluluğunu üzerimizde taşıdığımızın farkındayız. Hiçbir insanımıza, hiçbir şehrimize, hiçbir bölgemize ayrımcılık yapmadık. Türkiye’yi hep bir bildik, beraber bildik, birlikte Türkiye gördük” ifadelerine yer verdi.

15 YIL İÇİNDE GÜZEL ÇANKIRI’MIZA 8,5 MİLYARLIK YATIRIM

Son 15 yılda Çankırı’nın da ihmal edilmediğini, bütün Türkiye’de olduğu gibi Çankırı’ya da hizmetlerin hız kesmeden devam ettiğini kaydeden Başbakan Binali Yıldırım, “15 yıl içinde güzel Çankırı’mıza 8,5 milyarlık yatırım ve destek sağladık” diyerek, Çankırı’ya yapılan yatırımların Mali profiline dikkat çekip, 4 bin konutun yapılarak hak sahiplerine verildiğini bine yakın konutun yakında temelinin atılacağını belirtti.

18 KİLOMETREYE, 15 YILDA 218 KİLOMETRE BÖLÜNMÜŞ YOL YAPILDI

Çankırı’ya 534 yeni derslik yapıldığını, 11 sağlık tesisinin yapılarak hizmete alındığını ifade eden kentte açtıkları üniversitede bugün 15 bin 500 öğrenciye ulaşıldığını söyleyen Başbakan Yıldırım,  Çankırı’da 2002’de sadece 18 kilometre bölünmüş yol yapıldığını 15 yılda bunun üzerine tam 218 kilometre bölünmüş yol yaptıkları bilgisini verdi.

1,5 SAATTE YOLDA KALMADAN KASTAMONU’DAN ÇANKIRI’YA

Ilgaz Tüneli’nin bir hayal olduğunu ancak hayali gerçeğe dönüştüren hareketin adının AK Parti olduğunu yol ve suyun medeniyet olduğunu vurgulayan Binali Yıldırım, Çankırı ve Kastamonu arasında Ilgaz Dağı’nda 2,5 saatin geçmeyeceğini, 1,5 saatte hiç yolda kalmadan Kastamonu’ya ve Kastamonu’dan Çankırı’ya gelinebileceğini söyledi.

HİZMETLERİ HALKIMIZLA BULUŞTURMAYA KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ

Kongre sonrası oluşan yeni Ak Parti Çankırı İl Yönetimini kutlayan, başarı dileyen AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım, hiçbir gücün kendilerini çıktıkları kutlu yoldan döndüremeyeceğini, bütün rağmen güzel hizmetleri halkımızla buluşturmaya kararlılıkla devam edeceklerini söyledi.

TÜRKİYE’YE, ÇANKIRI’YA HİZMETİ İBADET BİLDİK

İşsizliğin en az yaşandığı ilin Çankırı olduğunu, kente 2007’de doğalgazın geldiğini hatırlatan Başbakan Binali Yıldırım katıldığı Ak Parti Çankırı İl Kongresinde, Çankırı’daki hayvancılık ve tarım destekleri, sulamaya açılan alanlar ile ormancılık ile ilgili bilgi verdiği konuşmasını “Türkiye’ye, Çankırı’ya hizmeti ibadet bildik ve bu hizmetleri tamamladık” ifadeleri ile tamamladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ