logo

Başbakan Erdoğan İstanbul Mitinginde Milyonlarla Buluştu

Başbakan Erdoğan İstanbul Mitinginde Milyonlarla Buluştu

Tayyip_maltepe_mitingBaşbakan Erdoğan İstanbul Mitingini Maltepe’de yaptı. Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul mitinginde Maltepe’de milyonlara seslendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında İstanbul mitingini, deniz doldurularak inşa edilen Maltepe Meydanı’nda milyonların katılımı ile yaptı.

Maltepe mitingi Başbakan Erdoğan’ın İstanbul’da son ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin son büyük mitingi oldu.

SEÇMENLERİ ALANA 4500 OTOBÜS, 75 TEKNE VE TOPLU TAŞIMA ARAÇALARI TAŞIDI 

Ak Parti teşkilatı tarafından Yenikapı Meydanı, Erdoğan’ın miting yapacağı Maltepe’deki alana Avrupa yakasından aktarma merkezi olarak kullanıldı. İstanbul 2. ve 3. bölgeden otobüslerle gelenler deniz yoluyla Maltepe miting alanına ulaştırıldı. Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan’ın Maltepe meydanındaki mitingine katılacakların bir kısmı Feshane, Eyüp, Haliç, Üsküdar’dan 75 tekne, gemi ve  motorlarla alana ulaştırıldılar.

Ayrıca vatandaşlar, organizasyonu Ak Parti teşkilatı tarafından yapılan 4500 otobüs ile Metroy, raylı sistem, Marmaray kullanılarak Maltepe’deki miting alanına geldiler.

led ekranlar, ses kuleleriyle kuşatılan İstanbul Maltepe’deki miting alanında kurulan 100 metrelik platformda halka hitap eden Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan, konuşmasına İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okuyarak başladı.

Maltepe’de yine tarih yazdıklarını söyleyen Erdoğan, “İstanbul’daki kükreyiş var ya dostlarımızın yüreğine su serpiyor. Kardeşlerimizin gönlünü ferahlatıyor. Mazlumlara umut ışığı oluyor. Bu dik duruşun zalimlerim yüreğine korku salıyor. Sen dimdik durduğun sürece adaletin sancağı düşmez.

Bu muhteşem meydan sadece 10 Ağustos mitingi yapmıyoruz. Iraklı, Suriyeli, Libyalı, Mısılı kardeşlerimize biz buradayız diye haykırıyoruz. Buradan Gazze’nin çocuklarına selam gönderiyoruz” dedi.

AKITTIKLARI KANDA BOĞULACAKLAR

“Hitler Almanya’da nasıl ari bir ırk oluşturmak istediyse İsrail devleti de orada aynı hedefin peşinden koşuyor” diye konuşan Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan; “Türk ABD dostluk grubu bana mektup yazıp güya beni tehdit ediyor. Aynı şekilde yazılı cevabını alacaklar o ayrı ama ben buradan sesleniyorum: kadınları öldürüyorlar ki Filistinli doğurmasınlar, bebekleri öldürüyorlar ki büyümesinler, erkekleri öldürüyorlar ki vatanlarını savunmasınlar” ifadeleri sonrasında;
“Öldürdükçe daha da korkacaklar. Kan akıttıkça akıttıkları kanda boğulacaklar. Gün gelecek zulümlerinin hesabını mutlaka verecekler” diye konuştu.

CHP DE MHP BİZİM ELİMİZE SU DÖKEMEZ

“Pensilvanya ihanet çetesi, otoriteden talimat almadan iş yapamaz. Mavi Marmara’da İsrail’in yanında yer almadı mı?” ifadeleri ile Pensilvanya’ya gönderme yapan Erdoğan muhalefet için ise; “Muhtaçlara ulaşma, mazlumların hakkını savunma, Türkmenlerin ihtiyaçlarını giderme noktasında, ne CHP ne de MHP bizim elimize su dahi dökemez, su. Kardeşlerim bu MHP’nin milliyetçiliği fasondur, fason. Bunların milliyetçiliği de halkçılığı da sahtedir, sahte. İşte biz bunların milliyetçiliğini, çıkardıkları ortak adaylarında, yani monşerde gördük. Bu monşer aday zaten bu işlerden hiç anlamaz. Suudi Arabistan ‘Bunu çekin’ diye bize söyledi, mevcut cumuhurbaşkanımız Abdullah Bey’e söyledi, dışışleri bakanımıza söyledi. ‘Bu adamı alın burdan’ dedi. Biz de dedik ki ‘Yani seçim yapıldı, seçimle geldi seçimle geleni alma imkanımız malum yok. Biz sizi bu noktada gücendirmek istemeyiz ama böyle bir imkan yok.’ Bu bize ne dedi biliyor musunuz  ‘Benim arkamda durmuyorsunuz’ dedi. Tamam da sen başarısızsın, beceriksizsin. Seni bundan dolayı istemiyorlar. Diyor ki ‘bana nişan taktılar.’ Sana gidesin diye nişan taktılar” diye konuştu.

TERCÜMAN MI ARIYORUZ, ÜLKEYİ YÖNETECEK ADAM MI?

“Neymiş profesörmüş, neymiş 3 dil biliyormuş. Biz tercüman mı yoksa ülkeyi yönetecek adamı mı arıyoruz?” diye soran Başbakan Erdoğan,  “Tercüman arıyorsak çok… 3 dil bilen de var, 5 dil bilen de var. Ben işte tercümanlarla götürüyorum işi hamdolsun. Çekoslovakya Devlet Başkanı arkadaşım’ diyor. Ekmel, Çekoslovakya diye devlet mi kaldı Artık Çek Cumhuriyeti var. Çekoslovakya diye devlet var mı Çekoslovakya iki ayrı devlet oldu” dedi.

TEHDİTLER BİZİ YOLUMUZDAN ÇEVİRMEDİ

Suikast ve tehdit konusunda; Biz Hakk’a ve halka teslim olmuşuz. Sizin manşetleriniz, bize işlemez. Sizin tehditleriniz, bize işlemez. Sizin kurşunlarınız, sizin suikast planlarınız, sizin işaret ettiğiniz darağacı yolları, bize işlemez. Allah’a hamdolsun işlemedi. ‘Muhtar bile olamaz’ diye manşetler attılar. O manşetler bize tesir etmedi. Nice suikast girişiminde bulundular” deyip; “O tehditler bizi yolumuzdan çevirmedi” diyerek meydan okudu.

İSTANBUL’A DEFNEDİLMEK VASİYETİMDİR

“Bugün İstanbul’a, sizlere veda etmiyorum” sözlerini kullanan Erdoğan Bu şehirde vefat etmek, bu şehre defnedilmek benim vasiyetimdir. Sizin karşınızda Başbakan, Cumhurbaşkanı adayı değil, Kasımpaşalı Recep Tayyip Erdoğan var” diyerek İstanbul’a defnedilme isteğini içeren vasiyetini dile getirdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ