logo

BASIN KONSEYİ ATAŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ HAKLI BULDU

BASIN KONSEYİ ATAŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ HAKLI BULDU

Ataşehir Belediyesi hakkında yalan ve iftira dolu haber yaparak olumsuz algı oluşturmayı amaçlayan Diriliş Postası gazetesine Basın Konseyi’nden kınama geldi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi adına Basın Konseyi’ne; Diriliş Postası gazetesi ve dirilispostasi.com.tr’de Sabri İşbilen imzasıyla yer alan 30 Haziran 2017 tarihli “Ataşehir’e Kayyım Atayın” başlıklı haber hakkında şikayette bulunulmuştu.

Gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Sabri İşbilen’in bu haberinin gerçeğe aykırı olduğu, açık iftira ve haksız suçlamalar barındırdığı, Ataşehir Belediyesi’ni karalamaya ve itibarını zedeleme maksadı taşıdığı belirtilmişti.

Ataşehir Belediyesi’ni terör örgütüne yardım ediyor ve örgüt mensuplarıyla bağlantılı gibi gösteren Diriliş Postası, Belediye’nin üst üste yaptığı kamuoyu açıklamalarıyla bu iddiaları somut verilerle yanıtlamasına karşın, bunun aksini gösteren herhangi bir bilgiye haberde veya sonrasında yer vermedi.

Basın Konseyi Yüksek Kurulu’nun 40 üyesinin oy birliğiyle aldığı kararla, Ataşehir Belediyesi’nin cevap ve düzeltme taleplerine karşılık vermeyen Diriliş Postası gazetesinin;

Basın Meslek İlkeleri’nin “Kişileri ve kuruluşları, eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşüren, aşağılayan veya iftira niteliği taşıyan ifadelere yer verilemez.” şeklindeki 4. maddesini,

“Soruşturulması gazetecilik olanakları içinde bulunan haberler, soruşturulmaksızın veya doğruluğuna emin olmaksızın yayınlanamaz.” şeklindeki 6. maddesini,

“Yasaların suç saydığı eylemler, gerçek olduğuna inandırıcı, makul nedenler bulunmadıkça kimseye atfedilemez.” şeklindeki 10. maddesini,

“Basın organları, yanlış yayınlardan kaynaklanan cevap ve tekzip hakkına saygı duyarlar” şeklindeki 16. maddesini ihlal ettiği tespit edilerek hakkında “KINAMA” verilmesine OYBİRLİĞİYLE karar verilmiştir.

Basın Konseyi’nin aldığı kararı değerlendiren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Bizler, haksız, küçük düşürücü, hedef gösteren tüm yayınlarla, yasal sınırlar içinde mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadelemiz, hem hukuksal alanda, hem de gazeteciliğin ahlak ve kuralları içinde sürüyor. Basın Konseyi’nin bu anlamda aldığı karar bizim için önemli ve değerli. Bu bağlamda bu incelemeye emeği geçen Basın Konseyi ve yüksek kurul üyelerine teşekkür ediyorum.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ