logo

BAŞKAN İLGEZDİ ‘YAPARLARSA TEŞEKKÜR EDERİZ’

BAŞKAN İLGEZDİ ‘YAPARLARSA TEŞEKKÜR EDERİZ’

battal_ornek_528Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi sorunları dinlemek ve değerlendirmek üzere Örnek Mahallesi Cahar Dudayev Caddesi üzerindeki esnafla Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde bir araya geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bölge halkı ve esnafında yanlış bir algı oluştuğuna işaret eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Örnek Mahallesi Cahar Dudayev Caddesi’nin idari olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olduğunu, cadde ile ilgili bütün kararların İBB tasarrufunda olduğunu vurgulayarak ilçe belediyesi olarak Cahar Dudayev Caddesi’nde hiçbir müdahaleye yetkilerinin bulunmadığını kaydetti.

“YA YAPIN, YA DA VERİN YAPALIM”

Kendilerinin İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi)’ye ve Başkan Kadir Topbaş’a Cahar Dudayev Caddesi’ndeki düzenleme yetkisinin kendilerine verilmesini teklif ettiklerini ifade eden Battal İlgezdi, “Ya yapın, ya da verin yapalım” dedikleri halde bu güne kadar hiç bir cevap alamadıklarının altını çizdi.

battal_ornek_528

YAPSINLAR, BİZ DE TEŞEKKÜR EDERİZ

İstanbul’un önemli bir bölgesi olan Örnek Mahallesi’ne ve Cahar Dudayev Caddesi’ne değer katacak bir düzenlemenin herkesin yararına olacağını, esnafın ve halkın rahat edeceğini vurgulayan Başkan İlgezdi, önceki gün Örnek Mahallesi esnafı olan Ak Partili Üye Kaya Sözen’in Belediye Meclisinde cadde ile ilgili; projenin tamamlandığı, yakında başlanacağı haberini verdiğini öğrendiğini kaydederek; “Ak Partili üye Kaya Sözen -Cahar Dudayev Caddesi’nde düzenleme çalışmalarına başlıyoruz- demiş. Burada yapılacak doğru bir proje trafiği rahatlatır ve bölgeye değer katar. Örnek Mahallesi’ni çekim merkezi yapar. Projeye başlayacaklarmış. Başlasınlar, yapsınlar kardeşim… Biz de teşekkür ederiz.

İDRİS TAŞKIN, OCAK AYINDA BAŞLANACAĞI SÖYLENİYOR

Kendisine de Ak Partili Üye Kaya Sözen tarafından Cahar Dudayev Caddesi ile yapılan projeye Ocak ayında başlanacağı yönünde bilgi geldiğini kaydeden Örnek Mahallesi Muhtarı İdris Taşkın, kendisinin de başlandığı zaman bizzat teşekkür edeceğini kaydederek; “İBB’ye Cahar Dudayev Caddesi’nin yapılması talebiyle defalarca dilekçe verdim. En sonunda Cumhurbaşkanlığına verdiğim dilekçeye cevap olarak bana bir proje eldi. Ocak ayında başlanacağı söyleniyor. Ocak ayının sonuna kadar bekleyeceğim. Eğer yapılmazsa bu konuda kurulacak bütün komisyonlarda görev alacak ve aktif olarak çalışacağın” dedi.

ERCÜMENT BATANAY CADDESİ’NE BAŞLIYORUZ

Kurbağalı Dere kenarında önemli bir park çalışması yaptıklarını, yanındaki Ercüment Batanay Caddesi düzenleme çalışmasının ihalesinin yapıldığını ve yakın zamanda başlanacağını ifade eden Başkan Battal İlgezdi, E5 Karayoluna bağlantısı yapılacak olan Ercüment Batanay Caddesi’nde yapılacak düzenleme ile bölge trafiğinde rahatlama yaşanacağını kaydetti.

YENİSAHRA, BARBAROS VE İÇERENKÖY PLANLARI KASIM GÜNDEMİNDE

Başkan imarla ilgili soru üzerine, İBB’de yapılan görüşmelerde; bölgenin imarının Ataşehir’e geçmeden önce Üsküdar Belediyesi tarafından yakın zamanda yapıldığı için yeni bir imar planı hazırlanamayacağının söylendiğini kaydeden Başkan İlgezdi, Ataşehirt’in diğer bölgelerinden Yenisahra, Barbaros ve İçerenköy mahaleleri ile ilgili imar planlarının İstanbul Büyükşehir (İBB) Meclisi Kasım Ayı Toplantıları gündemine alınmasının beklendiğini kaydetti.

İÇEREKÖY’DE 2,07 OLAN YOĞUNLUK 2,20 VE 2,50 ARASINDA BEKLENİYOR

Yaptığı görüşmelerde yeşil alan ve sosyal donatı alanlarında iyileştirme yaşanacağını kaydeden Ataşehir Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, daha önce yüzde 50’lere varan oranların 30’lara çekildiği, 2,07 olan yoğunluğun ise 2,20 ve 2,50 arasında değişen emsal oranlarında belirlendiği bilgisini aldıklarını ifade etti.

PROJEDE ESNAF VE ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NİN GÖRÜŞÜ ALINSIN

Toplantı bölge halkının şikayet ve dileklerinin dile getirildiği bölüm ile devam etti. Söz alan Örnek Mahallesi Cahar Dudayev Caddesi esnafı ve bölge sakinleri. Caddenin yapımının önem ve aciliyetini dile gitrirken, projeden kendilerinin de haberleri olmasını, Ataşehir Belediyesi’nin görüşü de alınarak hazırlanmasını istediler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ