logo

Basketbol Dünyasının Şubat Ayı En Çok Konuşulanları

Basketbol Dünyasının Şubat Ayı En Çok Konuşulanları

Medya Takip Merkezi (MTM), TSYD için hazırladığı raporda Basketbolun Şubat ayı en popüler Basketbol takımları, en çok konuşulan oyuncuları ve koçlarını belirledi.

Medya Takip Merkezi (MTM), Türkiye Spor Yazarları Derneği için hazırladığı raporda Basketbolun Şubat ayı devlerini belirledi.  Raporda geçtiğimiz ayın en popüler Basketbol takımları, en çok konuşulan oyuncuları ve koçları yer aldı. İşte araştırmanın detayları…

Solgar Türkiye Kupası Fenerbahçe Beko’nun

Beklentilerin uzağında bir sezon geçiren Fenerbahçe Beko, kazandığı Türkiye Kupası ile moral buldu. 36’ncısı düzenlenen Erkekler Türkiye Kupası’nın finalinde Fenerbahçe Beko ile Darüşşafaka Tekfen, Ankara Spor Salonu’nda karşılaştı. Darüşşafaka Tekfen’i mağlup eden Fenerbahçe Beko, kupayı üst üste 2’nci, toplamda ise 7. kez kazandı. Fenerbahçe Beko’nun tecrübeli baş antrenörü Zeljko Obradovic, sarı-lacivertli ekibin başında 500. maçına çıktı. Obradovic, 7. sezonunu geçirdiği sarı-lacivertli takımla 11. kupasını kazandı. 20 bin 452 habere konu olan sarı lacivertliler, Şubat ayının en çok konuşulan basketbol takımı oldu. Fenerbahçe’yi sırası ile 8 bin 710 haber ile Anadolu Efes ve 7 bin 942 haber ile Milli Takım takip etti.

Kobe Bryant Unutulmadı

Helikopter kazasında yaşamını yitiren Kobe Bryant ve Gigi Bryant için anma töreni düzenlendi. Törenin başında Kobe Bryant’ın eşi Vanessa Bryant duygusal bir konuşma gerçekleştirirken gözyaşlarını tutamadı. Vanessa Bryant 13 yaşında hayatını kaybeden Gigi için, “Benim gün ışığımdı. Her günümü aydınlatan, gün ışığım” sözlerini kullandı. Daha sonra kürsüye çıkan eski NBA efsanesi Michael Jordan, Kobe Bryant için yaptığı konuşma sırasında gözyaşlarına boğuldu. Aramızdan uğurladığımız efsane oyuncu Kobe Bryant, MTM’nin raporuna göre Şubat ayı içerisinde de 5 bin 502 haberde anıldı. Bryant’ı 5 bin 502 haber ile Türk vatandaşı olarak Milli Takım’da yer almaya başlayan Shane Larkin izledi. Melih Mahmutoğlu ise bin 598 haber ile üçüncü sırada yer aldı.

Ergin Ataman’ın Hedefi Euroleague

Geçtiğimiz Ocak ayının ardından yeniden zirvede yer almayı başaran tecrübeli çalıştırıcı, yaptığı açıklamada hedeflerinin Euroleague kupasını Türkiye’ye getirmek olduğunu belirtti. Bu sezonki başarılı performanslarına değinen Ataman, ULEB’in takımı oynanan maç adedi ve yüzdeye göre Avrupa Ligi’nde en erken play-off’a kalan takım olarak ilan ettiğinin de altını çizdi. Bu kadar büyük hamle, bu kadar iyi çıkış beklemediğini de belirten başarılı çalıştırıcı, Şubat ayı boyunca bin 837 haberde yer alarak medyada en çok konuşulan basketbol koçu oldu. Medya Takip Merkezi’nin aynı raporuna göre Ataman’ı sırası ile bin 755 haber ile Ufuk Sarıca ve bin 517 haber ile Obradovic takip etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ