logo

BASKETBOL U17 MİLLİ TAKIMI DÜNYA 2.’Sİ OLDU

BASKETBOL U17 MİLLİ TAKIMI DÜNYA 2.’Sİ OLDU

basket_u17_final (1)Türkiye U17 erkek basketbol takımı, İspanya’da düzenlenen Erkekler 17 Yaş Altı Dünya Basketbol Şampiyonası finalinde karşılaştığı ABD’ye 96-56 yenilerek 2.’si oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

İspanya’da düzenlenen Erkekler 17 Yaş Altı Dünya Basketbol Şampiyonası’nın finalinde ABD’ye 96-56 yenilen Türkiye, organizasyonu ikinci sırada tamamladı.

İspanya’nın Zaragoza şehrinde gerçekleştirilen şampiyonanın finalinde 17 Yaş Altı Milli Takımı, ABD karşısında düşük yüzdeyle şut attı. İlk periyodu 25-10 geride tamamlayan ay-yıldızlı ekip, devre sonunda soyunma odasına da 50-20 geride gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında farkı kapatmaya çalışan milli takımın çabaları sonuç vermedi. Son periyoda 73-36 geride giren milliler, salondan 96-56 yenik ayrıldı.

ABD altın madalyanın sahibi olurken, Türkiye ise gümüş madalyada kaldı.

ABD’nin takım kaptanı Gary Trent 17 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Milli takımda ise Ragıp Berke Atar 13 sayı ve 8 ribauntla oynadı.

Öte yandan final maçını, FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel de tribünden izledi.

Şampiyonadaki üçüncülük maçında ev sahibi İspanya’yı 81-63 yenen Litvanya ise bronz madalya elde etti.

basket_u17_final (3)

TARİHİNDE İLK KEZ KATILDI GÜMÜŞ MADALYA ALDI

Bu sonuçla millilerimiz, tarihinde ilk kez katıldığı Erkekler 17 Yaş Altı Dünya Basketbol Şampiyonası’nı gümüş madalyayla noktalamış oldu.

Mücadeleye Ay Yıldızlılarımız, Furkan Ayca, Berke Atar, Onuralp Bitim, Yiğitcan Saybir ve Erkin Şenel beşiyle başladı. Oyuna iyi başlayan millilerimiz, Onuralp Bitim, Yiğitcan Saybir ve Erkin Şenel’in sayılarıyla ilk 2 dakikada skoru 6-0 yaptı. Bu dakikadan sonra hücumda özellikle bire birlerden bulduğu sayılarla etkili olan ABD, 6.dakikada 15-8’lik üstünlüğü yakaladı. İlk periyotu da ABD, 25-10 önde tamamladı. İkinci çeyrekte de oyunun temposunu arttıran ABD, 15.dakikada Brown’ın serbest atışlarıyla durumu 35-14 yaptı. Karşılaşmanın ilk yarısı, 50-20 ABD üstünlüğüyle tamamlandı.

Final mücadelesinin üçüncü periyotunda hücum ribaundlarından bulduğu ikinci şans sayılarıyla skor bulan ABD, son 10 dakikalık bölüme de 73-36 üstün girdi. Mücadelenin final periyotunda yakaladığı skor avantajını koruyan ve 35.dakikayı da 78-45 önde geçen ABD, maçtan da 96-56 galibiyetle ayrıldı.

basket_u17_final (2)

U17 YILDIZ ERKEK MİLLİ TAKIMIMIZ TÜRKİYE’YE DÖNDÜ

İspanya’da düzenlenen 17 Yaş Altı Dünya Basketbol Şampiyonası’nda  ikinci olarak gümüş madalya kazanan U17 Yıldız Erkek Milli Takımımız Türkiye’ye döndü.

Atatürk Hava Limanı’na inen U17 Yıldız Erkek Milli Takımımızı, TBF Genel Sekreter Yardımcısı ve TBF Operasyonlar Direktörü Emin Balcı’nın yanı sıra Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri, basın mensupları ve Ay Yıldızlılarımızın aileleri karşıladı.

Tarihinde ilk kez katıldığı Dünya Şampiyonası’nda final oynama başarısı gösteren U17 Yıldız Erkek Milli Takımımız, final mücadelesinde ABD’ye kaybederek turnuvayı gümüş madalyayla noktalamıştı.

Karşılama töreninden dolayı büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Başantrenör Fatih Elbaş, “Öncelikle bu karşılama organizasyonunu gerçekleştiren herkese çok teşekkür ediyorum. Uzun bir çalışma sürecinin ve emeğin sonunda ülkemize madalyayla dönmenin büyük bir mutluluğunu yaşıyoruz. Tarihimizde ilk kez katıldığımız Dünya Şampiyonası’nda final oynamanın ne denli önemli olduğunun farkındayız. Ancak biz her zaman sorumluluğumuzun bilincinde olarak ülkemize bu ve bunun gibi başarılar yaşatmayı hedefleyeceğiz” dedi.

basket_u17_final (4)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ