logo

Batı Bölgelerimiz İçin Kuvvetli Rüzgar, Fırtına ve Yağış Uyarısı

Batı Bölgelerimiz İçin Kuvvetli Rüzgar, Fırtına ve Yağış Uyarısı

Meteoroloji tarafından Cuma gününden itibaren Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ile Batı Karadeniz için fırtına ve yağış uyarısı yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteoroloji: Batı Bölgelerimizde Beklenen Kuvvetli Rüzgar ve Fırtınaya Dikkat!

Rüzgârın 10.12.2021 Cuma gününden itibaren Marmara‘nın batısı ve güneyi, Ege Bölgesi, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ile Batı Karadeniz’in batı kesimlerinde güney yönlerden fırtına (50-70 km/saat), yüksek kesimlerde hamleli kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), yer yer tam fırtına (90-100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Fırtınanın 11.12.2021 Cumartesi sabah saatlerinde etkisini azaltması, akşam saatlerinden sonra tekrar kuvvetlenmesi ve 12.12.2021 Pazar günü akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

FIRTINAYA BAĞLI OLUMSUZLUKLAR UYARISI

Uyarıda, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, toz savrulması, ulaşımda aksamalar ile soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması belirtildi.

YURT GENELİ HAVA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz’in batısı ile Eskişehir çevreleri ile Ankara’nın batı ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Bursa, Yalova, Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur ve Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da pus ve yer yer sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI ARTIYOR
Kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ