logo

Batı ve İç Bölgelerde Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat

Batı ve İç Bölgelerde Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat

İBB AKOM’un meteorolojik uydu ve radar verileri değerlendirmelerine göre İstanbul’da batı ilçelerden başlayarak gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri görülmesi bekleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul’da öğle saatlerinden itibaren batı ilçelerden başlayarak gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri görülmesi bekleniyor.

İBB TEDBİR ALDI VATANDAŞLARI DA UYARDI

Yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediyor. İBB, ani baskınlar şeklinde düşme ihtimali olan yağışlara karşı tedbirlerini alırken vatandaşları da dikkatli olması konusunda uyardı.

AKOM: BATIDAN BAŞLAYACAK!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM’un mevcut meteorolojik uydu ve radar verileri doğrultusunda yaptığı değerlendirmelere göre; öğle saatlerinden itibaren (14.00) Silivri ve Çatalca ve Arnavutköy gibi batı ilçelerden başlayarak il genelinde gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

YURT GENELİ HAVA

BATI VE İÇ KESİMLERDE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK UYARISI

İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesi genelinde önümüzdeki hafta ortasına kadar Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Bu nedenle sıcaklıkların bu geceden itibaren hızla 4-7 derece birden azalarak Pazar gününe kadar 22 dereceler civarına gerileyeceği, il genelinde yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

SICAKLIKLARI MEVSİM NORMALLERİ ALTINDA

İstanbul’da hava sıcaklıklarının 13 Haziran’a kadar mevsim normalleri civarı ile 2-4 derece altında, 17-24 Haziran tarihleri arasında mevsim normalleri civarı ile 1-3 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Cuma gece saatleri ile yarın 11.06.2022 Cumartesi; Marmara Bölgesi geneli ile İzmir’in kuzeyi, Manisa’nın kuzey ve batısı, öğle saatlerinden itibaren; Ege Bölgesi geneli, Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı (Ankara, Çankırı, Eskişehir) ile Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir, Kayseri ve Çorum çevreleri, akşam saatlerinden itibaren; Orta Karadeniz’in iç kesimleri (Çorum, Amasya, Tokat, Samsun’un iç kesimleri), Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Sivas, Isparta çevreleri ile Burdur’un doğusu ve Antalya’nın kuzeybatısında, yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

YAŞANABİLECEK OLUMSUZ ŞARTLARA KARŞI UYARI

Uzmanlar “Yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr, hortum oluşma riski, ulaşımda aksamalar gibi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” Uyarısı yapıyor.

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların bu akşam saatlerinde Kastamonu’nun güneyi ve Çorum çevrelerinde, gece saatleri ve yarın (Cumartesi); Marmara bölge geneli, İzmir ve Manisa çevrelerinde, öğle saatlerinden itibaren Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı (Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Eskişehir) ile Çorum, Yozgat, Kırşehir ve Kayseri çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr, hortum oluşma riski, ulaşımda aksamalar gibi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI:
Yarın (Cumartesi) Ege Bölgesi’nin güneyi (Muğla, Aydın, Denizli, Afyonkarahisar), Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur) ile Konya ve Karaman çevrelerinde güney yönlerden kuvvetli (50- 70 km/sa) ve yer yer kısa süreli fırtına (70-80 km/sa) beklendiğinden, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ