logo

Batıdan Başlayan Yağışlara Turuncu ve Sarı Kod Meteorolojik Uyarı

Batıdan Başlayan Yağışlara Turuncu ve Sarı Kod Meteorolojik Uyarı

Batı bölgelerden başlayan yağışlı havanın etkili olacağı Cuma günü 7, Cumartesi günü için ise 17 il için Turuncu kod ve Sarı kod meteorolojik uyarı yapıldı.

Recep Kenan / itvhaber.com

Cuma sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Tekirdağ ve Çanakkale, Cuma öğleden sonra Balıkesir ve Bursa çevrelerinde kuvvetli, Kırklareli’nin kuzeyi, Çanakkale’nin güneyi ve Edremit Körfezi’nde yer yer çok kuvvetli yağış bekleniyor.

15 ARALIK CUMA: 7 İL İÇİN METEOROLOJİK UYARI

Marmara ve Ege bölgelerimizde etkili olacak kuvvetli yağışlara karşı Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ ve çevresi için geçilen “meteorolojik uyarı” ile Turuncu kod Uyarı ve Sarı kod uyarı yapıldı.

16 ARALIK CUMARTESİ: 17 İL İÇİN METEOROLOJİK UYARI

Yağışların etkisini artıracağı 16 Aralıkta Cumartesi günü için ise yurdun batı bölgelerini içine alan Marmara, Ege ve Akdeniz’in batı bölgelerindeki 17 il için “Turuncu kod” ve “Sarı kod” uyarı yapıldı.

MARMARA VE KUZEY EGE’DE BEKLENEN KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT!

EDİRNE VE KIRKLARELİ ÇEVRELERİNDE KARLA KARIŞIK YAĞMUR

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda, “Gece saatlerinden itibaren Edirne ve Kırklareli, Cuma sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Tekirdağ ve Çanakkale, Cuma öğleden sonra Balıkesir ve Bursa çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Kırklareli’nin kuzeyi, Çanakkale’nin güneyi ve Edremit Körfezi’nde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) yağış bekleniyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Çanakkale’nin güneyi, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak, Cumartesi sabah saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevreleri ve Tekirdağ’ın iç kesimleri, öğle saatlerinden itibaren Çanakkale’nin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülecek kuvvetli yağışların Cumartesi gece saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.” Uyarısı yapıldı.

YAĞIŞLARA BAĞLI OLUMSUZLUKLARA DİKKAT!

 Uyarıda, “Ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, ani rüzgar ve kısa süreli fırtına ile kar yağışı alması beklenen yerlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” İfadeleri ile soğuk ve yağışlara bağlı olumsuzluklara dikkat çekildi.

YURT GENELİ METEOROLOJİK DURUM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Samsun ve Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EDİRNE VE KIRKLARELİ ÇEVRELERİNDE KARLA KARIŞIK YAĞMUR VE KAR

Genellikle yağmur ve sağanak, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Marmara, Kıyı Ege ve Antalya çevrelerinde kuvvetli, Çanakkale’nin güney, Balıkesir’in batı kıyıları ve Muğla kıyıları ile Antalya’nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.

MARMARA BÖLGELEMİZDE HAVA
Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Sakarya ve Bilecik çevreleri hariç bölge genelinde kuvvetli, Çanakkale’nin güney, Balıkesir’in batı kıyılarında çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50- 90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Marmara’nın Kuzey ve Batısında Kuvvetli Rüzgar ve Fırtınaya Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzey doğu yönlerden Marmara’nın kuzey ve batısı ile İzmir’in kuzey kıyılarında kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: 
Hava sıcaklıklarının yağışlı hava ile birlikte kuzeybatı kesimlerden başlayarak iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: 
Genellikle güneyli, kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50- 90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI :
Yağışların, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli, Çanakkale’nin güney, Balıkesir’in batı kıyıları, Muğla kıyıları ile Antalya’nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ulaşımda aksamalar vb. dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI :
Rüzgârın, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50- 90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ