logo

BATTAL İLGEZDİ ‘YEREL SEÇİMDE ATAŞEHİR’DE %60 ALIRIZ’

BATTAL İLGEZDİ ‘YEREL SEÇİMDE ATAŞEHİR’DE %60 ALIRIZ’

Atasehir_Battal-secim1 Kasım sonrası ilk Belediye Meclis Toplantısına katılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi itvhaber.com’a tek parti iktidarı getiren Erken Genel Seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

1 Kasımda anket kuruluşlarının hiç birinin tek başına iktidar ön görmediğine işaret eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi itvhaber.com’a yaptığı özel açıklamada; seçmenlerin terör korkusu ve ekonomik istikrar kaygısı ile seçime girdiğini, Genel Seçimlerin farklı değerlendirilmesi gerektiğini, ilk yerel seçimlerde partisinin Ataşehir’de %60 oy alacağını kaydetti.

Atasehir_meclis_ (36)

HAYIRLI OLSUN, VATANDAŞ KARARINI SAYGI DUYMAK GEREKİYOR

1 Kasım Erken Genel Seçim sonuçları ile ilgili Recep Kenan aracılığı itvhaber.com’a yaptığı ilk açıklamada vatandaşın kararına saygı duyulması gerektiğini kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; “Ülkemize hayırlı olsun… Bir Seçim yapıldı. Vatandaş kararını bu doğrultuda verdi. Saygı duymak gerekiyor. Sonuçlarına bakacağız” dedi.

YEREL SEÇİMDE ATAŞEHİR’DE %60 ALIRIZ

Yerel seçim ve genel seçim sonuçlarının Ataşehir’e yansımasının farkına dikkat çeken İlgezdi, Yerel seçimler için iddialı konuşarak; “Ataşehir’de yerel seçimden farklı bir sonuç var. Türkiye’nin sonuçları Ataşehir’e de yansıyor, Normaldir… Yerel seçimde alınan sonuçlar farklı. Şimdi yerel seçim olsa yüzde 60 alırız” iddiasında bulundu.

Atasehir_meclis_ (40)

ANKET KURULUŞLARI TEK BAŞINA İKTİDAR BEKLEMİYORDU

Anketlerdeki önemli yanılmalara dikkat çeken İlgezdi, kendisinin seçim günü iktidar partisinin oyunu %47 olarak öngördüğünü, kendi araştırmalarında bu sonucun çıktığını vurgulayarak; “Anket yapan kuruluşlardan hiçbiri tek başına iktidar beklemiyordu. Ben seçim günü, gazetecilerin de olduğu bir yorumumdaki ön görümde; Adalet ve Kalkınma Partisi’nin tek başına iktidar olacağını söyledim. Bunu söylediğimde bazı arkadaşla bana güldüler” dedi.

TERÖR KORKUSU, İSTİKRAR KAYGISIYLA SEÇİME GİDİLDİ

Seçim sonuçlarında istikrar kaygısı ve terör korkusunun etkili olduğunu kaydeden Battal İlgezdi; “İnsanlar terör ve istikrar kaygısı ile seçime girdiler. Terör ve işsizlik ayrıca istikrar kaygısı kararda en büyük etken oldu. Ekonomide dengeler bozulur, işsizlik artar diye baktı. Aslında bana göre; ülkede ekonomik istikrar zaten yok” ifadeleri ile seçimde etkili olan faktörlere işaret etti.

Atasehir_Battal-secim_aciklama

VATANDAŞ İSTİKRARA OY VERİYOR. TERÖR OLMAMASINI İSTİYOR

“Beklenen tablo bu muydu?” sorusuna cevabı yine kendisi veren İlgezdi; “Elbette bu değildi. Vatandaş istikrara oy veriyor. Terör olmamasını istiyor” tespitini yaptığı açıklamasında; “Doğaldır, önümüzdeki süreci yaşayacağız. Amacımız hukukun üstün olduğu bir ülkede; demokratik, kanunların işlediği, insanın insan yerine konduğu bir sürece girelim” ifadelerine yer vererek;  “Vatandaş inşallah verdiği oydan pişman olmaz” temennisinde bulundu.

İKTİDARDA OY ARAN JAPONYA’DA VAR ARAŞTIRILMALI

İİlgezdi, iktidarda olduğu halde yıpranmayan, sürekli oyunu koruyan ya da artıran nadir örneğin ülkemizdeki Adalet ve Kalkınma Partisi olduğu ile ilgili ise; “İktidarda olupta oyunu artırabilen siyasi parti örneği Japonya’da var. Bunun siyaset ve sosyal bilimciler tarafından iyi araştırılması lazım” dedi.

Atasehir_meclis_ (38)

Atasehir_Battal-secim_aciklama_1

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ