logo

Battal İlgezdi, ‘30 Gün Sonra Ataşehir ile Vedalaşıyorum’

Battal İlgezdi, ‘30 Gün Sonra Ataşehir ile Vedalaşıyorum’

Ataşehir Belediye Başkanlığı görevine 30 gün sonra sona veda edecek olan Battal İlgezdi, 15 yıl birlikte çalıştığı gazeteciler ile bir araya gelerek önemli açıklamalar yaptı.

Recep Kenan / itvhaber.com

Gazetecilere yaptığı açıklamada, Ataşehirlilere veda mesajını ileten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “30 gün sonra Ataşehir ile vedalaşıyorum. Buradan bir kez daha tüm Ataşehirlilere, Ataşehirli komşularıma teşekkür ediyorum.” Dedi.

CHP’den istifa gerekçesinin adil olmayan uygulamaya tepki olduğunu ifade eden Battal İlgezdi, “Ben istifa ederken Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday belirlenirken yapılan uygulamanın haksız olduğunu söyleyerek istifa ettim.” dedi.

Başkan Battal İlgezdi aralarında www.itvhaber.com ’u temsilen Recep Kenan’ın da aralarında olduğu gazetecilere yaptığı söyleşide siyasi geleceği ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

 “30 GÜN SONRA ATAŞEHİR İLE VEDALAŞIYORUM”

Ataşehir Belediye Başkanlığı görevinin 30 gün sonra sona ereceğini kaydeden Başkan Battal İlgezdi, “30 gün sonra Ataşehir ile vedalaşıyorum. Buradan bir kez daha tüm Ataşehirlilere, Ataşehirli komşularıma teşekkür ediyorum. 15  yıl herkesimden bana destek verdiler. Bu kenti hep beraber yönetmeye çalıştık. Eksiğimizle, yanlışımızla, doğrusu ile beraber tüm Ataşehirli komşularıma tekrar teşekkür ediyorum verdikleri destekten dolayı. Umarım benden sonra seçilen arkadaş da Ataşehir’de kimseyi ayırt etmeden hizmet eder. Ataşehir’deki sosyal yaşama devam ettirir.” Dedi.

31 MART SONRASI SÜRECİ İZLEYEREK SİYASİ GELECEĞİNE KARAR

Siyasi geleceği ile ilgili açıklamada yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 31 Mart sonrası siyasi süreci izleyeceğini, belki Türkiye’de yeni gelişmeler yaşanacağını, bu gelişmeleri gözlemleyeceğini, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tablosunda gelişmeler izleyeceğini bu doğrultuda belirlediği çerçeveyle siyaseti devam edeceğini söyledi.

BÜYÜKŞEHİR’İN ATAŞEHİR’E HİÇBİR HİZMETİ YOK

Büyükşehir’in Ataşehir’e hizmeti olmadığını iddia eden Battal İlgezdi, “Ataşehir burada… Görünen köy kılavuz istemez. Ne bu dönemde, nede önceki dönemde Büyükşehir’in Ataşehir’e hiçbir hizmeti yok. Ne Kadir Topbaş döneminde, ne de Ekrem İmamoğlu döneminde Büyükşehir’in Ataşehir’e doğru dürüst yatırımı olmadı. Atatürk Mahallesi’nde bir yatırımları var. Yeri ben kendim verdim Ağaç A.Ş açtılar. Deniz Gezmiş parkını verdim, ismini kaldırdılar, daha bir isim bile veremediler.” Diye konuştu.

ATAŞEHİR’E HİZMET EDENLERE PARTİ AYRIMI YAPMAKSIZIN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Ataşehir’e hizmet edenlere, destek olanlara teşekkür etmekten çekinmediğini kaydeden Battal İlgezdi, “Dikkat ederseniz ben Ataşehir’e hizmet edenlere Parti ayrımı yapmaksızın teşekkür ediyorum.” Dedi.

İMAR PLANLARINI İSTİFA SONRASI ÇIKARDIK

İmar Planlarında istifa ettikten sonra AK Parti grubu ile beraber çıkardığını iddia eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, planları İmar Komisyonu Başkanı Adnan Zeki Bostancı ile birlikte çıkardıklarını kaydetti. Planlardaki katkısı dolayısıyla İmar Komisyonu Başkanı Adnan Zeki Bostancı’ya kendi adına ve Ataşehirleri adına teşekkür etti.

YENİ ÇAMLICA’NIN TAPULARININ HAZIRLANDIĞINI AÇIKLADI

Mülkiyet sorunu çözülen tapu dağıtımı aşamasına gelen Yeni Çamlıca bölgesinin tapularının hazırlandığına işaret eden Battal İlgezdi, Yeni Çamlıca’nın tapularının hazırlandığını, tapu sorunun bir kısmının Murat kurumun katkısı ile çözüldüğünü, tapuları birlikte dağıtmayı planladıklarını ifade etti.

İMAR PLANLARI ÇIKSAYDI ATAŞEHİR AVRUPA’NIN EN ÖNEMLİ İLÇESİ OLURDU

Başkan İlgezdi, “İmar planları zamanında çıkmış olsaydı Ataşehir Türkiye’nin en önemli markalarından biri oldu. İmarları zamanında çıkmış olsaydı Avrupa’nın en önemli ilçesi olurdu Ataşehir. Bugün bu sorunların hiçbirini konuşmazdık.” Dedi.

“BEN İŞ DÜNYASINA AÇIK BİR BELEDİYE BAŞKANIYIM”
“Ben iş dünyasına açık bir belediye başkanıyım. Yatırımcıları buraya kendim çağırıyorum. Her konuda yardımcı oluyorum. İstanbul’da bütün hastaneler buraya geldi. İki üniversite daha yapılıyor. Yatırım, yatırımcı geldiği yerde rahat etmek istiyor. Kent üniversitesi olmadan, okullar olmadan, hastane olmadan nasıl gelişir.”

NİKAH SALONU’NUN DA YER ALDIĞI PROJE İHALEYE ÇIKYOR

Başkan İlgezdi “Brandium’un yan tarafında belediyeye ait 11 metrekare bir alan olduğunu, altta ticari alan, üstte 3 tane büyük nikah salonu, meclis salonu ve toplantı salonu olan bir tesis planlandığını ve bu projenin ihalesinin yakın zamanda yapılacağını, Nikah Salonu’nun da yer aldığı projenin ihaleye çıkacağını söyledi. İlgezdi, yeni nikah salonları yapılasıya kadar Erdal Eren Kültür Merkezi ile İçerenköy Kültür Merkezi’ndeki salonların nikah salonu olarak kullanılacağını kaydetti.

YENİSHARA’DA BİZE GELEN HİÇBİR PROJE YOK

Yenishara’da vatandaşların müteahhitlerle anlaşma yaptığını, ancak ortada müteahhit olmadığını, adalarda da yeni yasaya göre belirlenen oran olan %51’i dahi bulamadıklarını kaydeden İlgezdi, “Yasa mı çıkar, yoksa devlet el mi atar bilemiyorum, oradaki müteahhitleri ben çağırdım. Gelin kardeşim, başlayın, ben size yardımcı olayım dedim. Ama şu ana kadar o bölgeden bize gelen hiçbir proje yok.” Dedi.

“TÜRKAN SAYLAN TIP MERKEZİ’Nİ TAŞIYORUZ”

Türkan Saylan Tıp Merkezi’ni yeni yapılan sağlık tesisine taşıyacaklarını kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Türkan Saylan Tıp Merkezi’ni taşıyoruz. Seçim süresinde İnşaat bitebilir. Ama taşınma işlemi yetişmeyebilir. İstanbul’un en büyük hastanesi oluyor. 8000 metrekare sağlık tesisi. Atatürk Müzesi de İstanbul’un çok değerli müzelerinden biri olacak. Benim vaat ettiğim projelerden 3 – 4 tanesi de Yenisahra ve Barbaros bölgesindeydi. Buralarda imar uygulaması yapılmadı. Alan üretilemediği için o projeler askıda kaldı. Yerimiz yok çünkü. Belediyenin 1 metrekare yeri yok. Kreş yapacak yerimiz yok.” Diye konuştu.

CHP’DEN İSTİFA GEREKÇESİNİ AÇIKLADI

Kendisine Çekmeköy Başkan adaylığı teklif edildiğini kaydeden Battal İlgezdi, teklifi kabul etmediğini, çünkü orada emeği olan bir arkadaşlarına saygısızlık olacağını düşünerek onların emeğinin üzerine oturmak istemediğini vurgulayan Battal İlgezdi, “Ben istifa ederken Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday belirlenirken yapılan uygulamanın haksız olduğunu söyleyerek istifa ettim. Mevkidaşım bana ‘sen aday değilsin’ dedi. Cumhuriyet Halk Partisi’nde böyle bir gelenek yok. Bunu genel başkan dahil kimse söyleyemez. Bu partinin yetkili organları var. Parti Meclisi var. MYK’sı var. En son buradan çıkan karar verilir. Adil olmayan bu uygulamaya bir tepkiydi benimkisi…”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

#

Battal İlgezdi, ‘30 Gün Sonra Ataşehir ile Vedalaşıyorum’” için 1 yorum

  1. Zeynep : diyor ki:

    İmar mağduru olan bir vatandaş olarak hakkımı helal etmiyorum. Ahirette hesaplasiriz.