logo

Battal İlgezdi, ‘Aday Olmama Hiçbir Engel Yok’      

Battal İlgezdi, ‘Aday Olmama Hiçbir Engel Yok’      

24 Haziran seçim sonuçlarını ve yerel seçi değerlendiren Battal İlgezdi, “Biz buradayız. İşimize bakıyoruz. Arkadaşlarım görevde, ben de adayım yerel seçimlerde” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Recep Kenan aracılığıyla itvhaber.com’a 24 Haziran seçimlerini değerlendiren Battal İlgezdi, seçim sonuçları ile ilgili, “Ben iyi şeyler olacağını düşünüyorum. Herkes sonuca saygı duymalı. Sonuçta bir yarış oldu. Demokratik yarış oldu” dedi.

“BENİM ADAY OLMAMA HİÇBİR ENGEL YOK”

İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevinden uzaklaştırılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a adaylığı iler ilgili açıklama yaptı: “Benim aday olmama hiçbir engel yok.”

TOPLUM BÖYLE KARAR VERDİ. SAYGI DUYMAK GEREKİYOR

İktidarın uygulamalar ile bir sıkıntısı kalmadığını kaydeden İlgezdi, yaptığı değerlendirmede, “Ülkede seçim yapıldı, bitti. Demokratik bir yarıştı. Toplum böyle karar verdi. Saygı duymak gerekiyor. Sonuçlara herkesin hazmetmesi gerekiyor. Temennim bu ülkeye daha çok demokrasi, daha çok insan hakları, daha çok hukuk bir an önce hayata geçirilmeli. Çünkü artık bütün yassal yetkiler ellerinde… Artık uygulama ile ilgili bir sıkıntıda kalmadı. Bu ülkenin huzura ihtiyacı var. Barışa, kardeşliğe ihtiyacı var. Temennim bu ülkede barışın, kardeşliğin yerleşmesi…” ifadelerine yer verdi.

DÖNEM KAVGA DÖNEMİ DEĞİL, MÜCADELE DÖNEMİ

Partisi CHP’nin ve Cumhurbaşkanı aday Muharrem İnce’nin aldığı oyların normal olduğunun altını çizen Battal İlgezdi, itvhaber.com’a verdiği röportajda, “Cumhuriyet Halk Partisi bu seçimde 22,5’a yakın oy aldı. Sonuç normaldir. Zaten CHP’nin oyu %25 civarında oyu vardı. Bir kısmı başka partiye gitti. Ama sonuçlar çok normaldir. Muharrem beyin aldığı oylar da normaldir. Süreci doğru tahlil etmek gerekiyor. Süreci yerel seçime yakın gündeme getirmeden, yerel seçime taşımadan kendi içimizde çözmemiz gerekiyor. Dönem kavga dönemi değil, mücadele dönemi. Kavgayla sonuç alınmaz. Akılla, mantıkla, bilimle sonuçlanır” temennisinde bulundu.

PARTİ İÇİNDE YAŞANAN TARTIŞMALAR ZAMANSIZ

Parti içinde yaşanan tartışmaların zamansız olduğuna işaret eden Battal İlgezdi, sorunun akılla, mantıkla çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, “Şu anda yerel seçim var. Bu sorunu konuşarak akılla, mantıkla, bilimle sonuçlandırmak lazımdır. Her kurultayda kavga partiye zarar veriyor. Partimizin oturup %25 niye alamadık diye öz eleştiri yapmalıdır diye düşünüyorum” dedi.

İLGEZDİ: BENİM ADAY OLMAMA HİÇBİR ENGEL YOK

İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevinden uzaklaştırılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Benim aday olmama hiçbir engel yok.” İfadesi ile itvhaber aracılığı ile yerel seçimlerde aday olacağı işaretini verdiği açıklamalarını şöyle sürdürdü:

HERKES İDDİADA BULUNABİLİR. ÖNEMLİ OLAN İDDİALARIN KANITLANMASIDIR

Benim aday olmama hiçbir engel yok. Normal süreç devam ediyor. Türkiye’de mahkemesi olmayan belediye başkanı mı var? Adama gülerler. Belediye başkanının mahkemesi var. Aday yapmıyorum. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman Türkiye’nin hiçbir belediye başkanının görevde olmaması lazım. Mahkemen varsa karar verir. Kesinleşir, Ankara onaylar. Ondan sonra adaylık engellenir. Böyle bir saçmalık mı olur? Herkes iddiada bulunabilir. Önemli olan iddiaların kanıtlanmasıdır.

MAHKEMESİ OLMAYAN BELEDİYE BAŞKANI VAR MI HİÇ?

Seçime girerek kazanması durumunda aynı uygulamaya maruz kalmayacağını ifade eden Battal İlgedi, Seçimin yeni bir süreç olduğunun altını çizerek; “Bu yapılan keyfi uygulamadır. Olurmu öyle şey? Devletin kanunu var, yasası var. Zaten dosyanın %99’u düştü. Hangi gerekçeyle görevden alacaklar? O zaman Ak Partili belediyelerin, CHP’li belediyelerin hepsini görevden almaları gerekiyor. Türkiye’de belediye kalmaz. Mahkemesi olmayan belediye başkanı var mı hiç?

ATAŞEHİR’DE SIKINTI YOK. YEREL SEÇİMİ %55 İLE KAPATIRIZ

Ataşehir’de sıkıntı yok. Yerel seçimi %55 ile kapatırız. Bu yaygaralar bir işe yaramaz. Yapacakları bir iş var; Yenisahra – Barbaros ve Yeni Çamlıca Mimar Sinan’ın imarını çözsünler. 16 yıldır iktidardalar milleti mağdur ediyorlar. Ayıptır. Bu yaygaralara kimse inanmıyor.

VATANDAŞA VAATLERİ VERİP GİTTİLER. NEYİ ÇÖZDÜLER YENİSAHRA’DA

Ellerindeki yetkileri doğru kullansınlar. Ne yaptılar. İftarı verdiler. Yemekleri yediler, vatandaşa vaatleri verip gittiler. Neyi çözdüler Yenisahra’da. Yetki ellerinde. Yapacakları yok. -Yılbaşına doğru bakacağız-  Neye bakacaksın?  Yetkili de, icra mercii de sensin. Yapacağın bir şey var; vatandaşın sorununu çözeceksin… Ataşehir’de vatandaşın sorununu çözsünler…

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ