logo

Battal İlgezdi ‘Ataşehir Bir Daha Plan Konuşmayacak’

Battal İlgezdi ‘Ataşehir Bir Daha Plan Konuşmayacak’

Basın mensupları ile bir araya gelen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 7. Kardeş Kültürlerin Festivali ile Ataşehir gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Aralarında www.itvhaber.com’u temsilen Recep Kenan ve Ataşehirweb’i temsilen İsa Kırım’ın da olduğu basın mensupları ile bir araya gelen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, basın toplantısında imar planı çalışmaları, 7. Kardeş Kültürlerin Festivali ile Ataşehir gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ataşehir’in imar planı çalışmaları hakkında bilgi veren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “İçerenköy 1/1000’lik planları Kasım ayında meclisten geçiyor. Ferhat Paşa’nın 1/5000’lik planı Aralık ayında Büyükşehir’e gidiyor. Yeni Çamlıca planlarının da tamamlanması ile Ataşehir’in imar planı sorunu olan mahallesi kalmayacak. Böylece artık Ataşehir bir daha plan konuşmayacak.” Dedi.

SEÇİMDE PARTİ ADAYI, SEÇİMDEN SONRA KENTE HİZMET EDEN BELEDİYE BAŞKANIYIZ

Battal İlgezdi, imarın planları üzerinden siyaset yapan bir Belediye Başkanı olmadığının altını çizerek, “Biz hep beraber yaptık biz seçime kadar siyasi partilerin adayıyız. Seçimden sonra bu kente hizmet etmeye çalışan belediye başkanıyız.” şeklinde konuştu.

ATAŞEHİR PLAN KONUŞMAYACAK

Ferhatpaşa ve mülkiyet sonrası Yeni Çamlıca ile ilgili Büyükşehir’de yapılacak çalışmayla Ataşehir’in imar planlarını tamamlayacaklarını vurgulayan Battal İlgezdi, “Böylece artık Ataşehir bir daha plan konuşmayacak. Ataşehir’in imar planı tamamlanmış olacak.”  Dedi.

EKİP ARKADAŞLARIM UYUM İÇİNDE ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYOR

Ekip arkadaşlarının görevlerini yaptığının altını çizen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, başkan yardımcıları dahil bütün arkadaşlarının heyecanlarını devam ettiğini, aksaklık gördüğünde uyarısını yaptığını, uyum içinde çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti.

EN BÜYÜK PROJEM “KARDEŞLİK PROJESİ”

Ataşehir’de en büyük projesinin daha önce de söylediği gibi  “Kardeşlik Projesi” olduğuna işaret eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Kültür merkezi, hastane, yol yaparsınız ama bir kentin sevgiye, barışa ve kardeşliğe de ihtiyacı vardır. Bunu başaramazsanız toplumu bir araya getiremezsiniz. Ataşehir’de din, dil, ırk ayırt etmeksizin herkes kardeş.”   

YER VERİLDİ DE MEYDAN YAPMADIK MI?

Ataşehir’de meydan olmaması ile ilgili de, ilçeyi kuran Ak Parti’nin olduğunu söyleyen Başkan İlgezdi, “Yer verildi de meydan yapmadık mı? Gümrüğün yeri ne oldu? İmara açıldı.” dedi.

İLGEZDİ’NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI GENEL BAŞKANLARI KEMAL KILIÇDAROĞLU!

6’lı Masa görüşmelerinde Cumhurbaşkanı adaylığı görüşüldüğünü, 6’lı masanın adayının kendisinin de adayı olduğunu belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istediği ismin Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ifade etti.

ALTYAPI ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLMEDEN, İFM’NİN SORUNU ÇÖZÜLEMEZ

Kısa zaman sonra açılması planlanan, bankaların gelmeye başladığı, Merkez Bankası ile daha da gelişi daha da hızlanacak olan İstanbul Finans Merkezi’nin Ataşehir için de büyük kaos yaratacağını, bölgede ulaşım ve yol sorunu yaratacağını kaydeden İlgezdi, bölgede alt yapı sorunu çözülmeden, ulaşım sorunu çözülmeden, bölgenin sorunu çözülemeyeceğinin altını çizdi.

EN YÜKSEK ÜCRET VEREN SÖZLEŞMEYE İMZA ATTIK

Ataşehir Belediyesi olarak çalışanlarına en yüksek ücret veren sözleşmeye imza attıklarını kaydeden Başkan İlgezdi, sözleşmeyle yol, yemek parası dahil 10 bin 500 – 11 bin TL ücret alacaklarını açıkladı. Hayatın çok pahalılaştığını, zorlaştığını ifade eden İlgezdi, “Bu ücreti ödeyemeyiz” diyen arkadaşlarına, “Bir yerlerden bulup ödeyeceğiz” dediğini kaydetti.

FİRMALAR İLE TEK TEK GÖRÜŞTÜM ÇÖZECEĞİZ DİYORLAR, HAREKET YOK

Yenisahra’daki yıkımlar sonucu mağduriyet yaşayan vatandaşların sorunlarının çözümleri ile ilgili çalıştıklarını, bölgedeki firmalar ile tek tek görüştüğünü kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi,  “Müsaade istiyorlar, çözeceğiz diyorlar. Ama hiç bir hareket yok. Firmaya ilgili bizim yaptırım yapma şansımız yok. Sonuçta firma şahıslarla anlaşma yapmış. Kanuni haklarını kullanan vatandaş sözleşmelerini fesih yapsın.” Dedi.

YENİSAHRA’DA BAKANLIK ÇALIŞMASI

Başkan İlgezdi Yenisahra ve Barbaros mahallelerindeki kentsel dönüşüm kapsamında mağduriyet yaşayan vatandaşların sorunlarına yönelik Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın çalışma yaptığı iddiaları ile ilgili, kendilerinde bu yönde bir çalışma yapıldığı hakkında bilgi olmadığını, bu yönde hiçbir talebin gelmediğini ifade etti.

YENİ ÇAMLICA MÜLKİYET ÇALIŞMASI ENCÜMEN’DEN GEÇTİ BÜYÜKŞEHİR’DE

Yeni Çamlıca Mahallesinin mülkiyet sorunun çözümünde hibe edilen arazinin çok büyük katkısı olduğunu söyleyen Battal İlgezdi,  “YEDPA araziyi verince imar transferine gerek kalmadan kendi içinde mülkiyet sorununu çözme olanağını kavuştuk ve buranın işi bitti. Geçen hafta Encümen’den geçti Büyükşehir’e gönderildi.” Diye konuştu.

2009’DA TAPU SÖZÜ: MÜLKİ SORUNU NEDENİYLE ZOR OLDUĞUNU GÖRDÜM

Basın mensuplarına Yeni Çamlıca’daki mülkiyet salonu ile ilgili açıklama yapan Battal İlgezdi, 2009’daki seçimlerde tapu vereceği sözünü verdiğini hatırlatarak, göreve başladığında gördüğünü çok farklı olduğunu, tapu vermesinin mülki sorun nedeniyle zor olduğunu gördüğünü ifade etti.

MÜLKİYET SORUNU ÇOK ADİL BİR ŞEKİLDE SORUN ÇÖZÜLECEK

Yeni Çamlıca Mahallesinin mülkiyet sorunu ile ilgili gelişme hakkında bilgi veren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Yeni Çamlıca Mahallesinin mülkiyet sorunu çözdüm. Mülkiyet ile ilgili yaptığımız çalışmayı Büyükşehir’e gönderdik. Büyükşehir’in onayını bekliyoruz. Büyükşehir’in onayından sonra mülkiyet sorunu çok adil bir şekilde sorun çözülecek. Mülkiyet sonrası yapılacak imar planı çalışması da önümüzdeki yıl sonuna kadar tamamlanacak.” Dedi.

YEDPA’YA TEŞEKKÜR: BEDELSİZ ARSA BAĞIŞLADI

Transfer olmadan mülkiyet sorunun çözümün önemli katkısı olduğunu vurguladığı YEDPA yönetimine teşekkür eden Başkan Battal İlgezdi,  Yeni Çamlıca Mahallesinin mülkiyet sorununun çözümünde YEDPA bağışladığı bedelsiz bağışladığı arsanın payının önemi vurguladı. 

OLABİLECEK EN DÜŞÜK BEDEL TESPİT ETTİK!

Bölgenin bedel tespitini düşük tutularının altını çizen Başkan İlgezdi, “Bedel tespitini çok düşük yaptım 1000 lira 1250 lira En fazla rayiç bedeli belirledik. Adam 300 metre arsa alması gerekiyorsa yüksek tutarsak nasıl alacak? Olabilecek en düşük bedel tespit ettik. Kendi aralarında borçlanarak arsa bedellerini Büyükşehir’e ödeyecekler.” Açıklamasına yer verdi.

BATTAL İLGEZİ, “SU HAVZASI” NİTELİĞİNİN DEĞİŞTİ

Büyükşehir ile birlikte yapılan plan çalışmalarından sona gelindiğini kaydeden Battal İlgezi, “su havzası” niteliğinin değişen, 0.80 olan Ferhatpaşa’daki emsalin İmar Komisyon 1.50 – 1.70 arasında bir karar vereceğini, yani orada emsali iki katına çıkarmaya çalıştıklarını, bu kapsamda hazırlanan plan çalışmalarının Büyükşehir’e gittiğini ifade etti.

ARTIK ATAŞEHİR BİR DAHA PLAN KONUŞMAYACAK

Ferhatpaşa planlarının birkaç ay içerisinde çıkacağını Büyükşehir’den çıkacak olan 5 binlik plan doğrultusunda 1/1000’lik planlarında kendileri tarafından hazırlanacağını kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Battal gezdiği, “İçerenköy 1/1000’lik planları Kasım ayında meclisten geçiyor. Ferhat Paşa’nın 1/5000’lik planı Aralık ayında Büyükşehir’e gidiyor. Yeni Çamlıca planlarının da tamamlanması ile Ataşehir’in imar planı sorunu olan mahallesi kalmayacak. Böylece artık Ataşehir bir daha plan konuşmayacak. Ataşehir’in imar planı tamamlanmış olacak.”

BELEDİYENİN 1 METREKARE YERİ Mİ VAR Kİ PROJE YAPALIM

Ataşehir’de bazı projeleri gerçekleştiremediğini altını çizen Battal İlgezdi, projelerin birçoğunu dönüşüm gerçekleşecek alanlarda kendilerine geçecek arsalar üzerinde planlandığını, dönüşüm gerçekleşmediği için de bu projelerin askıda kaldığını belirtti. İlgezdi, “belediyenin 1 metrekare yeri mi var ki proje yapalım” diyerek projelerin gerçekleştirmesinin önündeki engelin belediyeye ait arazinin olmamasına bağladı.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ

TOKİ Sosyal konut projesi ile ilgili görüşünü paylaşan Ataşehir Belediye başkanı battal İlgezdi, “Çevre Şehircilik Bakanlığının başlattığı projenin bu maliyetlerle başarıya ulaşacağını düşünmüyorum maliyetler çok yükseldi. Bu maliyetlerle bu işin altından çıkma şansı yok.” Dedi.

OLASI İSTANBUL DEPREMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Olası İstanbul depremine dikkat çeken İlgezdi İstanbul’daki riskli yapı stokunun da göz önünde bulundurulması, bu yönde projeler üretilmesi gerektiğinin de altını çizerek, “Olası İstanbul depreminde Allah korusun İstanbul’un %60’ı yıkılır. Buyurun Ataşehir’in Yapı stokuna bakalım. Depremden sonra neresi yapılmış? sadece Ataşehir blokları ve Küçükbakkalköy çevresi. Onun dışında yapılan yeni bina var mı arkadaşlar? Yıllar önce arsa almış gecekondu yapmış vatandaş, bir kat üstüne 5 kat çıkmış.” İfadelerini kullandı.

KOMŞULAR BİR ARAYA GELEMİYOR

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi basın mensupları ile bir araya geldiği basın toplantısını şu açıklamalarla sürdürdü:

“Deprem, ortak bir anlayışla merkezi yönetim ve yerel yönetiminle üretilen projelerle çözülmesi gereken bir problem. Depremle ilgili ile ilgili hiç kimsenin hiçbir çalışması yok. Erdoğan Bayraktar zamanında Yenisahra Barbaros Mahallesi ile ilgili İller Bankası üzerinden bir çalışma yaptık. Devlet bir şirket kursunu dedik. Burada bir ofis açalım. İş yapmak isteyen firma buraya gelsin. İller Bankası garantisi ile inşaatlar yapılsın dedik.  Vatandaş %70-80 isterim dedi. Komşular bir araya gelemiyor. Hep beraber istenirse bu sorun çözülür.”

BELEDİYE ŞİRKETİ HER İKİ TARAFA DA YARDIMCI OLUYOR

“Yenisahra ve Barbaros’ta anlaşma yapan vatandaşlar tek taraflı fesihi teknik olarak mümkünse uygulanabilir. Ataşehir Belediyesi şirketinin hem vatandaş hem de firma ile yürütülen çalışmalarda belli bir aşamaya gelindikten sonra anlaşmanın tamamlanması yönünde her iki tarafa da yardımcı oluyor.  Yaptığımız tamamen bu bizim orada…

İÇERENKÖY SAHASINDAKİ PROJE DEVAM EDİYOR

“İçerenköy sahasındaki proje ile ilgili çalışmalar plan değişikliği yapıldıktan sonra ihaleye çıkıldı. İhaleye sonuçlanmadı. Biliyorsunuz inşaat maliyetleri çok yüksek. Ama orada projeye devam ediyor.”

HALİN ALANI İLE İLGİLİ İÇERENKÖY PLANI MECLİSTEN GEÇTİ

 “Hal alanı ile ilgili çalışmalarda, yeni halin inşaatı devam ediyordu, durdu askıda kaldı. Hal Yasası nedeniyle Büyükşehir ve Tarım Bakanlığı arasında çalışmalar devam ediyor. Halin İçerenköy’deki yeri İçerenköy planı kapsamında Meclisten geçti. Kısmı yeşil alan olarak cami ve Belediye Hizmet alanı da bulunan plan Büyükşehir’e onaya gitti.”

İÇERENKÖY KÜLTÜR MERKEZİ’NDEKİ ÇALIŞMALARA HIZLA DEVAM

“İçerenköy Kültür Merkezi’ndeki çalışmalar hızla devam ediyor. Önümüzdeki sene Mayıs ayında açılacak. Küçükbakkalköy’deki eski belediyenin olduğu yerde nikah sarayı, meclis toplantı salonu yapmayı planladık. Yılbaşından sonra çalışmalara başlayacağız. Su Deponun karşısında Türkiye’nin en büyük Atatürk Müzesi’ni yapıyoruz. Bu hafta sonu hafriyatına başlanacak”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ