logo

Battal İlgezdi: ‘Ataşehir’e Neşet Ertaş Kültür Evi’

Battal İlgezdi: ‘Ataşehir’e Neşet Ertaş Kültür Evi’

İçerenköy Mahallesi’nde esnaf ve mahallelilerle toplantı yapan, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi kültür merkezine Neşet Erteş adı verileceğini söyledi.

 Ataşehir’e Neşet Ertaş Kültür Evi

İçerenköy Mahallesi’ne Neşet Ertaş Kültür Evi kuruluyor

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İçerenköy Mahallesi’nde esnaf ve mahallelilerle toplantı yaptı. Royal Düğün Salonu’nda düzenlenen kahvaltılı toplantıda esnaf ve mahalleli vatandaşlar Başkan Battal İlgezdi ile sorunlarını paylaştılar.

Başkan İlgezdi yaptığı konuşmada;“Biliyorsunuz ki Ataşehir yeni bir ilçe ve Ataşehir ilçe olurken, mahallelerin daha önce bağlı olduğu diğer belediyelerden, bize hiçbir bina ve hizmet uygulaması kalmadı. Biz her şeyi baştan kuruyoruz. İçerenköy Mahallemize bir kültür merkezi ve bir kültür evi kurma projemiz var. Sabit pazarının alanına bir kültür merkezi kurma projesinin temelini atıyoruz. Muhtarlık binasının yerine kurulacak 3 katlı kültür evine de Neşet Ertaş Kültür Evi ismini vermek istiyoruz. İlçe meclisimize sunacağız, büyük ihtimal geçecek ve kuracağımız kültür evine, büyük üstat Neşet Ertaş’ın adını vererek ilçemizde de ismini yaşatacağız” dedi.

Mahallenin en büyük problemi olan imar konusunda da konuşan Başkan İlgezdi, “Biz Ataşehir Belediyesi olarak ilçemizin imar planlarını hazırlayarak ilgili merci olan Büyükşehir Belediyesi’ne ilettik. 1/5000’lik plan Büyükşehir Belediyesi’nden çıkmadan mahallelerimizin imar problemini maalesef çözemiyoruz. Bu problemin de yakında çözüleceğini bekliyoruz” diye konuştu.

Başkan Battal İlgezdi, İçerenköy Mahallesi’ndeki toplantıdan sonra Küçükbakkalköy Mahallesi’ndeki esnafları ziyaret ederek, mahallede başlatılan prestij caddesi projesi hakkında bilgilendirmede bulundu. Trafiğe kapatılarak vatandaşlar için bir cazibe alanına dönüştürülmek istenilen prestij caddeleri projelerinden biri olan; Fevzi Paşa Caddesi ve bağlı sokaklarda yürütülen çalışmaları inceleyen Başkan İlgezdi’ye esnaf vatandaşlar da, yapılan bu uygulama dolayısıyla teşekkür etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ