logo

Battal İlgezdi ‘Ataşehir’i Değiştireceğim, Dönüştüreceğim’

Battal İlgezdi ‘Ataşehir’i Değiştireceğim, Dönüştüreceğim’

Ataşehir Belediye Meclisi’nin kısa süren Çarşamba Oturumu sonrası Başkan İlgezdi, Meclis Başkanlık Odası’nda bir araya geldiği yerel basın mensupları ile sohbet etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP 1, Bölge başkan adaylarının toplantısı olduğu için Ataşehir’de olan, Anadolu yakası yerel basın mensupları ile bir araya gelen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; basın mensuplarından gelen başkan adaylığından, Emekevler yıkımına birçok konuda soruyu yanıtladı.

Yeni dönemde Ataşehir’i dönüştüreceğini, Büyükşehir’i de alacaklarını iddia eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; İBB’yi alınca kısa zamanda Ataşehir’in tamamının imar planlarını çıkartacaklarını ifade etti.

Emekevler yıkımı ile ilgili olarak, kanunsuz hiçbir şey yapmadığını iddia eden Başkan İlgezdi; vicdanen rahat olduğunu, Emekevler Yerinde Dönüşüm Projesi’nin kısa zamanda başlayacağını, iki yıllık gecikmeye halkı kandıranların sebep olduğunu söyledi.

Yasa gereği mahkemeye giden 200 hak sahibine ev vermeme hakkı olduğunu ama bunu yapmayacağını ifade eden Battal İlgezdi; Emekevler’deki 410 hak sahibine evlerini kısa zamanda teslim edeceğini, hak sahiplerinin en kısa zamanda belediyeye giderek protokolü imzalamalarını, yakın zamanda Genel Başkan’ın da katılacağı törenle temeli atılacak olan Emekevler Yerinde Dönüşüm Projesi’nde giriş ve üst katları dışında tutarak kısa zamanda kura çekeceklerini belirtti.

Muhalefet partisinin belediye başkanı olduğunu hatırlatan Battal İlgezdi; “Ben devletin belediye başkanıyım, onlar da devletin Bakanı, Başbakanı.”deyip, yaptığı her şeyin kanuna uygun olduğunu belirtirken vicdanının da rahat olduğunun altını çizdi.

Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000’lik İmar Planı’na yapılan itirazların reddedildiğini iddia eden Başkan İlgezdi, İBB meclisi gündemine Ekim ayında gelme olasılığından söz ederken; yakın zamanda stada bölge halkını toplayıp bilgi vereceğini, ne verirlerse ona göre 1/1000 binlik planı yapacağını, 1/5000’lik planı beklediğini söyledi.

Hazırladığı 1/1000’lik Yenisahra Uygulama Planı’yla anlaşmaya hazır adalar oluşturacağının altını çizen İlgezdi; ”Orada sadece adaları birleştireceğim. Müteahhitle analaşın. Ama doğru müteahhitle anlaşın. Sizleri üç kağıda getirmeyen, namuslu müteahhitle anlaşın. Üç, beş kuruş aşağı olsun ama düzgün insanla anlaşın. Açık, şeffaf, herkesin gözü önünde çalışma yapacağım. Yeri tuttum ben orada. Maalesef eylülde meclisin gündemine gelmiyor. Ekim’de gündeme alınır. Kasım’da da ben 1/1000’lik uygulama Planını hazırlayıp çıkartacağım.”diye konuştu.

İMAR İSKAN’DA 100 M2 NET DAİRE

İmar İskan Blokları ile ilgili soruya ise; “Ben bu kenti değiştirmeye adayım. İster bana oy versinler, ister vermesinler. Bildiğim doğru işleri yapmaya devam edeceğim. İmar İskan’la ve Emekeveler ile ilgili bir toplantı yapacağım. Çevre, şehircilik Bakanı, Başbakan ve benim atmış olduğumuz imza var. Bu protokolü Çevre, Şehircilik Bakanı internette yayınladı. 1250 net konut var. 100 m2 net daire olmak üzere, yerinde olmak ve kirasını ödemek kaydı ile hepsinin anlaşmaları yapılmıştır. Belediye olarak, hiçbir şeyimiz yok bizim orada. Ben sadece orada vatandaşlarım mağdur olmasın diye emek sarf ediyorum. Onunla ilgili Sayın Bakanı bekliyorum. Buranın yıkımı bitti orayla ilgili toplantı yapacağım. Oranın ofisi hazır. Bakan yada müsteşar gelecek anlaşmamızı yapacağız ve İmar İskan’ında projesini hazırlayacağız. Sonra da Esatpaşa ve Örnek mahallelerine geçeceğiz. ”şeklinde açıklamada bulundu.

DEPREM OLURSA İSTANBUL’UN %70’İ YOK OLURbattal_2

Şu anda her şeyin günlük güneşlik gibi göründüğünü söyleyen Başkan İlgezdi; “Van depremi oldu. Kadir Topbaş bizi çağırdı. İlçenizdeki sıkıntı ve sorunlarla ilgili bir dosya hazırlayın, getirin. Biz dosya hazırladık. Maalesef komisyon yok ki; dosyayı verelim.
İstanbul’da deprem olursa kimse kimseyi tanımaz. Ataşehir’in %70’İ değil İstanbul’un %70’i yok olur. 1999 depreminden sonra yapılan binalar ayakta kalır gerisinin hepsi yıkılır.”dedi.
2014 1 NİSAN’DAN 40 GÜN SONRA ATAŞEHİR’İN PLANLARI HAZIR

“Ataşehir’de ‘Riskli Alan’ ilan edilme olasılığı olan yer var mı?” sorusunu ise Başkan Battal İlgezdi; Yeni, Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000’lik Nazım İmar Planı ile Yenisahra ve Barbaros mahallelerini çözemiyorum. Oraları Riskli Alan olarak düşünülebilir.
Bana verdikleri 1000 oy. Benim için sorun yok. Ora temizlenir 10 bin oy gelir. Ben bunu orada da söyleyeceğim. Ben onları seviyorum. İnsanlar kandırılıyor. Yazık, günah. Ayrıyetten de İçerenköy’ün planları yapılıyordu, yapılmadan seçim geliyor. İçerenköy’ün %70’i yeşil alan. Ama 2014 / 1 Nisan’dan 40 gün sonra sizin planlarınız yapılmış olacak. Bütün Ataşehir’in planlarını yapacağız, çünkü Ataşehir ve İstanbul bizim. Çok seri plan yapacağım.”diye cevapladı.

İstanbul’da adayların nasıl belirleneceği sorusuna ise; “İl Başkanımız adaylar ile toplantı yapıyor, bölge bölge. 1, 2, 3’cü bölge adayları ile ayrı ayrı toplantı yapacaklar. Kendi düşüncelerini aktarıyor. Biz mevcut belediye başkanları katılmıyoruz.”dedikten sonra Adaylık başvurusu ile ilgili soruya ise Başkan Battal İlgezdi; “Belediye başkanları doğal aday olduğu için müracaat etmez, etmeye gerek duymaz. Belediye başkanları gösterilirse aday olur. Bu kadar basit. Ben müracaatımı yaptım. Müracaatımı yaparken de kimseye duyurmadım. Meclis üyesi beklentisi ile aday oluyorlar. Aday olanları meclis üyesi yapmayacağım. Bir kere yaptım bir daha yapmayacağım.”diye konuştu.

PARTİ ALMIŞ 500 OY, MUHTAR ALMIŞ 5 BİN OY BIRAK ADAY OLSUN

Ataşehir’de 15 mahalle muhtarı geldi; “Adaysan sonuna kadar varız.”dedi, diye Ataşehir’in muhtarlarının desteğine dikkat çeken Battal İlgezdi; aday listesini Genel Merkez ve İlçe Başkanlığı’nın hazırlayacağını söyledikten sonra düşüncesinin sorulacağını, 11 muhtarın adaylık müracaatı olduğunu diğerlerininde onları önerdiğini belirtip; “Parti almış 500 oy, muhtar almış 5 bin oy; bırak müracaat etsin kardeşim.”diye ifade etti düşüncelerini.

Koruma ile dolaştığı için utandığına dikkat çeken Başka İlgezdi, koruma ile dolaşmasına gerekçe olarak aldığı tehditleri gösterdi. Kendi partilileri tarafından yönlendirilerek tehdit ettirildiği iddiasında bulunan İlgezdi; gazetede yayınlana haberler ile ilgisi olduğunu iddia ettiği meclis üyelerinin de tehditlerle bağının olduğunu belirtti.

“İslam Alemi’nde sıkıntılar varken konser düzenlemek eleştiriliyor.”sözlerine yanıt olarak Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “İslam Aleminin merkezi Türkiye ve İstanbul, Adres burası. Başka yer aramanıza gerek yok. Siyasilerin ne yaptığı beni ilgilendirmez. Kardeş Kültürler Festivali’ni her yıl yapıyorum. Bu yıl da okullar açıldıktan sonra çocuklarla beraber yapacağım. Irak’ta binlerce kişi katledildi. Irak Müslüman değil mi? Türkiye’nin en önemli sanatçılarını getiriyoruz. Üç yer tespit ettik. Mahallelerde yapıyoruz. Esatpaşa, Fetih Mahallesi ve Küçükbakalköy’de yapıyoruz. Yensahra, Barbaros mahalleleri yıkılacak. %40 yeşil oraların. Orada yeni konser alanları yapacağız.”diye konuştu.

battal_3

HAL VE GÜMRÜK 1 – 2 YIL İÇİNDE TUZLA AYDINLI’YA GİDİYOR

Carrefour alanının İBB’ye ait olduğunu ve Hal ile Gümrük alanlarının Tuzla’da yapımı devam eden yeni yerlerinin tamamlanmasını beklendiğini söyleyen Başkan Battal İlgezdi; Aydınlı köyünde 800 m2 ile başladıkları, 1 milyon 300 bin m2 çıkan alanda çalışmaların devam etiğini, 1 – 2 yıl içerisinde tamamlanınca hal ve gümrüğün gideceğini söyledi.
RAHAT OLUN %60 / %40 SEÇİMİ ALIRIZ

“5 yıl sonra Ataşehir’de gecekondu kalmaz, merak etmeyin. Bizim insanlarımız çağdaş. Ataşehir’imizin hepsi çağdaş bir kent olur. İnsanlarımız Ataşehir’de çağdaş bir kentte yaşayacaklar.”diyen Battal İlgezdi seçim sonuçları ile ise; “Rahat olun burada %60 / %40 seçimi alırız. İnşallah bakan gelir de rahat yarışırız. Geçen sefer 11 tane, Bakan çalıştı yine kaybettiler. Genel Başkanımız Büyükşehir’e Süper bir aday belirleyecek.”şeklinde iddialı konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ