logo

Battal İlgezdi, ‘Ataşehir’i Türkiye’nin Gözbebeği Yaptık’

Battal İlgezdi, ‘Ataşehir’i Türkiye’nin Gözbebeği Yaptık’

Ataşehir’de 2019 – 2024 yıllarında yaşanabilir bir ilçe için çalıştıklarını kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Ataşehir’i Türkiye’nin Gözbebeği Yaptık” dedi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Battal İlgezdi: “İsmini Mustafa Kemal Atatürk’ten alan Ataşehir’de 2019 – 2024 yılları arasında daha yaşanabilir bir ilçe için gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık.”

İNTERAKTİF BİR YAPILANMA SÜRECİNİ HAYATA GEÇİRDİK

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 2019 – 2024 yılları arasında yapılan çalışmaları paylaştığı açıklamasında, “İsmini Mustafa Kemal Atatürk’ten alan Ataşehir’de 2019 – 2024 yılları arasında daha yaşanabilir bir ilçe için gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Belediyemizin kurumsal kimliğinin oluşması, inovasyon çalışmaları ve daha interaktif bir yapılanma sürecini hayata geçirdik.” İfadelerine yer verdi.

ATAŞEHİRLİ YURTTAŞLARIMIZ İÇİN ÖNCELİKLERİMİZDEN BİRİSİ SAĞLIK

Ataşehirlilerin sağlığına öncelik verdiklerini kaydeden Battal İlgezdi, “Ataşehirli yurttaşlarımız için önceliklerimizden birisi sağlık oldu. Bu kapsamda Türkan Saylan Tıp Merkezi’nin yanı sıra Huriye Öğücü Tıp Merkezi’ni hayata geçirdik. Mustafa Saffet Tıp Merkezi’ni ise 2024 yılının Mart ayında hizmete açacağız.” Dedi.

2019 – 2024 yılları arasında yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, açıklamasında şu ayrıntılara yer verdi:

ATAŞEHİRİMİZİ, KÜLTÜR SANATIN EN ÖNDE GELEN İLÇELERİNDEN BİRİ YAPTIK

“Ataşehirimizi, kültür sanatın en önde gelen ilçelerinden biri yaptık. Kardeş Kültürlerin Festivali’nde Türkiye’nin önde gelen sanatçılarını yurttaşlarımızla buluşturduk. Söyleşiler, tiyatro gösterileri, resim atölyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda etkinlikle her yaştan hemşehrimizle, kardeşimizle, evladımızla buluştuk.”

KÜLTÜR MERKEZİ, ATATÜRK KÜTÜPHANESİ, MÜZE, SOSYAL MARKETLER AÇTIK

“Hayata geçireceğimiz İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi, Atatürk Kütüphanesi’nin yanı sıra Süleyman Karadağ Halk Kütüphanesi, Devekuşu Kabare ve Evrensel Değerler Çocuk Müzelerini açtık. Emeklilerimiz için kültürevi, çocuklarımız için gündüz bakımevleri, ihtiyaç sahibi aileler için sosyal marketleri Ataşehirli komşularımızla buluşturduk.”

“YEŞİL ALANLARIMIZI 1,5 MİLYON METREKARE ARTIRDIK”

“Daha yaşanabilir bir Ataşehir için yeşil alanlarımızı 1,5 milyon metrekare artırdık. Çevre bilincinin geliştirilmesi, modern pazarların kurulmasının yanı sıra araç filomuzu da kendi öz kaynaklarımızla oluşturduk.”

ATAŞEHİR’DE YAPTIĞIMIZ PROJELERLE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDUK

“İlçemizde, Kadın Dayanışma Merkezi, Toplumsal Eşitlik Birimlerini kurduk. Ataşehir’de daha özgür, daha eşit bir yaşam için her yaştan yurttaşımıza ulaşmaya, onlarla birlikte hayatı, yaşamı sağlıklı, huzurlu kılmak için çalışmaya devam ettik. 2019 – 2024 yılları arasında Ataşehir’de yaptığımız projelerle Türkiye’ye örnek olduk.”

ÇAĞDAŞ BİR ATAŞEHİR, MUTLU BİR TÜRKİYE İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ

Ataşehir’i Türkiye’nin göz bebeği yaptık. Ataşehirlilerin mutluluğu için çalışıyor, yeni projeler üretmeye devam ediyoruz, edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımızda da söylemiştim:
“Cumhuriyetin aydınlattığı yolda, akıl ve bilim temelinde çağdaş bir Ataşehir için, mutlu bir Türkiye için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz…”

ÖNCELİĞİMİZ SAĞLIK!

TÜRKAN SAYLAN TIP MERKEZİ KOMPLEKSİ

İlçemizde sağlık yatırımlarını sürdürüyoruz. Ataşehirlilere farklı branşlarda kaliteli sağlık hizmeti sunacağımız merkezimizi Atatürk Mahallemizde 2024 yılının Mart ayında faaliyete geçireceğiz.

GÖNÜLLÜ HİZMET VAKFI HURİYE ÖĞÜCÜ TIP MERKEZİ (Ferhatpaşa Mahallesi)
Ferhatpaşa Mahallemizde yer alan ve son teknoloji cihazlarla donattığımız merkezimizde Ataşehirlilerin hak ettikleri birinci sınıf sağlık hizmetlerini almalarını sağlıyoruz.

KÜLTÜR SANATIN KALBİ ATAŞEHİR
GÖNÜLLÜ HİZMET VAKFI İNAL AYDINOĞLU KÜLTÜR MERKEZİ
(İçerenköy Mahallesi)
İçerenköy Mahallemizde yeni bir kültür merkezini hizmete açmaya hazırlanıyoruz. Merkezimizde, 2 bin 800 kişilik konser salonu, 657 kişilik tiyatro salonu, 200 kişilik konferans salonu, 21 adet sanat eğitim dersliği, kütüphane, çok amaçlı etkinlik salonu, çocuk oyun alanı, sergi salonu, fuaye, kafeterya, restoran alanları, teraslar ve 3 katlı otopark yer alıyor.

GÖNÜLLÜ HİZMET VAKFI ATATÜRK KÜTÜPHANESİ
(İçerenköy Mahallesi)
Türkiye’nin en büyük Atatürk Kütüphanesi’ni 2024 yılının Mart ayında faaliyete geçireceğiz. İçerenköy Mahallemizde yer alan merkezimizde; Atatürk kitaplığı, sergi salonu, etüt ve çalışma alanları, kayıt stüdyoları ile dijital kütüphane yer alacak.

SÜLEYMAN KARADAĞ HALK KÜTÜPHANESİ
(Aşık Veysel Mahallesi)
2021 yılında hizmete geçirdiğimiz, Ataşehirlileri Türk ve dünya edebiyatının pek çok önemli eseriyle buluşturduğumuz kütüphanemizde, kitapseverlere araştırma, tarih ve bilimsel yayınları da sunuyoruz.

İçerenköy Mahallemizdeki AHMET TELLİ ÇOCUK VE HALK KÜTÜPHANESİ’nde,
Türk ve dünya edebiyatının önemli eserlerinin yanı sıra klasik, çağdaş ve güncel edebiyata ait çok sayıda eser de bulunuyor.

DEVEKUŞU KABARE MÜZESİ
(Örnek Mahallesi)
Türk tiyatro tarihinin en önemli kilometre taşlarından Devekuşu Kabaresi, Örnek Mahallesi’nde yeniden hayat buluyor.
  Müzemizde, Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nun çok özel dekor, kostüm ve görsellerinin yanı sıra sergi üniteleri, dijital sergileme alanları, deneyim alanları ve geniş bir fuaye yer alacak.

EVRENSEL DEĞERLER ÇOCUK MÜZESİ
(Atatürk Mahallesi)
Atatürk Mahallemizde yer alan Evrensel Değerler Çocuk Müzemiz çok sayıda doğa ve yaşam tarihi ile ilgili anlatıma ev sahipliği yapıyor. 2023 yılında hizmet vermeye başlayan müzemizde; doğadan pek çok hayvan ve ağaç maketinin yanı sıra doğal yaşam alanları tasvirleri ve atölye alanları yer alıyor.

30 AĞUSTOS EMEKLİ KÜLTÜREVİ
(Mevlana Mahallesi)
Ataşehirlilerin emeklilik dönemlerinde daha kaliteli vakit geçirebilmeleri amacıyla 2019 yılında Mevlana Mahallemizde faaliyete geçirdiğimiz merkezimizde; farklı alanlarda kurslar, şiir günleri, geziler, seminerler ve söyleşiler düzenliyoruz.

ATAŞEHİR’DE DAYANIŞMA VAR
GÜNDÜZ BAKIMEVLERİ
Ataşehirli çalışan anne ve babalara destek olmak amacıyla faaliyete geçirdiğimiz Gündüz Bakım Evlerimizde, deneyimli öğretmenlerimiz ve uzman psikologlarımız ile çocuklarımıza okul öncesi sosyal, bilişsel ve mental anlamda gelişim göstermeleri için eğitimler veriyoruz.
• Bahri Behçet Yıldız Gündüz Bakımevi (Kayışdağı Mah.)
• Hasan Saadet Gülbaran Gündüz Bakımevi (Atatürk Mah.)
• Barbaros Mahallesi Gündüz Bakımevi
• Küçükbakkalköy Mahallesi Gündüz Bakımevi

SOSYAL MARKETLER
Gıdadan giyime, kırtasiyeden temizlik ve kişisel bakım ürünlerine kadar yüzlerce çeşit malzemenin yer aldığı Sosyal Marketlerimizle Ataşehirlilerin ihtiyaçlarını karşılamalarına destek oluyoruz.
• Örnek Mahallesi Sosyal Market
• Yenişehir Mahallesi Sosyal Market
• Küçükbakkalköy Mahallesi Sosyal Market

ARAÇ FİLOMUZU BÜYÜTÜYORUZ
Ataşehirlilere daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilmek için araç filomuzu genişlettik. Kiralama bedelinden tasarruf etmek amacıyla 139 araç ve 48 çöp kamyonu satın aldık. Kendi öz kaynaklarımızla yurttaşlarımıza hizmet vermeye devam edeceğiz

DAHA YEŞİL BİR ATAŞEHİR İÇİN…
ATAPARK
(Atatürk Mahallesi)
Tüm İstanbulluların keyifli vakit geçirdiği ATAPARK, ilçemize yeni bir soluk getirdi. Atatürk Mahallemizdeki parkımızda, çocuk oyun alanları, golf, spor sahaları, egzersiz aletleri, konser, etkinlik ve dinlenme alanları yer alıyor.

İSTANBUL İNOVATİF ÇEVRE EĞİTİM MERKEZİ (İÇEM)
(Ferhatpaşa Mahallesi)
2023 yılında Ferhatpaşa Mahallemizde faaliyete geçirdiğimiz İstanbul İnovatif Çevre Eğitim Merkezi (İÇEM) Projesi ile İstanbul’da yaşayan 10-17 yaş grubundaki çocukların ve gençlerin inovatif eğitim ve uygulama yöntemleriyle çevre farkındalıklarını artırmayı amaçlıyoruz.

YENİŞEHİR PARKI
(Yenişehir Mahallesi)
Her yaştan yurttaşımızın nefes alabileceği park ve yeşilalanların sayısını artırmaya devam ediyoruz. YenişehirMahallemizde yaklaşık 5 bin metrekarelik alan üzerineyaptığımız parkımızda; çocuk oyun grubu, egzersiz,dinlenme, piknik alanları, yürüme, koşu parkuru, süshavuzu ve basketbol sahası yer alıyor.

EŞİT VE ÖZGÜR BİR YAŞAM İÇİN ÇALIŞIYORUZ
KADIN DAYANIŞMA MERKEZİ
(Atatürk Mahallesi)
Kadın ve kız çocuklarının hayat kalitesini artırmak amacıyla merkezimizi 2021 yılında Atatürk Mahallemizde hizmete sunduk. Kadın hakları hakkında bilgilendirme faaliyetleri yürüttüğümüz Kadın Dayanışma Merkezimizde, eğitim ve farkındalık çalışmaları kapsamında atölyeler de düzenliyoruz.

TOPLUMSAL EŞİTLİK BİRİMİ
Herkese eşit hizmet anlayışıyla 2020 yılında Atatürk Mahallemizde faaliyete geçirdiğimiz merkezimizde, Ataşehirli yetişkinlere ve çocuklara, alanında uzman çalışanlarımızla cinsiyet eşitliği, şiddetle mücadele konularında eğitimler veriyor, çocuk hakları üzerine çalışmalar ve söyleşiler gerçekleştiriyoruz.

ATAŞEHİR’İN MODERN PAZARLARI
Yurttaşlarımızın hava şartlarından etkilenmeden her mevsimde alışverişlerini kolaylıkla yapabilecekleri modern kapalı pazar alanlarını ilçemize kazandırıyoruz.
• Esatpaşa Kapalı Pazar Alanı
• Örnek Kapalı Pazar Alanı
• Barbaros Kapalı Pazar Alanı
• Küçükbakkalköy Kapalı Pazar Alanı

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ