logo

Battal İlgezdi ‘CHP Herkesin Partisi Olmalı’

Battal İlgezdi ‘CHP Herkesin Partisi Olmalı’

Atasehir_chp_battal_ilgezdiAtaşehir CHP İlçe Başkanlığı’nın Genişletilmiş Örgüt Toplantısı’na katılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi yaptığı konuşmada seçim sonrasını da değerlendirdi.

RecepKenan/itvahber.com

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı Genişletilmiş Örgüt Toplantısı’nı Küçükbakkalköy  Prestij Caddesi’ndeki yeni merkezinde CHP PM üyesi ve İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin katımı ile yaptı.

Salon Yetmiyor, Örgüt Toplantısı Novada’da Yapılsın

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı Genişletilmiş Örgüt Toplantısı’na katılımın yüksek olduğunu, salonun yetmediğini söyleyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezidi Novada’da her ay 1 gün örgüt toplantısı yapılacağını Örnek Mahallesi’de Kültür Merkezi tamamlanınca da toplantıların dönüşümlü yapılabileceğini ifade ederek başladı, kendisine yöneltilen eleştirilere cevapların da yer aldığı konuşmasına.

İçerenköy’de yapımı devam eden Kültür Merkezi yapımının İBB tarafından durdurulduğunu söyleyen Başkan İlgezdi, 2015’in 7. ayında teslim etmeyi planladıkları merkezin yapımının devamı için görüşmek üzere İBB Başkanı Kadir Topbaş’la görüşeceğini sorunu çözeceğini belirtti.

Hiçbir belediye Başkanının seçimi kendisinin kazandığını iddia edemeyeceğinin altını çizen Battal İlgezdi, varlığının CHP’ye bağlı olduğunu söyleyerek; Cumhuriyet Halk Partisi olmadan belediye başkanı olma şansları olmadığını vurguladı.

Talep çok olduğu için ertelenen seçim döneminde çalışanlara verilecek yemeğin yakında verileceği söyleyen Başkan İlgezdi, İlçe başkanlığının belirlediği çalışanlara verilecek yemeği ve birlikte organize edilecek yemeğe talebin çok olması durumunda iki günde yapılabileceğini ifade etti.

Yeni Binamız Hayırlı Olsun

Seçimden sonra yapılan örgüt toplantısına gelemediğini, İlçe Başkanı’ndan üyelerin silinmemesini istediğini, daha önceki toplantıda söyledikleri mahalle meclislerini oluşturacaklarını belirten Battal İlgezdi; “ Öncelikle yeni binamız hayırlı olsun. Ancak salonumuz örgüt toplantısına yetersiz geliyor. Şöyle yapalım; her ay bir gün Novada’da yapalım örgüt toplantısını. Örnek Mahallesi’nde yapılan kültür merkezinin 6 yüz kişilik salonu var. Aralarla bin kişi alacak salon. Bir ay orada, bir ay Novada’da yapalım. İçerenköy’de yapılan kültür merkezinde de 2 bin kişilik salon yapıyoruz. O salonu da diğer etkinliklerin yanında örgütümüz de kullanacak” dedi.

İçerenköy’de yapımı devam eden Kültür Merkezi yapımının İBB tarafından durdurulduğunu söyleyen Başkan İlgezdi, 2015’in 7. ayında teslim etmeyi planladıkları merkezin yapımının devamı için görüşmek üzere İBB Başkanı Kadir Topbaş’la görüşeceğini sorunu çözeceğini belirtti.

CHP Herkesin Partisi Olmalıdır

Ulusal gündeme girmeden, örgütle ilgili düşüncelerini ifade edeceğini söyleyerek sözlerine devam eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; “Her ne hikmetse hep eksiklerimizi söylüyoruz. Sağda solda konuşmaya gerek yok. Bundan sonra her ay örgüt toplantısı olacak. Ne diyeceksen gel burada de kardeşim… Gelir söylersiniz burada; yanlış varsa düzeltilir. Burada gençlerimiz yok. Bu parti ne Malatyalıların partisi, ne Tuncelilerin, ne de Sivaslıların partisi. Kimlik üzerinden mezhep üzerinden siyaset yapma dönemi bitmiştir. Bu partide herkes olacak. Belediye Meclis üyeliği için bir ön seçim yapıldı. İki kişi silindi o listeden. Ben sildim o isimleri. İlçe başkanına kimse bir şey söylemesin. Bir şey söyleyecek varsa bana söylesin. Yaptığım işlerin sonuna kadar kefilim. Belediye Meclisi üyelerini belirlerken Çankırılısının da, Kastamonulusunun da, Sinoplusunun da partiye kazandırmalıyız. Sadi Bey Adalet ve Kalkınma Partisi’nde Başkan adayıydı aramıza kattık kötü mü yaptık? Trabzon dernek başkanını üye yaptık kötümü yaptık? Bu parti herkesin patisi olmalıdır. Biz Türkiye partisi olmak zorundayız” sözleri ile eleştirilere cevap verip ve düşünceleri dile getirerek; Türkiye partisi olmak başarılamazsa iktidar olunamayacağını vurguladı.

CHP Olmadan Belediye Başkanı Olma Şansımız Yok

AKP’de böyle bir şeyin olmadığının altını çizen Battal İlgezdi, “Hiç Tayyip Bey’i sokakta eleştiren birini gördünüz mü?” diye sorduktan sonra; “Televizyonlarda, medyada boy boy haberleri çıktı. Seçmeni bir gün eleştirdi mi? ‘Benim adamım’ dedi kapattı. Seçimde % 45 oy aldı. Bizde de; ‘biri açık yapsa da, çullanalım bunu bitirelim’ deniliyor. Bana bir şey olmaz, partiye olur. Ben giderim, parti benim babamın malı değil. Hiçbir belediye başkanı şunu söyleyemez; “Ben geldim kazandım.”  Katkımız vardır. Ama Cumhuriyet Halk Partisi olmadan bizlerin belediye başkanı olma şansımız yok” diye sürdürdü konuşmasını.

“Dışarıdan arkadaşları ben yazdım. Doğru yaptım”

“Dışarıdan arkadaşları ben yazdım. Doğru yaptığıma inanıyorum” diyerek parti dışından gelen meclis üyelerini savunan Battal İlgezdi, partinin dışa açılmasını savunarak; “Kendi dışımızda olan herkesi partiye davet etmeliyiz. Çağır kardeşim Kastamonuluyu bu partiye. Ataşehir’de binlerce Kastamonulu var. Niye kayıt yapmıyorsunuz? Çağırın Kastamonulu dernek başkanını, yapsın binlerce kayıt. Çankırılı arkadaşlarımız var. Yapsınlar Çankırıları bu partiye üye. Herkes olursa bu parti büyür. O zaman Türkiye partisi olur partimiz. Kemal Kılıçdaroğlu namussuz bir adam mı? Değil… Niye eleştiriliyor. Alevi olduğu için. Ben de Alevi bir belediye başkanıyım. Ama Kemal Bey siyaseti Alevi kimliği üzerinden yaparsa, yanlış olur. Kararları Parti meclislerinde alınır.  Milletvekilleri, belediye başkanları kimseye özel değildir. Toplumun milletvekili, toplumun belediye başkanlarıdır” dedi.

“Bu Parti Büyüyecek”

Bir süredir rahatsızlığı nedeni ile belediyede olamadığını, artık düzeldiğini söyleyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Bundan sonra Belediyedeyim artık. Önümüzdeki aydan itibaren mahalle toplantılarına başlıyorum. Her ay bir mahallede toplantı yapacağım. Kimlerin seçimlerde diğer partilere çalıştığını biliyorum ben. Sayın Başkan ben sana dilekçemler bunları bildireceğim. Dilekçeyi vereceğim. Sen de gereğini yapacaksın, ilçe başkanı olarak. Benim aleyhimde çalıştılar. Şimdi neredeler? AKP belediye meclis üyesi bunlar.  Beni tehdit ettiler. Ataşehir’de meclis üyesi alınmışsa ben aldım. Sağcısını da, solcusunu da ben aldım. Bu parti büyüyecek. Burada Çorumlular, Sinoplular, Kastamonulular var. Bu insanları nasıl temsil ettireceksin? Siz kapınızı açacaksınız ki sizi tanısınlar. Partiyi tanısınlar. Partiyi, ilçe başkanını, örgütü tanımadan o insanlardan nasıl oy alacaksınız? Nasıl parti büyüyecek? % 45 ile Ecevit döneminde iktidar oldu CHP. Nasıl Oldu? Her kesimden oy alarak… Ben siyaset yaparken arkama bakmam. Siyaset yaparken önünüze bakacaksınız. Kin ve nefret üzerinden siyaset olmaz” sözleri ile konuşmasını tamamladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ