logo

Battal İlgezdi ‘Cumhuriyet’in Harcı 30 Ağustos’ta Atıldı’

Battal İlgezdi ‘Cumhuriyet’in Harcı 30 Ağustos’ta Atıldı’

battalAtaşehir Belediye Başkanı Battal İLGEZDİ, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile yayınladığı mesajda, Cumhuriyet’in harcının 30 Ağustos’ta atıldığını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Türk halkının ordusuyla yaptığı Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlık destanı olduğuna vurgu yapan Başkan İlgezdi mesajında; Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere özgürlüğümü bağışlayan şehitleri saygıyla selamladığını ifade etti.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İLGEZDİ, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile yayınladığı mesajda şunları söyledi;

Kurtuluş Savaşımız, Türk halkının ordusuyla birlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yazdığı bir kahramanlık destanıdır.

30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile ülkemiz düşman işgalinden kurtuldu. 30 Ağustos, tarihimizde bir devrin kapanıp yeni bir devrin başladığı bir tarihtir. Genç Cumhuriyet’in harcı 30 Ağustos’ta atıldı.

Bu büyük zafer, birlik ve beraberliğimizin ne kadar güçlü ve sarsılmaz olduğunu tüm dünyaya göstermesi nedeniyle de değerlidir.

Ulu önder Atatürk, 30 Ağustos 1922’de, yani kazanılan Büyük Zafer’in ikinci yıldönümünde Dumlupınar’da “Bağımsızlığa duyulan inançla zafere ulaşıldığını” belirterek şöyle diyordu:
“30 Ağustos Zaferi, Türk Tarihi’nin en önemli dönüm noktasıdır. Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur, ama Türk Ulusu’nun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Besbelli ki yeni Türk Devleti’nin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı. Bu alanda akan Türk kanları, bu göklerde uçuşan şehit ruhları, devletimizin, cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucularıdır.”

Ulu önderin şu ifadesini de hiç unutmayalım. “ Temel ilke, Türk ulusunun haysiyetli ve onurlu bir ulus olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam bağımsızlığa sahip olmakla gerçekleştirilebilir. Ne kadar zengin ve bolluk içinde olursa olsun, bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık dünyası karşısında uşak olmak katından yüksek bir işleme yaraşmaz…”

Zafer Bayramımızı kutlarken, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bize özgürlüğümüzü bağışlayan şehitlerimizi saygıyla selâmlıyorum.

Esenlikler dilerim…

ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ